מרק אפונה קפואה משגע ומנחם
מרק אפונה משגע, סמיך, מזין ועשיר במיוחד! בדיוק המרק שיחמם לכם את הלב עם כניסת החורף.
עם חזרת המרקים לתפריט השבועי שלנו חייבים לכלול גם. זה יכול להיות מרק אפונה סנפרוסט ואפשר עם אפונה טרייה. העיקר שהמרק יהיה עשיר כי לאפונה ערכים תזונתיים שאין להם תחרות והיא מסייעת בשמירת הבריאות!
מתכון ממש קל למרק אפונה סמיך ומדהים, שיעשה את החורף שלכם חם יותר ומפנק יותר. מתכון מדהים של ומשגע וטעים להפליא, עשיר גם בירקות שונים ועם תיבול מושלם במיוחד להבלטת הטעמים!
למה באמת כדאי לכם: מרק אפונה משגע
- אפונה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וסידן, ומסייעת לבריאות!
- מרק טעים ועשיר מאוד – פשוט מעדן לימי החורף הקרים!
- מתכון קל למרק שעועית שמכינים במהירות מטורפת וכל אחד יכול להכין!
- ניתן לוותר על הבלנדר ולמעוך ידנית לקבלת מרקם סמיך!
שורה תחתונה: אם אתם אוהבים לצרוך מרקים בחורף, זה מרק שחייב להיות בראש הרשימה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 1 בצל (גדול קצוץ )
- 2 גזרים (מגורדים)
- 3 שיני שום (כתושות)
- 4 כוסות אפונה (משקית קפואה)
- 1 חבילת פטרוזיליה (קצוצה)
- 6 כוסות מים (רותחים)
לתיבול המרק
- 2 כפות אבקת מרק
- 1 כף כמון
- 1 כף כורכום
- 1 מלח (קורט)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- נטגן בצל עם קצת שמן עד שמזהיב קלות.
- נוסיף את הגזר והשום ונערבב. לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה ומתבלים.
- נוסיף את המים הרותחים, מערבבים ואז מכסים.
- נבשל על אש נמוכה כעשרים דקות. מערבבים מידי פעם.
- נטחן את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים כשלוש דקות נוספות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מרק אפונה משגע
אפשר אפונה יבשה? אפשר, אך אישית הכנתי עם אפונה קפואה. |
חייבים לטחון את האפונה? כן. הטחינה נותנת מרקם סמיך למרק, וזה מה שעושה את המרק טעים. |
אפשר במקום פטרוזיליה לשים כוסברה? לא ניסיתי. |
הבמה כולה שלכם:
"המרק האהוב עליי!"
אנה אזולאי
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מתכון למרק אפונה מאת Shilat Levi
מרק מעולה אין צורך באבקת מרק
הוספתי גם כרישה וסלרי. אין צורך בחומרים תעשייתים לטעם
היי צביה,
שמחים שנהנית ותודה על התגובה!