קרואסון שוקולד שתמיד מצליח
קרואסון שוקולד משגע, מבצק איכותי ומלית שוקולד מפנקת! מתכון פשוט לקרואסון הכי מפנק שיש!
אם אתם אוהבים לפתוח את היום שלכם עם משהו טעים לצד הקפה, את הקרואסון הזה אתם לא רוצים לפספס! קרואסון ממולא בשוקולד איכותי, עם טעם עשיר ובצק משגע וכל ביס פינוק מושלם!
בצק קרואסון מושלם, עם מלית שוקולד מושלמת ומרקם משגע ומפנק זה בדיוק מה שצריך כדי להתחיל יום בצורה מושלמת! מתכון למאפה הכי מבוקש והכי נחשק שיש, עכשיו אצלכם במטבח!
למה באמת כדאי לכם:
- קרואסון שוקולד עשיר ומפנק שכיף לפתוח איתו את היום!
- מתכון פשוט להכנה שכולם יכולים להכין בבית!
- ניתן להכין כמות, להקפיא ולהפשיר מתי שמתחשק!
- קרואסון משגע בעלויות נמוכות בהרבה מהקנויים!
שורה תחתונה: אם רוצים יום מושלם, צריך לפתוח אותו בצורה מושלמת וקרואסון שוקולד הוא הדרך!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קרואסון שוקולד שתמיד מצליח
ציוד
המצרכים
- ¼3 כוסות קמח
- ¼ כוס סוכר
- 1 כף שמרים יבשים / ½ שקית שמרית (25 גרם)
- 2 ביצים
- 1 ביצה טרופה
- 1 חבילה חמאה / במחמאה (100 גרם - חתוכה לקוביות)
- חלב (במידת הצורך)
- קוביות שוקולד חלב / מריר / לבן (אפשר להשתמש גם בשוקולד נוטלה)
מי סוכר:
- ½ כוס מים
- ½ כוס סוכר
אופן ההכנה
- שמים בתוך קערה גדולה את כל הקמח, 1/4 כוס סוכר ואת השמרים היבשים (או את 1/2 שקית השמרית).
- מערבבים את הכל היטב, מוסיפים 2 ביצים וממשיכים ללוש במשך שתי דקות.
- מוסיפים את החמאה (או להוסיף מחמאה חתוכה לקוביות) יחד עם 1/4 כוס חלב (או להחליף ב 1/4 כוס מים).
- ממשיכים ללוש ולערבב היטב במשך כ- 10 דקות במהירות גבוהה (אפשר ללוש גם בידיים).
- במקרה שהבצק יבש מעט, מוסיפים טיפת חלב על מנת להפוך את הבצק לשמנוני ורך מאוד (במצב זה אל תדאגו הבצק רק רך ולא דביק).
- מעבירים את הבצק מהקערה הגדולה לקערה מקומחת, מניחים להתפחה במשך כשעה.
- לאחר שעברה שעה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לעוד כשעה.
- מוציאים מהמקרר ומחלקים לשניים.
- מרדדים כל חצי מהבצק על משטח מקומח לצורת עיגול או מלבן וחותכים משולשים.
- שמים על החלק הרחב של המשולש 2 קוביות שוקולד (לפי הטעם שבחרתן) ומגלגלים מהחלק הרחב אל הצר.
- מניחים בתבנית לתפיחה במשך כ- 30 דקות.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מורחים על המשולשים את הביצה שטרופה עם כפית של מים.
- אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שמזהיב.
להכנת מי סוכר:
- מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים ביחד עם 1/2 כוס סוכר, מחממים עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. לאחר מכן נותנים למי הסוכר להתקרר לחלוטין.
- מוציאים מהתנור ומברישים את הקרואסונים שהחם חמים במי סוכר שקרים - זה חשוב מאוד.
שאלות נפוצות: קרואסון שוקולד
בלי חמאה במעטפה? את יכולה לקחת עוד 100 גרם חמאה רכה ולחלק ל 25 גרם כל פעם תרדדי תמרחי 25 גרם קפלי מעטפה ושעה למקרר וככה 4 פעמים. |
מה זה מעטפה? מרדדים מרובע עושים קיפול מלמעלה לאמצע ומלמטה על הקיפול שעשינו ואז מימין לשמאל אחד על השני. |
אם רוצים שזה יצא עלים אז מורחים חמאה על הבצק ואז עושים מעטפה מנוחה וכך שלוש פעמיים? כן. |
אפשר להכין את הבצק עכשיו ובבוקר לעשות את הקרואסונים? כן בטח. |
ניסית להקפיא אותן? יצא מוצלח? עכשיו נכנסו אצלי להקפאה, הפשרה בטמפרטורת חדר. |
הבמה כולה שלכם:
"חלק ממולאים בחלווה וחלק בשוקולד.
יצא טעים חבל על הזמן!!!"
אירן אלקבץ
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: קרואסון שוקולד מתכון מאת: מלי מאירוב
האם צריך להוריד את האוויר לפני ההתפחה במקרר?
היי דיה,
לא, אין צורך.
בהצלחה!
יצא מוצלח מאוד!! רמה גבוהה!!