כרובית בתנור

גם סלט לשבת, גם לאירוח מרשים: סלט כרובית בתנור עם טחינה ושקדים

מתכון מושלם של סלט כרובית בתנור שכל הקסם שלו הוא הכנה קלה, מעט חומרים ושלמות טעמים של פרחי כרובית בתנור רכים ועסיסיים, טחינה עשירה עם קצת לימון, ושקדים פרוסים לקראנצ'יות מהממת. תוספת מעולה לכל שולחן, גם כסלט בארוחת שישי וגם כמנת אירוח זריזה כשהאורחים מפתיעים, ולגמרי מנה בפני עצמה עם טוסטונים פריכים בצד

סלט כרובית בתנור עם טחינה עשירה

מתכון מושלם של סלט כרובית בתנור בהכנה קלה, מעט חומרים ושלמות של טעמים
בהשראת: סתיו סעדון עמר
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
כרובית בתנור

נכון, כרובית בתנור זה לא איזו בשורה חדשה, כולם מכירים וכולם אוהבים, א-בל המתכון הזה הוא כל כך קל ומעלף, שאף פעם לא יכול להיות לכם תירוץ שלא להכין אותה…

אז מה יש במתכון הזה של סלט כרובית בתנור שהופך אותה לכל כך מושלמת? האמת, לא הרבה וזה כל הקסם של המנה היפה הזו – קצת שמן זית לשיזוף יפה של פרחי הכרובית בתנור, טחינה גולמית עם קצת לימון עסיסי, וחופן שקדים פרוסים לקראנצ'יות מהממת שבאים מושלם עם הכרובית הרכה והעסיסית שלנו.

מנה סופר טעימה, סופר קלילה ומרשימה, תוספת מעולה לכל שולחן, גם כסלט בארוחת שישי וגם כמנת אירוח זריזה כשהאורחים מפתיעים, ולגמרי מנה בפני עצמה עם טוסטונים פריכים בצד

 
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/סתיו-סעדון-עמר" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של סתיו סעדון עמר[/button]
כרובית בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר

[adinserter block="2"]

למה באמת כדאי לכם: כרובית בתנור מתכון

 
  • מתכון כרובית בתנור כל כך קל ומעלף, שאין תירוץ לא להכין
  • סלט כרובית שהוא תוספת מעולה לכל שולחן, גם כסלט בארוחת שישי וגם כמנת אירוח זריזה כשהאורחים מפתיעים
  • שלמות טעמים של פרחי כרובית בתנור רכים ועסיסיים, טחינה עשירה עם קצת לימון, ושקדים פרוסים לקראנצ'יות מהממת
שורה תחתונה: מנה סופר טעימה, סופר קלילה ומרשימה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!  דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? כרובית מתכון

כרובית בתנור

סלט כרובית בתנור עם טחינה עשירה

מתכון מושלם של סלט כרובית בתנור בהכנה קלה, מעט חומרים ושלמות של טעמים
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: סתיו סעדון עמר
[adinserter block="8"]

המצרכים

  • 1 כרובית גדולה
  • 5 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • טחינה (פתוחה בלימון, מים, מלח ופלפל)
  • חופן שקדים פרוסים
  • לניקוי הכרובית:
  • ½ כוס חומץ
  • כפית מלח
  • מים לכיסוי
[adinserter block="6"] [adinserter block="12"]

אופן ההכנה

  • מתחילים מניקוי הכרובית - מפרקים את הכרובית לתפרחות קטנות, מניחים בקערה גדולה עם החומץ והמלח ומכסים במים מהברז. משרים כחצי שעה ושוטפים היטב במים מספר פעמים.
  • מסננים את הכרובית מכל הנוזלים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שכל התפרחות מקבלות את התיבול ומכניסים לתנור על 180 מעלות לכחצי שעה או עד שהן משחימות מספיק. מדי עשר דקות מערבבים מעט על מנת שהן ישחימו מכל הכיוונים.
  • מוציאים מהתנור, ממתינים שתתקרר ומעבירים לקערה, מזלפים מעל הכרובית את הטחינה ומפזרים את השקדים הפרוסים. מערבבים הכל היטב ומגישים לצד טוסטונים פריכים.
[adinserter block="10"]
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

[adinserter block="4"]

כרובית בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר
כרובית בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 
4.41 from 5 votes (5 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?