בורקס בשר ברוטב פטריות משגע
בורקס בשר ברוטב פטריות – מנה נוסטלגית המעלה זיכרונות מבית ומביאה את הבורקס החם של אימא אליכם אל שולחן הארוחה!
כמעט כולנו גדלנו על עשרות מתכונים של אמא ושל סבתא, אבל יש מתכון אחד שכמעט אין בית שפסח עליו והוא מתכון לבורקס בשר עם רוטב פטריות. יש דרכים רבות להכין את הבורקס הזה, אבל המתכון הזה הוא הקרוב ביותר שיש לטעם מבית.
מתכון בורקס מבצק עלים במילוי בשר עם רוטב פטריות מפנק מעל שאפשר להגיש בתור מנה עיקרית וגם בתור מנה ראשונה. בורקס בשר טעם עם ארומה נוסטלגית, שיהיה קשה, אבל ממש קשה לוותר עליו!
למה באמת כדאי לכם: בורקס בשר
- מתכון מדויק ומושלם לבורקס עם טעם נוסטלגי!
- מתכון שמכינים בקלות רבה ולא דורש עבודה מאומצת!
- מנה שיכולה לעמוד בפני עצמה או לצד כל תוספת שמתחשק!
- מנה עשירה וחגיגית שמשדרגת את אווירת השבת ומייחדת אותה!
שורה תחתונה: לנוסטלגיות יש זכויות ראשונים, ולמנה זו הזכות להיות בראש הרשימה! טעימה שחובה להכין!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
בורקס בשר ברוטב פטריות משגע
ציוד
המצרכים
- 1 חבילה בצק עלים (1 קילו)
- ½ קילו בשר טחון
- 2 בצלים
- 1 סלסלת פטריות (250 גרם)
- 1 שקית רוטב פטריות (28 גרם)
לציפוי:
- ביצה
- סומסום
אופן ההכנה
- נתחיל בהפשרת בצק עלים לילה במקרר.
- במחבת מטגנים 2 בצלים, ופטריות חתוכות. נוסיף להן את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשתנה הצבע שלו.
- נתבל בכפית מלח, כפית פלפל שחור, קצת כמון, ופפריקה. טועמים ומתקנים תיבול ואז מניחים בצד.
- פותחים את בצק העלים על נייר אפיה, מניחים לאורכו ושמים הבשר בכל האמצע של הבצק.
- אפשר להוסיף עם הבשר פרוסות עגבנייה, או ביצה קשה.
- משני הצדדים חותכים רצועות וסוגרים פעם מימין ופעם משמאל על הבשר.
- נעגל את הבורקס משני הקצוות לצורת עיגול.
- נמרח ביצה וסומסום ונאפה על 200 מעלות עד שמזהיב.
- ניקח את רוטב הפטריות המוכן ונכין לפי הוראות יצרן, מוסיפים באמצע.
שאלות נפוצות: בורקס בשר ברוטב פטריות
אפשר תמונה לאיך מכינים את הצורה? בבקשה. אחרי שאתן פותחות את הבצק עלים ותפתחו אותו על נייר אפיה שימו את הבשר באמצע לכל אורכו משני הצדדים תחתכו רצועות כמו בתמונה ותסגרו מעל הבשר פעם ימין פעם שמאל שסיימתן את כל האורך תעגלו את הקצוות לחישוק. |
לאפות ולהקפיא או למלא בבשר את הבצק ולהקפיא ולאפות סמוך להגשה? למלא בבשר ולהקפיא ואז מהמקפיא להפשיר כמה שעות במקרר או לילה למרוח ביצה ולתנור אפיה רגילה לא טורבו 200 מעלות בערך 25 דקות. |
את הצלוחית באמצע שמים בתנור? אפשר לשים קצת יותר שמן במקום. |
את הצלוחית שמים אחרי האפייה? את הצלוחית שמים אחרי האפייה. |
בזמן האפייה צריך לשים משהו באמצע בתוך החור או אין צורך? לא צריך. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מלי מאירוב
היי נראה מושלם…אני תמיד מכינה בורקס בסגנון אבל בורקס כזה מגרה ובנראות שלו ככ יפיפייה ומושלם עוד לא ראיתי..אכין בעהש לשבת הקרובה …תודה רבה רבה ??
שמחים שאהבת חן! את תמיד מוזמנת לשתף איך יוצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אנחנו לא אוכלים פטריות….האם יש רעיון לרוטב אחר?
אפשר לנסות עם רוטב עגבניות, גם טעים בלי רוטב. בהצלחה!