סלט כרובית בתנור עם טחינה עשירה
נכון, כרובית בתנור זה לא איזו בשורה חדשה, כולם מכירים וכולם אוהבים, א-בל המתכון הזה הוא כל כך קל ומעלף, שאף פעם לא יכול להיות לכם תירוץ שלא להכין אותה…
אז מה יש במתכון הזה של סלט כרובית בתנור שהופך אותה לכל כך מושלמת? האמת, לא הרבה וזה כל הקסם של המנה היפה הזו – קצת שמן זית לשיזוף יפה של פרחי הכרובית בתנור, טחינה גולמית עם קצת לימון עסיסי, וחופן שקדים פרוסים לקראנצ'יות מהממת שבאים מושלם עם הכרובית הרכה והעסיסית שלנו.
מנה סופר טעימה, סופר קלילה ומרשימה, תוספת מעולה לכל שולחן, גם כסלט בארוחת שישי וגם כמנת אירוח זריזה כשהאורחים מפתיעים, ולגמרי מנה בפני עצמה עם טוסטונים פריכים בצד
למה באמת כדאי לכם: כרובית בתנור מתכון
- מתכון כרובית בתנור כל כך קל ומעלף, שאין תירוץ לא להכין
- סלט כרובית שהוא תוספת מעולה לכל שולחן, גם כסלט בארוחת שישי וגם כמנת אירוח זריזה כשהאורחים מפתיעים
- שלמות טעמים של פרחי כרובית בתנור רכים ועסיסיים, טחינה עשירה עם קצת לימון, ושקדים פרוסים לקראנצ'יות מהממת
שורה תחתונה: מנה סופר טעימה, סופר קלילה ומרשימה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? כרובית מתכון
סלט כרובית בתנור עם טחינה עשירה
המצרכים
- 1 כרובית גדולה
- 5 כפות שמן זית
- כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- טחינה (פתוחה בלימון, מים, מלח ופלפל)
- חופן שקדים פרוסים
- לניקוי הכרובית:
- ½ כוס חומץ
- כפית מלח
- מים לכיסוי
אופן ההכנה
- מתחילים מניקוי הכרובית - מפרקים את הכרובית לתפרחות קטנות, מניחים בקערה גדולה עם החומץ והמלח ומכסים במים מהברז. משרים כחצי שעה ושוטפים היטב במים מספר פעמים.
- מסננים את הכרובית מכל הנוזלים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שכל התפרחות מקבלות את התיבול ומכניסים לתנור על 180 מעלות לכחצי שעה או עד שהן משחימות מספיק. מדי עשר דקות מערבבים מעט על מנת שהן ישחימו מכל הכיוונים.
- מוציאים מהתנור, ממתינים שתתקרר ומעבירים לקערה, מזלפים מעל הכרובית את הטחינה ומפזרים את השקדים הפרוסים. מערבבים הכל היטב ומגישים לצד טוסטונים פריכים.
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים צמחוניים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סתיו סעדון עמר