פיתות במחבת עם עשבי תיבול
פיתות, לאפות, שמכינים במחבת! מחפשים לשדרג את ארוחת הבוקר שלכם עם פיתות משגעות שתמיד יוצאות טעימות? אז הגעתם למתכון הנכון!
קבלו מתכון לפיתות חלביות או לאפות מושלמות שמכינים במחבת עם שלל ירק. הפיתות יוצאות מעט קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים שקשה להחליט איזה חלק בהן טעים יותר!
פיתות טעימות שהכי קל להכין ומשדרגות כל ארוחה רגילה לארוחה מפנקת במיוחד. פיתות או לאפות – איך שלא תקראו להן, חובה להכין בהקדם ובטח שחובה להכין בשבועות!
למה באמת כדאי לכם: פיתות חלביות
- פיתות מדליקות שמכינים במהירות במחבת וחוסכים זמן אפייה!
- פיתות כל כך טעימות שכל תוספת ליד היא ממש תירוץ!
- מתכון פשוט כל כך שאפשר להכין גם בימים עמוסים!
- פיתות, לאפות, מושלמות לשדרוג אווירת השבת!
שורה תחתונה: ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביום. הפיתות האלה ישדרגו לכם את הבוקר והיום כולו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
פיתות במחבת עם עשבי תיבול
המצרכים
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- ¾ כוס מים (חמימים)
- 1 שמנת חמוצה
- 2 חופן ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלי סלרי, עלים של בצל ירוק)
- 1 כפית בזיליקום
אופן ההכנה
- נלוש את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת בצק אחיד.
- שמים את הבצק למנוחה של 50 דקות בערך, ואז קורצים 15 כדורים.
- מחממים מחבת במעט שמן על להבה בינונית עד קטנה. פותחים כל כדור בעזרת כרית כף היד.
- שמים במחבת ומטגנים עד להשחמה. (על המחבת להיות חמה מאוד כשמניחים את הפיתה אך במהלך הטיגון לא לעשות זאת על להבה גבוהה בכדי שלא תשרף).
- מטגנים בערך 2 דקות כל צד. וממשיכים באותה שיטה לכל הכדורים.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
כמה מ"ל שווה כל כוס מדידה?
היי רותי,
כוס מדידה שווה 240 מ"ל.
בהצלחה!
היי האם אפשר להתפיח לילה שלם במקרר ?
היי עדן,
אכן כן, בהצלחה 🙂
אפשר במקוםשמנת גבינה לבנה
היי נטלי,
אכן כן, בהצלחה 🙂
יצא משהו מיוחד, נמס בפה.
שמתי כוס קמח כוסמין מלא והשאר כוסמין לבן
הירק היה כרוב קייל שהשריתי מראש במים רותחים והוספתי בזיליקום טרי קצוץ
במקום במחבת הנחתי על נייר אפיה בטוסטר מועך.
כמה דקות כשהטוסטר סגור וכמה דקות כשהוא פתוח.
תודה על מתכון מעולה!!!!!
היי איריס!
וואו איזה שדרוג למתכון, נשמע מעולה. חייבים לנסות 🙂
את מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו כדי לחלוק עימנו את חוכמתך גם שם!
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup