עוגת ביסקוויטים חלבית מעלפת
עוגת ביסקוויטים מעלפת, שנראית כמו מיליון דולר וטעימה כמו עוגה שנקנתה מקונדיטוריית עילית!
מכירים עוגת פתי בר? יופי, אז העוגה במתכון הזה תשנה את כל מה שהכרתם עד עכשיו ועד שתכינו אותה לא באמת תבינו את ההבדל! עוגת ביסקוויטים ללא גבינה, חלבית, ללא תוספת סוכר בקצפת וכל ביס ממנה אגדי!
אז פה אנחנו מפסיקים לחפור ובקיצור, יש לנו מתכון לעוגת ביסקוויטים מרשימה וטעימה, שלא מהעולם הזה ובמילה אחת אפשר לתאר אותה – אגדה! עוגה שהילדים לא יפסיקו לבקש שתכינו! אגב, זו בדיוק מסוג העוגות שכיף להכין עם הילדים ולבלות זמן איכות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת ביסקוויטים בלי גבינה
- עוגת ביסקוויטים שתפיל אתכם ואת האורחים שלכם מהרגליים!
- מתכון קל ומהיר, שכולם יכולים להכין ותמיד יוצאת מטריפה!
- עוגה מושלמת להכנה עם הילדים כשרוצים להעסיק אותם ולבלות איתם!
- קינוח מרשים למראה שנראה כמו קינוח שיצא מתוך אגדה קסומה!
שורה תחתונה: רוצים להיות הנושא המדובר של כל השבוע? תכינו עוגת ביסקוויטים, אבל רק מהמתכון הזה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת ביסקוויטים חלבית מעלפת
ציוד
המצרכים
- 1 חבילה פתי בר עלית (500 גרם)
לקצפת:
- 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל)
- 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
- ¼1 כוסות חלב
- 1 כוס אחת חלב (לטבילת הפתי בר)
- ¼ כוס ליקר איירש קרים או כל ליקר אחר (אפשר גם תמצית וניל או רק חלב אם ממש מתעצלים.)
לשוקולד:
- ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
לקישוט:
- שוקולד לבן (לקלף בעזרת קולפן תפו"א)
- קוקוס / סוכריות (אפשרי גם מה שאתם אוהבים)
אופן ההכנה
- להקציף את כל חומרי הקצפת לקצף יציב.
- להכין בכלי שטוח את החלב לטבול את הפתי בר טבילה קצרה בחלב ולסדר על מגש את הפתי בר בצורה ישרה. (לי יצא לאורך 5 פתי בר לרוחב 4 סה" כ 4 קומות)
- לשים קומה פתי בר קומה קצפת ולבסוף שכבה אחרונה פתי בר.
- לשים חצי שעה במקרר.
- אחרי שעברה החצי שעה להמיס יחד שמנת מתוקה ושוקולד מריר במיקרוגל למשך כדקה וחצי.
- לערבב טוב טוב שלא יישאר גושים.
- לשפוך מעל העוגה ומטלטלים מצד לצד.
- לקשט עם שוקולד לבן או כל דבר אחר שאוהבים.
שאלות נפוצות: עוגת ביסקוויטים חלבית
איך את מצליחה להוציא אותה מהתבנית שלמה כדי להעביר למגש? זו עוגה לא אפויה, מכינים אותה ישר על התבנית. |
בלי גבינה? עושה בלי גבינה, הילדים לא אוהבים עם גבינה, מי שאוהבת יכולה להוסיף קופסת גבינה לבנה. |
לפני גנאש השוקולד את מניחה עוד שכבת פתי בר? בדיוק. |
את לא שמה סוכר בקצפת? לא אין צורך, העוגה מתוקה גם בלי. |
מהממם פשוט וטעים את השוקולד את מגלפת שהוא קר או לא בקירור? בטמפרטורת החדר. (לא בקירור) |
רק עוד דבר אחד אחרון!
ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת ביסקוויטים מתכון מאת אורית חדידה
אחרי ששופכים את השוקולד על העוגה צריך להחזיר את העוגה לקירור?
אם כן, לכמה זמן? האם את פירורי השוקולד מפזרים על העוגה אחרי קירור?
אפשר לשפוך את הגנאש, לקרר ואז לפזר פירורי שוקולד, או לחלופין אם ממהרים או מעדיפים שהקישוט יטמע לתוך הגנאש (גם טעים) אין צורך לקרר אחרי שכבת השוקולד, בהצלחה!
3 שמנת מתוקה?????
כן 3 שמנת מתוקה, אין מה לדאוג העוגה גדולה והקצפת שמכינים מספיקה בול.
עוגה מעולה!!!! תודה רבה