עוגיות אמסטרדם שמכינים בקלות
עוגיות אמסטרדם משגעות, מפנקות וממכרות בטירוף! מתכון קל לעוגיות הכי מפורסמות באמסטרדם!
מי שהיה באמסטרדם מכיר את העוגיות האלה ויודע שהעוגיות האלה שובות אותך ברגע שטעמת אותן! עוגיות אמסטרדם עשירות בשבבי שוקולד חלב ומילוי שוקולד לבן, שהן לא רק חגיגה אלא קרנבל של ממש!
אז גם אם לא הייתם באמסטרדם, קבלו מתכון לעוגיות אמסטרדם מטריפות שיפילו בשבי את כל האורחים! מתכון קל ומהיר להכנה – כל הרכיבים בקערה אחת – ותקבלו עוגיות, שיגרמו לאורחים לרקוד מרוב הנאה!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות אמסטרדם
- מתכון מדויק לעוגיות אמסטרדם המפורסמות אצלכם במטבח!
- מתכון שמכינים בקלות ובמהירות – כל הרכיבים בקערה אחת!
- עוגיות עם טעם מפנק שייקחו כל טועם בשבי!
- כל כך טעימות שתהיו חייבים קופסת עוגיות קבועה על השיש!
שורה תחתונה: לא צריך לטוס לאמסטרדם, תכינו את העוגיות האלה ואמסטרדם תגיע אליכם הביתה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות אמסטרדם שמכינים בקלות
ציוד
המצרכים
- 2 ביצים
- 1 חבילת חמאה (100 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ½1 כוסות קמח (מנופה)
- 4 כפות קקאו עלית
- ¼ כפית מלח
- שברי שוקולד לבן (כמה שאוהבים)
אופן ההכנה
- נערבב הכל לעיסה דביקה.
- נשים לקירור במקפיא לפחות חצי שעה.
- נעשה עיגולים בצורה של כדורי טניס.
- יש להשאיר רווחים גדולים בין העוגיות.
- נשים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל7-5 דקות.
הערות וטיפים
- יש לערבב היטב את הביצים ואת הסוכר קודם, ואז את החמאה.
- יש להוסיף לאט לאט את הקמח.
- אפשר ערבוב עם כף היד טוב יותר.
- כאשר רוצים לצוק כדורים, יש לעשות זאת עם הידיים כשהן רטובות עם מים חמים.
שאלות נפוצות: עוגיות אמסטרדם
אפשר מחמאה במקום חמאה? עדיף לא. כי כל הקטע שהם נימוחות כתוצאה מהחלבון חלב המקורר של החמאה מבחינה כימית . בלי זה זה יהרוס את הייחוד שלהן. |
מכניסים את העוגיות לאפיה כשהן כדור או שמשטחים אותם? מכניסים כשהן כדור. |
כדור טניס? כלומר כדור גדול? כדור קטן יותר אבל הצורה עגולה לגמרי. |
זה לא כדור על כדור שמכסה את השוקולד הלבן? רק חמאה. |
היי, אני מכינה עכשיו יש לי שאלה זה בלי אבקת אפייה? בלי. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
הכנתי עוגיות אמסטרדם, בכל עוגיה הכנסתי קוביית שוקולד לבן. העוגיה נאפתה והשוקולד לא נמס בתוך העוגה. לא ניהיה נוזלי. מה הסיבה?
היי פנינה, זה גם תלוי בסוג השוקולד, גם בעובי שלו, וגם בשאלה אם את בודקת אם השוקולד נשאר נמס לאחר הקרור. כי כשמצננים את העוגיות השוקולד מתגבש. ייתכן שסוג השוקולד שהשתמשת אין בו מוצקי קקאו בכלל ואינו נמס היטב. בבקשה מתכון נוסף ומפורט של השף רון יוחננוב: עוגיות אמסטרדם רכות