| | | | | |

אושפלו עם בשר בוכרי

מאכל בוכרי נוסטלגי - מצורף סרטון הדרכה מלא שיבטיח שיצא לכם פצצה.
בהשראת: טלי דווידוב
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
אושפלו עם בשר

אושפלו – מאכל בוכרי טעים ביותר, אורז, גזר ובשר בסיר אחד, פינוק של ממש!

תבשיל מיוחד שמתאים גם לסעודת פסח (לאוכלי קטניות.)

לנוחותכם מצורף סרטון הדרכה מלא שיבטיח שיצא לכם פצצה.

ספר המתכונים של טלי דווידוב

אושפלו מתכון
צילום: טלי דווידוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

אושפלו עם בשר

אושפלו עם בשר בוכרי

מאכל בוכרי נוסטלגי - מצורף סרטון הדרכה מלא שיבטיח שיצא לכם פצצה.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: טלי דווידוב

ציוד

סיר בישול

המצרכים

  • ½ קילו בשר מס 2 (חתוך לקוביות בינוניות)
  • 8 גזרים (חתוכים דק לגפרורים)
  • 1 בצל (חתוך לקוביות)
  • 3 כוסות אורז עגול
  • ½ ראש שום
  • 4 כפות שמן
  • 2-3 כוסות מים

תבלינים:

  • ½1 כפות מלח (חצי כף בבישול הבשר)
  • 1 כף פלפל שחור (חצי כפית לבישול הבשר)
  • 2 כפות כמון (כף לטיגון עם הבשר וכף בסוף )

אופן ההכנה

  • נטגן בצל עם הבשר על אש גבוהה למשך כעשר דקות מכל הצדדים.
  • נוסיף חצי מכמות התבלינים (את החצי השני נוסיף בסוף).
  • נסגור עם מכסה ונבשל שעה על אש נמוכה (בלהבה בינונית).
  • כעבור שעה נוסיף את הגזר שיכבה מעל הבשר.
  • את האורז נוסיף שכבה מעל הגזר ולשטח ואז נוסיף את שאר התבלינים מלמעלה.
  • שוב משטחים ונוסיף מים עד גובהה התבשיל.
  • לכסות היטב עם נייר אפייה.
  • לאחר רבע שעה להזיז את דפנות האורז כדי שהאדים ימשיכו לבשל מלמעלה ונעשה כמה חורים באמצע התבשיל.
  • נמשיך ונבשל עוד 15 דקות בישול סה"כ 30 דקות (לאורז).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: אושפלו עם בשר

כמה מים?
עד כיסוי האורז בגובה התבשיל בדיוק.
מאיפה רכשת את הצנצנת לשמן בצורת ספריי?
מהאתר הזה.
נראה טוב אך לא ניראה לי 2 כוסות מים מספיקים ועוד על אש גבוהה?
2 כוסות מים לבישול הבשר אח"כ מוסיפים אחרי שעה לבישול האורז והגזר עוד מים עד גובה התבשיל.
אפשר עם אורז בסמטי?
פחות עדיף בסמטי עם אורז עגול זה מעולה סופח את הטעמים של התבשיל ויוצא לפי המתכון.
וואו נראה מהמם, החומוס של סנפרוסט?
אני השרתי חומס ובישלתי עם הבשר ביחד שעה רבע אפשר גם חומס קפוא של סנפרוסט.

 


הבמה כולה שלכם:
אושפלו עם בשר
צילום: עירן אילו

"תודה!"
עירן אילו

אושפלו מתכון
צילום: דולי חושקובר
אושפלו עם בשר
צילום: דולי חושקובר

"תודה על מתכון טעים ומדוייק. הכנתי ויצא מושלם!"
דולי חושקובר

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4.60 from 5 votes (5 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements