סחלב ביתי מדהים ב-5 דקות
סחלב ביתי משגע שיחמם את הגוף וירחיב את הלב! מתכון לסחלב חם וטעים, שקל להכין ושהכי כיף לאכול בימים קרים!
פעם הייתי קונה אבקת סחלב ומכינה לנו כמעט בכל יום חורפי, אבל לאחר שהסתכלתי על הרכיבים והבנתי שזה לא המאכל הכי בריא לצריכה באופן קבוע, חיפשתי מתכון ביתי שיהיה בריא יותר ואפילו טעים יותר.
איך מכינים סחלב – קבלו מתכון שמכינים בקלות שיא, מרכיבים שיש לכולם בבית ואין פינוק יותר כיפי ממנו! כי אין יותר כיף מלשבת תחת השמיכה ולהתפנק טעים ואיכותי שמכינים רק בבית!
למה באמת כדאי לכם: סחלב ביתי
- מתכון פשוט ביותר שכולם יכולים להכין בבית בקלות רבה!
- מרכיבים איכותיים שיש לכולם בבית ובריא יותר מכל אבקה!
- פינוק טעים שמחמם את הגוף, מרחיב את הלב ומעלה חיוכים של נחמה!
- כל כך טעים שתמצאו עצמכם מכינים בכל יום קר ומתפנקים עם המשפחה!
שורה תחתונה: אין פינוק טעים, מנחם ומחייך יותר מאשר ביתי וחם שמכינים באהבה בבית!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סחלב ביתי מדהים ב-5 דקות
ציוד
המצרכים
- 2 כוסות חלב
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 3 כפיות קורנפלור
- 2 כפיות סוכר (כפית לכל כוס)
- 1 כפית קינמון (כחצי כפית לכל כוס)
אופן ההכנה
- שמים בקלחת כוס וחצי חלב על הגז ומביאים לרתיחה.
- לחצי כוס החלב הקר שנשארה, מוסיפים 3 כפיות קורנפלור, ומערבבים היטב עד שהנוזל נהיה חלק וללא גושים.
- כשהחלב כמעט רתח, מוסיפים את נוזל הקורנפלור לחלב החם תוך כדי בחישה, עד שהסחלב מסמיך.
- מורידים מהאש ומוסיפים את הסוכר וניל והסוכר הרגיל לפי הטעם. לא כדאי להוסיף הרבה סוכר כי כבר יש סוכר וניל.
- מפזרים מעט קינמון מעל, אפשר גם לפזר קוקוס טחון, אגוזים קצוצים, או כל מה שאוהבים.
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מה אפשר לשים במקום קורנפלור?
היי מירי,
קמח לכל מטרה, עמילן/קמח טפיוקה, אגאר אגאר, קמח אורז או קמח שיבולת שועל.
בהצלחה!
הקורנפלור לא מספיק יצא נוזלי מאד גם אחרי כמות כפולה
היי הדר,
אפשר להמשיך לבשל עד שהסחלב מסמיך, זה בסדר. גם אם לוקח טיפה יותר זמן.
בהצלחה בפעם הבאה!
אפשרי להכין מחלב שיבולת שועל?
היי דיקלה,
כמובן, וייצא לך מושלם!
מעולה
תודה רבה על המתכון יצא חבל על הזמן איזה טעים
יצא מעולה.
מאוד קל להכנה !
טעים… מתאים בדיוק למזג אוויר חורפי
תודה !
איזה כיף לשמוע דבי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
טעיםםם מאד!!!!!!
וקלי קלות הכנה
מדהים וקליל וטעים
הכנתי סחלב ויצא טעים מאד .
איך אני שולחת תמונה ?
איזה כיף לשמוע רות שמחים שאהבת! למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הכנתי את הסחלב המומלץ עם חלב סוי'ה של אלפרו,כבר כמה פעמים.
ממש-ממש טעים ויוצא מן הכלל.
תודה רבה??? בק
הי רות
השתמשת בחלב רגיל או בטעם וניל?