| | |

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה 

קבלו מתכון לתבשיל מנחם בטעם עמוק וטעים במיוחד הכל בסיר אחד.
בהשראת: אילנית כרבי
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
תבשיל עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה, שמכינים בתנור וכל ביס יותר מנחם ומפנק מקודמו! מתכון פשוט להכנת המנה הכי מבוקשת והכי טעימה שיש!

לא משנה כמה סוגי ארוחות אני מכינה, המנה הזו תמיד מנצחת ובגדול! העוף יוצא עסיסי ורך, תפוחי האדמה יוצאים קריספיים והילדים תמיד מלקקים את האצבעות בסיום הארוחה!

קבלו מתכון מנצח לארוחה קלאסית, שאף פעם לא נמאס לאכול! מתכון פשוט להכנה ותקבלו ארוחה משגעת שמתאימה לארוחת צהריים ולארוחת הערב, גם בימי השגרה וגם בסופי שבוע!

ספר המתכונים של אילנית כרבי

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה
צילום: אילנית כרבי

למה באמת כדאי לכם:

  • עוף עם תפוחי אדמה בתנור זו הארוחה הכי קלאסית שתמיד כיף לאכול!
  • מתכון קל ופשוט להכנה, שלא דורש עבודה מרובה במטבח!
  • ארוחה משגעת שמספיקה לכל המשפחה ומתאימה לכל יום בשבוע!
  • כל כך טעימה שלא יהיה ילד אחד שלא ישמח לאכול ממנה!

 

שורה תחתונה: למה לסבך את העניינים כשאפשר להכין עוף עם תפוחי אדמה בתנור שכולם אוהבים?

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה 

קבלו מתכון לתבשיל מנחם בטעם עמוק וטעים במיוחד הכל בסיר אחד.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 1 עוף שלם
  • תפוחי אדמה קטנים (כמה שאוהבים)
  • תבלין פילדלפיה
  • מרק עוף (לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • ½ כוס שמן זית
  • 2 כפות רוטב שום ודבש
  • 2 כפות רוטב שזיפים
  • מלח גס (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • שומשום לבן ושחור (לפי הטעם)
  • בזיליקום יבש (מעט)
  • פטרוזליה יבשה (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • לוקחים עוף שלם, מנקים היטב,  שוטפים ומסננים.
  • לשלוק במים חמים תפוחי אדמה קטנים עד שמתרככים (לא  באופן מלא), נוציא עם כף חורים ונסנן.
  • לוקחים קערה, שמים תבלין פילדלפיה, מרק עוף, כורכום, כחצי כוס שמן זית, 2 כפות של רוטב שום ודבש (זה מגיע מוכן) ומערבבים הכל.
  • לוקחים סיר מותאם לתנור, שמים את העוף באמצע ונבריש בתערובת.
  • שופכים את כל מה שנשאר על התפוח אדמה, נוסיף כחצי כוס מים רותחים מהצד.
  • מפזרים על העוף 2 כפות רוטב שזיפים, נפזר מעל הכל מלח גס, פלפל שחור גרוס, שומשום לבן ושחור, בזיליקום יבש ופטרוזיליה יבשה.
  • מכסים בנייר כסף רק לחצי שעה הראשונה ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
  • לאחר מכן מסירים את הנייר כסף, מנמיכים את החום ל 160.
  • מפזרים שקדים מקולפים מעל העוף וידי פעם גם משקים את העוף.

הערות וטיפים

  • מומלץ לשים חצי שעה ראשונה בתנור נשים על מצב טורבו, ואחר כך להעביר למצב אפייה, ואז שוב לקראת הסוף נחזיר לטורבו.
  • ננעץ מזלג בעוף ונוודא שזה נכנס ויוצא בקלות על מנת לוודא שהעוף באמת מוכן, רף וטעים כמו שצריך.
  • אם לחוצים בזמן, תמיד ניתן להשאיר את העוף מכוסה מההתחלה עד סוף הבישול על 180 מעלות טורבו וממש רק בסוף תהליך הבישול להסיר את הנייר כסף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוף עם תפוחי אדמה

תודה על המתכון , אך רציתי לדעת בחצי שעה ראשונה מצב טורבו 200 מעלות ואח"כ מצב אפייה כמה זמן?
עד שהעוף רך, זמן ההכנה משתנה מעוף לעוף (תלוי בגודל).
תבשיל עוף עם תפוחי אדמה
צילום: אילנית כרבי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: עוף עם תפוחי אדמה מתכון מאת: אילנית כרבי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements