| | | | |

עוגת שמנת פירורים מבצק פריך 

עוגה ממש קלה וטעימה שתשדרג לכם את היום.
בהשראת: שפרה אזולאי
ציון 4.20 על ידי 15 דירוגים
עוגה עם שמנת חמוצה

מתכון של עוגת שמנת פירורים קרה, מפנקת וקלה מאוד להכנה משלוש שכבות של אושר.

עוגת שמנת חמוצה מדהימה מבצק פריך עם מלית מלטפת ורכה של קרם שמנת מתוקה וחמוצה ללא גבינה.

עוגה עם שמנת חמוצה ממש קלה וטעימה שתשדרג לכם את היום.

ספר המתכונים של שפרה אזולאי

 

עוגה עם שמנת חמוצה
צילום: שפרה אזולאי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגה עם שמנת חמוצה

עוגת שמנת פירורים מבצק פריך 

עוגה ממש קלה וטעימה שתשדרג לכם את היום.
ציון 4.20 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

תבנית אינגליש קייק
תבנית מלבנית בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • כף קקאו
  • כף שוקולית
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה חמאה רכה מאוד (200 גרם - לא להמיס במיקרו)
  • 3 חלמונים (הצהוב)

למילוי:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל )

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נערבב ביחד 2 כוסות קמח תופח, כף קקאו, כף שוקולית, כפות אבקת סוכר ואז נוסיף את החמאה ואת החלמונים ונלוש עד לאיחוד.
  • רבע מהבצק (מיועד לפירורים) לשטח בתבנית אינגליש קייק משומנת.
  • את שארית הבצק (לתחתית) לשטח בתבנית מלבנית בגודל בינוני.
  • נאפה את שתי התבניות בחום 190 אפייה רגילה כ-20 דקות.
  • לאחר האפייה נחורר את תחתית העוגה בקיסם ולצנן.

להכנת המילוי והרכבת העוגה:

  • נקציף במיקסר את המרכיבים למילוי עד לקבלת קצפת יציבה וקרמית.
  • נשטח את הקרם על התחתית האפויה.
  • את הבצק שאפינו לפירורים לפורר מעל הקרם.

הערות וטיפים

  • יש לאחסן במקרר להתייצבות מינימום ללילה.
  • ככל שהעוגה יותר במקרר היא משתבחת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמנת פירורים

אפשר קמח רגיל ואבקת אפיה במקום קמח תופח? אם כן כמה אבקת אפיה?
אכן אפשרי בהחלט שקית אחד של אבקת אפיה.
מה עושים עם הלבן של הביצה?
לא משתמשים בו בעוגה זו, אפשר להכין קצפות קוקוס למשל.
את השמנת החמוצה מקציפים גם?
כן, הכל ביחד.
איך מוסיפים חמאה רכה ללא חימום במיקרו?
בימים חמים תוציאי מחוץ למקרר במקום חם היא תתרכך, ואם את מספיק מיומנת תרככי בהפשרה במיקרו תזהרי שלא תימס.
מה הבעיה בחמאה שנמסה?
הבעיה שאם תמיסי הבצק יהיה רך מאוד ודביק ואז תצטרכי להכניס למקרר שעתיים כשהחמאה רכה הבצק מושלם וכבר אפשר להכין את העוגה.
עוגת שמנת חמוצה
צילום: שפרה אזולאי
עוגת שמנת חמוצה
צילום: שפרה אזולאי

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: עוגת שמנת פירורים מתכון מאת: שפרה אזולאי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements