עוגת שמנת חמוצה אפויה


זה התחיל בשיתוף פשוט של מיכל המוכשרת אי שם ב 2018, לאחר אלתור ספונטני ממצרכים שהיו לה במקרר.
היא ניסתה ויצא פצצה מאז היא חורשת על המתכון המוצלח לעוגה הפשוטה, הממכרת והמפנקת.. ואיזה להיט זה הפך להיות ברשת!
עוגת השמנת שכבשה את הרשת: אלפים שהכינו, מאות שהביס הראשון הלביש להם חיוך על הפנים.
וזה עוד לפני שלקחנו את הכל לשלב הבא והכנו לכם את המתכון המשודרג שאתם רואים בשניות אלה ממש לפניכם.
סרטון הכנה מלא, שלבי הכנה בתמונות, עד לפרטי פרטים . ממש כל מה שאתם צריכים כדי להתפנק ולפנק עם עוגה בלתי נשכחת.
אז קבלו אותה: חלום של עוגה! 10 דקות ונכנסת לתנור, ואפשר אפילו בפחות!
עוגת שמנת נהדרת, זריזה וקלה ביותר, בלי הפרדת ביצים, ללא מיקסר, ואפילו ללא גבינה מתוקה.
בכל פשטות, עוגה שממש חבל לכם לפספס, תתכוננו להתמכר!
למה כדאי להכין את עוגת גבינת השמנת האפויה:
- ללא מיקסר, וללא הפרדת ביצים
- מתכון מנצח 100% הצלחה, פשוט ומעולה
- בלי הרבה חומרים ובכלום זמן
- מתוקה אבל במתיקות עדינה ונעימה
- אין כמו להתפנק איתה ליד כוס קפה
- אפשר לשדרג את העוגה עם סירופ מייפל מעל
- מוכנה בקלי קלות, תוך 10 דקות עבודה, 40 דקות בתנור, ולאחר כמה דקות לקירור וזהו.
אז איך מכינים עוגת שמנת אפויה?
לרסק את השרוול ביסקוויטים עם החמאה

נערבב את כל המרכיבים של השמנת יחדיו, ונוסיף מעל לבסיס הביסקוויטים.

נאפה על חום 180 מעלות במשך 40-50 דקות עד להתייצבות. לתת לעוגה להתקרר בתבנית מחוץ לתנור, לפני שמכניסים אותה למקרר כ- 4 שעות לפחות.

הוסיפו מעט סירופ מייפל או שדרגו עם פירורי ביסוויקטים מעל ותתכוננו לביס שהוא חלום מתוק ומאוזן.
10 דקות והעוגה הייתה מוכנה לתנור אנחנו לא מגזימים ממש לא, אחרי שתכינו את המתכון תבינו כמה שהעוגה הזאת קלה להכנה.

העוגה אמנם טעימה אחרי האפייה אבל היא במיטבה כשיוצאת אחרי קירור של מספר שעות במקרר. והיא לגמרי מתאימה לפינוק של שבת בבוקר עם הקפה. אז קדימה נסו ותהנו.

שאלות נפוצות על עוגת שמנת אפויה
האם יש לעוגה טעם חמצמץ מהשמנת? או שזה לא מורגש?
לא, שום טעם חמצמץ! הסוכר והפודינג עושים את העבודה.
כמה זמן לאפות?
בערך 40-50 דקות בתנור שחומם מראש עד שרואים שהיא יציבה והקיסם לא יוצא עם הבלילה. אולי תראו שבאמצע היא נראית כאילו נוזלית למרות שהקיסם יבש, לא לדאוג העוגה מתייצבת במקרר.
האם אפשר להפחית בכמות הסוכר?
כאת יכולה להפחית בכמות הסוכר. לא צריך יותר מחצי כוס סוכר, בהחלט מספיק מתוק בגלל האינסטנט פודינג וניל ותחתית הפתי בר והחמאה שממתקים. עם חצי כוס סוכר העוגה תצא במתיקות מעודנת אבל עדיין טעימה!.
איך השמנת מתייצבת בלי גבינה ובלי קמח?
השמנת מתייצבת מעולה. מהביצים והאינסטנט פודינג שהוא המיצב,במקום הקמח. תנסו ותראו בעצמכם זה יוצא מהמם.

ציוד
המצרכים
להכנת התחתית:
- 250 גרם ביסקוויטים פתי בר (שרוול)
- 150 גרם חמאה מומסת
לתערובת השמנת:
- 4 גביעי שמנת חמוצה 15% (200 גרם כל אחת)
- 4 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון (לא הכרחי)
אופן ההכנה
לתחתית
- לרסק את הביסקוויטים היטב.
- להמיס חמאה ולערבב היטב עם הביסקוויטים ולשטח בתבנית אפייה (גודל 24 או 26).
לתערובת השמנת
- נערבב את כל מרכיבי השמנת יחדיו.
- נוסיף את המלית לתחתית הביסקוויטים.
- נאפה על חום 180 מעלות (ללא תחתית עם מים) עד להתייצבות למשך 40-50 דקות מספיק. לבדוק עם קיסם. מומלץ לאחר האפייה להשאיר את העוגה רבע שעה בתנור אך לא חובה.
- לתת לעוגה להתקרר בתבנית בטמפרטורת החדר כמספר דקות.
- לשמור בקירור כ-4 שעות לפחות, ואפילו עדיף לילה שלם.
- למעלה אפשר להוסיף גם מעט פירורי ביסקוויטים לאחר האפייה (אך זה לא הכרחי), בתיאבון!.
הערות וטיפים
- אין צורך במיקסר, מספיק לערבב היטב עם כף או מערבל ידני או אפילו בידיים.
- לא צריך לאפות קודם את התחתית, אופים את הכל ביחד כעוגה.
- לאפות ללא תחתית עם מים, אין צורך.
- ניתן להוציא את העוגה ישר לאחר סיום האפייה אין חשש שתיפול. אבל מומלץ להשאיר אותה עוד רבע שעה בתנור לפני שמוציאים.
- לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, חשוב להכניס אותה למקרר ולשמור בקירור כמה שעות.
- טיפ: לטעם מושלם, מומלץ לקרר את העוגה יום לפני שאוכלים.
- טיפ נוסף: להשתמש בשמנת חמוצה של פעם. אחוז שומן גבוה 15%, היא דחוסה יותר ועשירה יותר. כך העוגה נשמרת יציבה יותר, ישרה יותר ואין סיכוי שתיפול.
- לגבי הסוכר אפשר לשים 1/2 כוס בלבד, העוגה תצא פחות מתוקה אבל מספיק. מי שרוצה קצת יותר מתוק אפשר להוסיף עוד 2 כפות. לסיכום: חצי כוס סוכר = מספיק מתוק, כוס וחצי סוכר = עוגה מתוקה מדיי.
- בנוסף היות שהעוגה ללא הקצפה, היא לא תעלה ולא תיפול אחרי. היא גם אינה מתבקעת.
- ניתן לאפות את העוגה בתבנית 24 לקבלת עוגה גבוהה יותר.
- המתכון ללא קמח וללא גבינה לבנה
עוד וריאציות שאפשר לעשות על העוגה:
גלו עוד רעיונות שישדרגו את העוגה מאנשים שניסו וממליצים.
– ממליצים על מלית אוכמניות או דובדבנים מעל. מוסיף המון!
– לאלה מכן שרוצות להפוך את העוגה לדלת קלוריות: במקום סוכר אפשר להשתמש ב"כמו סוכר" ובמקום שמנת 15% אפשר להשתמש ב 9%.
ממתקים ופינוקים אחרים אהובים עלינו:
- עוגת שמנת ושוקולד מקופלת ב-10 דקות
- עוגת גבינה קרה עם פירות יער מרעננת בטירוף
- עוגת גבינה שוקולד ללא אפייה בקלי קלות
- עוגת גבינה אפויה נקייה, גבוהה ומרשימה
ועכשיו הבמה שלכם:
רוצים הזדמנות להופיע בעמוד שלנו? תייגו אותנו באינסטגרם @metukim.recipes או שלחו לנו תמונות ותגובות


עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מהסדרה מתכונים אוריג'ינלס. גלו עוד ואל תפספסו!
העוגה קלה להכנה ויצאה ממש טעימה! אבל… התחתית ממש מתפרקת כשמרימים פרוסה, גם אחרי יום במקרר. מדוע?…
היי הילי,
נשמע שכנראה היה צורך להוסיף חמאה, זה מה שהיינו ממליצים לעשות לפעם הבאה.
בהצלחה 🙂
אני הקפאתי את תחתית העוגה לפני שמרחתי את העיסה ואחכ למקרר עד זמחסלים אותה
הי
אפשר לשים גבינה מסקרפונה 40% במקום 2 שמנת?
היי קרן,
אכן כן, אחלה רעיון 🙂
היי אפשרי במקום אינסטנט פודינג וניל לישם קורונפלור וסוכר וניל או רק קורונפלור ? ואם כן כמה לשים?
היי ירדן,
את יכולה לשים קורנפלור וסוכר וניל במקום אינסטנט ביחס של 50-50 ובאותה כמות של האינסטנט. בהצלחה!
עוגה מעולה , אחרי יום משתבחת.
היי יעל,
תודה רבה ששיתפת אותנו, שמחים שאת נהנית ממנה 🙂
וואו עוגה מושלמת!!! וקלה מאוד מאוד!!!
תודה לך:)
היי שני,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
בתנור אפייה רגילה או טורבו??
היי אושרה,
אפייה רגילה. בהצלחה!
שלום, האם ניתן להוסיף מעל העוגה שכבה של שמנת מתוקה מוקצפת?
היי שני,
אכן כן, בהצלחה 🙂
אבל אין גבינה בעוגה אז איך ?
היי רינה,
אין צורך, זו עוגת שמנת 🙂
בהצלחה!
שלום, העוגה ממש נראית נפלא! אבל האם אפשר בלי התחתית של הביסקויטים?
תודה
יונה מור
היי יונה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
עוגה קלה להכנה וטעימה בטירוף. ממליצה בחום להכין אותה. כמו שכתוב עדיך יום קודם ואני הוספתי עוד גאנש שוקולד מעל. פצצה
היי נטלי,
גרמת לנו לרייר עם התיאורים שלך 🙂
שמחים מאוד שיצאה טעימה בטירוף!
הי! עוגה מצויינת! הכנתי אותה המון פעמים ותמיד מתחסלת. אבקש לדעת אם העוגה יכולה להשאר בחוץ ללא קירור??
היי שולי,
שמחים לדעת שנהנית מאוד מהעוגה 🙂
אנחנו לא ממליצים להשאיר אותה בחוץ, במיוחד לא בקיץ.
היי, אם אני רוצה עוגה יותר גבוהה ועשירה אפשר לעשות כמות כפולה? או איך אפשר לעשות 2 שכבות? תודה!
המתכון מעולה, תודה רבה! רציתי לשאול אם אפשר לנסות עם פודינג שוקולד במקום פודינג וניל? תודה!
שמחים שאהבים ביאנה, בהחלט אפשר!
שלום!
האם יש במקרה תחליף לחמאה מלבד מרגרינה (פשוט אין לי כרגע אף אחד מהם..)?
שמן יעבוד פה?
היי!
כן, אפשר להחליף חמאה בשמן.
בהצלחה 🙂
הי,
נראה טוב המתכון!!
אבל יש לי רק שתי שמנת חמוצה.
יש מצב לעשות חצי כמות? יצא לי מוצלח?
תצא עוגה קטנה יותר אך אם שומרים על היחס בין שאר המצרכים תצא טעימה בהחלט.
העוגה נראית נפא. האם אפית אותה בטורבו או באפייה רגילה?
תודה על הפרגון רחל! בד"כ אפייה על טורבו מייבשת את מה שאופים. לכן, בד"כ כל מה שאסור לייבש, כמו בצק שמרים, עוגת גבינה ושמנת, עוגה בחושה וכו…לא לאפות בתוכנית טורבו. בהצלחה!
שאלתי האם ניתן להשתמש בקרם פרש? בחו"ל אין שמנת כמו בישראל. תודה למענה.
היי ציפי, ניתן להשתמש ב Cream Cheese. בהצלחה!
הרבה פעמים כותבים בכותרת עוגה מושלמת בכמה דקות.
פעם ראשונה באמת שאני יכול להעיד שזה נכון?
העוגה הייתה מושלמת ובאמת קלה ברמה
חוסלה ברגע תודה רבה
איזה כיף לשמוע אורית תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
עשיתי עוגה מחומרים נמצאים "במקרר" כרגע : פתיבר שוקו, 200 ג' שמנת חמוצה, 500 ג' גבינה לבנה "כנען" (טבורוג). על קלתית שמתי אוכמניות שחורות (black currant) מעוכות עם סוכר-מוכרים בצנצנת בחנויות "רוסיות".
יצא מעוד מעניין.
יש גם וריאנט פרווה – במקום מצרכים חלביים : לקילתית – מרגרינה "שמרית", במלית – להקציף קצפת צמחית, להוסיף ממרח "alternative" בטעם טבעי . כל היתר – לפי מתקון מקורי.
מאד עוזר אחרי ארוחה בשרית.
כל הכבוד על היצירתיות מריה לבריאות שיהיה לך ולכל המשפחה, ותודה על שיתוף הרעיון!
עוגה מעולה , קלה להכנה .
עוגת גבינה הכי טעימה שאכלתי עד כה
איזה כיף אריאלה שמחים שאהבת – תודה על הפרגון! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/