תחזרו לשורשים ותאכלו טעיםםם: לקט ירקות בתנור (עסיסיים, בריאים, נימוחים)
חייבים לשמור על אורח חיים בריא? אוהבים ירקות, אבל קצת נמאס מסלט קר? בואו להכין בקלילות לקט ירקות בתנור אפויים מושלמים שיהוו מנה מלאת בריאות ועסיסיות עם שפע ירקות שורש נהדרים לעונה – בטטות, כרוביות ותפוחי אדמה קטנים ותיבול מדויק של שום, שמן זית ועלי טימין ריחניים. מושלם לתוספת לכל ארוחה, למנת פתיחה יפה וקלילה, ולנשנוש בריא מלא ויטמינים לגמרי לבד
לקט ירקות בתנור (עסיסיים, בריאים, נימוחים)

[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/רחל-עטיהicon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של רחל עטיה [/button]

[adinserter block="2"]
למה באמת כדאי לכם: ירקות בתנור
- קצת נמאס מסלט קר? בואו להכין בקלילות לקט ירקות אפויים מושלמים שיהוו מנה מלאת בריאות ועסיסיות…
- שפע ירקות שורש נהדרים לעונה – בטטות, כרוביות ותפוחי אדמה קטנים בתיבול ריחני ומדויק
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם! דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? ירקות בתנור

לקט ירקות בתנור (עסיסיים, בריאים, נימוחים)
המצרכים
- 6-8 תפוחי אדמה
- כרובית
- בטטה מקולפת וחתוכה לפרוסות
- לרוטב:
- ½ כוס שמן זית
- כמה שיני שום
- פלפל שחור טחון וגרוס
- פפריקה
- מעט עלי רוזמרין או טימין
- תבלין פילדלפיה
- טיפה חרדל
אופן ההכנה
- נרתיח את תפוחי האדמה עד ריכוך, נרתיח בחצי בישול את הכרובית. בקערה נבחש היטב את כל חומרי הרוטב, נכניס את הכרובית לרוטב ונעסה עם הידיים. נניח בתבנית על נייר אפייה (אפשר בתבנית עגולה או בסוטז׳)
- נטבול גם את תפוחי האדמה ברוטב ונעסה עם הידיים כדי לספוג את הטעמים. נסדר מסביב לכרובית בתבנית ונשים את פרוסות הבטטה. את שארית הרוטב נשפוך מעל כל הירקות
- נכניס לתנור על 220 מעלות ונאפה עד השחמה יפה. נכבה את התנור ונשאיר עוד כמה דקות
[adinserter block="4"]

רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על ירקות מהממים אלה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
