| | | | |

מרק אפונה קפואה משגע ומנחם

מתכון מרק אפונה קפואה. מתכון קל למרק עשיר, מזין מאוד וטעים.
בהשראת: שילת לוי
ציון 4.41 על ידי 35 דירוגים
מתכון למרק אפונה

מרק אפונה משגע, סמיך, מזין ועשיר במיוחד! בדיוק המרק שיחמם לכם את הלב עם כניסת החורף.

עם חזרת המרקים לתפריט השבועי שלנו חייבים לכלול גם. זה יכול להיות מרק אפונה סנפרוסט ואפשר עם אפונה טרייה. העיקר שהמרק יהיה עשיר כי לאפונה ערכים תזונתיים שאין להם תחרות והיא מסייעת בשמירת הבריאות!

מתכון ממש קל למרק אפונה סמיך ומדהים, שיעשה את החורף שלכם חם יותר ומפנק יותר. מתכון מדהים של ומשגע וטעים להפליא, עשיר גם בירקות שונים ועם תיבול מושלם במיוחד להבלטת הטעמים! 

ספר המתכונים של שילת לוי

מרק אפונה סנפרוסט
צילום: שילט לוי

למה באמת כדאי לכם: מרק אפונה משגע

  • אפונה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וסידן, ומסייעת לבריאות!
  • מרק טעים ועשיר מאוד – פשוט מעדן לימי החורף הקרים!
  • מתכון קל למרק שעועית שמכינים במהירות מטורפת וכל אחד יכול להכין!
  • ניתן לוותר על הבלנדר ולמעוך ידנית לקבלת מרקם סמיך!

שורה תחתונה: אם אתם אוהבים לצרוך מרקים בחורף, זה מרק שחייב להיות בראש הרשימה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון למרק אפונה

מרק אפונה קפואה משגע ומנחם

מתכון מרק אפונה קפואה. מתכון קל למרק עשיר, מזין מאוד וטעים.
ציון 4.41 על ידי 35 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 10 דקות
באדיבות: שילת לוי

ציוד

סיר למרק
בלנדר ידני או כלי למעיכה

המצרכים

  • 1 בצל (גדול קצוץ )
  • 2 גזרים (מגורדים)
  • 3 שיני שום (כתושות)
  • 4 כוסות אפונה (משקית קפואה)
  • 1 חבילת פטרוזיליה (קצוצה)
  • 6 כוסות מים (רותחים)

לתיבול המרק

  • 2 כפות אבקת מרק
  • 1 כף כמון
  • 1 כף כורכום
  • 1 מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • נטגן בצל עם קצת שמן עד שמזהיב קלות.
  • נוסיף את הגזר והשום ונערבב. לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה ומתבלים.
  • נוסיף את המים הרותחים, מערבבים ואז מכסים.
  • נבשל על אש נמוכה כעשרים דקות. מערבבים מידי פעם.
  • נטחן את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים כשלוש דקות נוספות.

הערות וטיפים

במקום הבלנדר ניתן למעוך ידנית עד לקבלת מרקם סמיך אחיד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מרק אפונה משגע

אפשר אפונה יבשה?
אפשר, אך אישית הכנתי עם אפונה קפואה.
חייבים לטחון את האפונה?
כן.  הטחינה נותנת מרקם סמיך למרק, וזה מה שעושה את המרק טעים.
אפשר במקום פטרוזיליה לשים כוסברה?
לא ניסיתי.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון למרק אפונה
צילום: אנה אזולאי

"המרק האהוב עליי!"
אנה אזולאי


רק עוד דבר אחד אחרון!

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

  1. 5 stars
    מרק מעולה אין צורך באבקת מרק
    הוספתי גם כרישה וסלרי. אין צורך בחומרים תעשייתים לטעם

4.41 from 35 votes (34 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements