עוגת לימון בחושה בטעם מושלם
עוגת לימון בחושה, עם טעם ייחודי, שקשה לעצור מלאכול אותה! מתכון לעוגת לימון יוצאת דופן שאין מצב שלא מכינים!
לעוגות לימון יש טעם מרענן והן משתלבות נהדר עם כל כוס שתייה חמה, ואם זו עוגה בחושה אז גם הכי קל להכין אותה. אז כדי שתהיה לכם עוגת לימון משגעת והכי מושלמת שאפשר להכין, דאגנו לכם למתכון ייחודי!
המתכון גם פשוט מאוד להכנה וגם תקבלו עוגה עם טעם עדין של לימון ושקדים ועם נגיעות ריבת תותים שמבדילה את המתכון הזה מכל מתכון אחר! עוגה עם מרקם אוורירי וטעם ממכר, שיהיה לכם קשה להפסיק לאכול!
למה באמת כדאי לכם:
- אחד המתכונים הפשוטים והקלים שיש להכנה, קערה אחת וללא מיקסר!
- עוגת לימון בחושה הכי טעימה שיש בהכנה ביתית, מפנקת, שאין שנייה לה!
- אחת העוגות המושלמות להגשה לצד כל כוס קפה או תה צמחים!
- ניתן להכין את העוגה גם פרווה וליהנות ממנה לאחר ארוחה בשרית!
שורה תחתונה: גם אם אתם לא אוהבים עוגת לימון בחושה, את העוגה הזו אתם תאהבו בטוח!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת לימון בחושה בטעם מושלם
ציוד
המצרכים
לעוגה:
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- מלח (קורט )
- ½ כוס שמן
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- ½ כוס מיץ מלימון סחוט טרי
- גרידת לימון (מלימון 1)
- ½2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- ½ כוס שקדים (טחונים)
- 3-4 כפות ריבת תותים
לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- בקערה גדולה טורפים סוכר ביצים וניל מלח שמן שמנת חמוצה מיץ לימון קליפת לימון מגורדת עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים קמח אבקת אפייה שקדים טחונים ומערבבים עד שאחיד.
- יוצקים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק מחלקים שווה.
- בעזרת כף או כפית יוצקים תלוליות ריבה.
- בעזרת סכין מקשקשים החלק עליון של עוגה כך שתתקבל דוגמאות שיש קלילה.
- אופים במשך 45 דקות עד שעה עד שעוגה תפוחה וזהובה.
- מצננים לחלוטין ולאחר מכן מפזרים אבקת סוכר.
שאלות נפוצות: עוגת לימון בחושה
איך אפשר להפוך לפרווה? במקום שמנת להשתמש בחלב קוקוס, או בשמנת צמחית. |
את מרטיבה את העוגה בסירופ? לא, העוגה איך שאני מכינה היא יבשה בחושה. אפשר לשלב מיץ לימון וסוכר ולהכין סירופ. |
אפשר לוותר על השקדים הטחונים? כן אפשר. |
2כוסות סוכר זה המון! לא המון אפילו לא מספיק מתוקה. |
העוגה יוצאת אוורירית את מרטיבה את העוגה בסירופ? לא יבשה בחושה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מילן וקנין
פשוט מושלמת.. איזה עוגה מעולה. בסוף שמתי סירופ מלימון מים וסוכר. שמתי מעט סוכר והיה עדיין מאוד מוצלח. העוגה הכי טובה עד כה. תודה
היי אורטל,
נשמע מעולה עם הסירופ!! תודה ששיתפת אותנו ואת גם מוזמנת להעלות תמונות של העוגה בקבוצה 🙂
יצא ממש טעים!! מהמם😋😋 היה לזה ממש טעם של עוגת גבינה לימונית❤️ איפה שומרים? במקרר?
היי בת אל,
מעולה!! שמחים שנהנית ממנה 🙂
כן, עדיף לשים במקרר אלא אם כן מחסלים מהר חחח
היי
על כמה מעלות אופים את העוגה?
היי בת אל,
180 מעלות לחצי שעה בערך, ואפשר גם על 160 מעלות למשך 45 דקות.
בהצלחה!
היי
נראה ממש טעים! אפשר קמח תופח? אפשר לערבב במיקסר?
היי בת אל,
כן, אפשר קמח תופח ובהחלט אפשר לערבב במיקסר.
בהצלחה!
יצאה מעולה , החלפתי את השמנת בקרם קוקוס , תודה רבה !
רעיון נפלא, שמחים שאהבת את התוצאה! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
שמת את כל הקופסא של הקרם קוקוס?
היי דנה, מחליפים באותה כמות, בהצלחה!