מפרום חצילים עם בשר
לארוחת שבת מושלמת, לליל סדר חגיגי, לצהריים מפנקים ולכל יום שרוצים מנה מנחמת באמת. קבלו מתכון מופלא של מנת הדגל של המטבח הטריפוליטאי – מפרום חצילים עם בשר, עוף ותפוחי אדמה.
כי אין כמו מפרום של חצילים עם בשר קל להכנה שתמיד ירשים את כולם ברכות נהדרת ועסיסיות מעולה. "סנדוויץ" תפוחי אדמה ממולא בבשר טחון ועוף ועשיר בתיבול שמציף ניחוחות משכרים בכל הבית.
מפרום חצילים יבוא מושלם לצד אורז לבן או קוסקוס רך, סלט גדול ומתבלים טובים.
למה באמת כדאי לכם:
- מתכון מופלא של מנת הדגל של המטבח הטריפוליטאי – מפרום חצילים עם בשר, עוף ותפוחי אדמה
- אין כמו מפרום חצילים עם בשר קל להכנה שתמיד ירשים את כולם ברכות נהדרת ועסיסיות מעולה
שורה תחתונה: מפרום חצילים יבוא מושלם לצד אורז לבן או קוסקוס רך, סלט גדול ומתבלים טובים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
מפרום חצילים עם בשר
המצרכים
- קילו בשר טחון מספר 2
- פרפר חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- 2 בצלים או בצל גדול קצוץ קטן
- 5 -4 פרוסות לחם שהרטבנו וסחטנו
- 3 שיני שום קצוצות קטן קטן
- כף שמן לפתיחת התבלינים
- כף גדושה פפריקה
- כף בהרט לקציצות
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית מלח
- כפית פלפל
- כף מרק עוף
- כפית מחוקה כורכום
- ביצה xl או 2 m
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- לציפוי הקציצה:
- 3 תפו"א קלופים
- כוס קמח
- 3-4 ביצים
- ½ כפית פפריקה או רסק
- רוטב:
- 2 גזרים חתוכים לטבעות או קוביות
- 2-3 ענפים של סלרי קצוצים
- 4 שיני שום
- 3 כפות גדושות רסק
- כף סוכר
- כף מחוקה מלח
- כפית מחוקה פלפל
- 3-4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- נשים את כל המרכיבים של העיסה בתוך קערה ונערבב היטב הכל עד שמקבלים עיסה ריחנית ואחידה
- ניקח תפו"א נפרוס כמו סנדוויץ' ונמלא בבשר וגם חציל אז נטבול בקמח ביצה שמעורבבת עם רסק ומים. נטגן בשמן עמוק
רק עוד דבר אחד אחרון!
הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לארוחת שישי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!