קיורטוש - כולל שלבי הכנה
קיורטוש, קינוח הונגרי העשוי מבצק פריך, שמכינים בשלל טעמים! מתכון פשוט ביותר וכולל תמונות של כל שלבי ההכנה!
בתור מי שמגיעה מבית הונגרי, מתכון לקיורטוש נאלצתי לחפש במקום אחר כי זה קינוח שלא נוהגים להכין אותו אצלנו במשפחה, אבל אחרי שטעמתי אותו לראשונה, שילבתי אותו בתפריט הקינוחים שלי ומאז אני מכינה אותו בכל אירוע.
אז למופתעים שביניכם, תתפלאו, אבל זה קינוח שפשוט להכין והוא יוצא טעים פי כמה וכמה מהקנויים. קינוח מרשים למראה, מפנק ביותר ועשיר בטעמים ופשוט מושלם להגשה גם עם גלידה.
למה באמת כדאי לכם:
- אם לא הכנתם קיורטוש מעולם אז בהחלט הגיע הזמן שתכינו!
- קינוח משגע וממכר מהמטבח ההונגרי, ואין דומה לו בשום מקום!
- מתכון פשוט שכולם יכולים להכין ויש גם תמונות הממחישות את כל השלבים!
- קינוח משגע ומרשים למראה שהכי כיף להגיש באירועים ואפשר להכין בשלל טעמים!
שורה תחתונה: אם לא טעמתם עד היום קיורטוש עם גלידה, אתם פשוט מפסידים את ההנאה של החיים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח לבן מנופה
- ⅔ כוס סוכר
- ¼ כפית מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית משפר אפיה
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן
- 2 כפיות תמצית וניל
- מים פושרים / חלב / שילוב יחד (לפי הצורך ליצירת בצק חלק וגמיש)
למלית קקאו: (זה מספיק לחצי קילו קמח)
- 3 כפות גדושות קקאו
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כפית נס קפה
- ¼ כוס שמן
למלית שוקולד:
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
- חמאה (20 גרם )
למלית סוכר וקינמון:
- ½ כוס סוכר חום
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כף קינמון
- 1 כפית קקאו
למלית גבינה:
- ½ קילו גבינת דוורק לאפייה (ניתן להשיג ברשתות השיווק במעדניה)
- 3 כפות גבינה לבנה
- 1 חבילה איסטנט פודינג וניל (80 גרם)
למלית נוגט:
- שוקולד מומס עם חמאה (+ לפזר אבקת נוגט)
לסירופ הסוכר: (מספיק לקילו שלם)
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות מים
- מיץ לימון (מחצי לימון)
אופן ההכנה
- מכינים את המליות על ידי הרתחה / המסה / ערבוב / הקצפה יחד של המוצרים - תלוי במלית.
- נחלק לכדורים, נרדד למלבן ונמרח על חצי מהעלה מלית ( שוקולד נוטלה, אבקת נוגט, סוכר וקינמון, קקאו וסוכר.מה שבוחרים).
- נקפל ונרדד עם מערוך לעלה דק. נחתוך רצועות.
- נעטוף מערוך או גליל נייר כסף שנעטפו בנייר כסף ונמרחו בחמאה, נלפף את הרצועות כמו בתמונה.
- נפזר אגוזים, סוכריות חום או סוכר חום או שומשום.
- נרדד מעט שידבק ונמרח חמאה מומסת על הבצק.
- נניח על תבנית אינגליש קייק כמו הבתמונה.
- נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו, ונסובב מדי פעם את הקיורטוש.
- כשזה נהיה שחום להוציא מהתנור ונרטיב בסירופ.
שאלות נפוצות: קיורטוש
את האגוזים מפזרים על הבצק כשהוא מלופף על המערוך? אם רוצים לשים אז שמים על משטח העבודה ומרדדים ואז זה נדבק לבצק. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: קיורטוש מתכון מאת: ליאת קאדר