קציצות בשר עסיסיות ברוטב משגע
מתכון לקציצות בשר עסיסיות, ברוטב צהוב ועם תפוחי אדמה. מתכון לארוחה מלאה, עשירה וטעימה מאוד שמכינים בקלות בסיר אחד!
תקופת החגים העמוסה בהכנות, בישולים והחיים שבין לבין כבר די התישה רבים מאיתנו. זה אכן מעייף לארח, להתארח, לבשל נון־סטופ, לשמור על רצף החיים בדרך ובתוך כל זה למצוא גם זמן לנוח.
אז בשבת כמו זו ובימי השגרה אני מסירה מעצמי מטלות ומכינה ארוחה בסיר אחד, שתספיק לכל המשפחה ולא תיפול מרמת האיכות והפינוק שבני המשפחה שלי רגילים. קבלו מתכון לקציצות בשר ברוטב, מתכון לקציצות בשר טעימות ממש, שמכינים בסיר אחד עם תפוחי אדמה ורוטב עשיר במיוחד!
למה באמת כדאי לכם: מתכון לקציצות בשר
- מתכון לארוחה מלאה לכל המשפחה בסיר אחד!
- מתכון קל ביותר שאפשר להכין בימים שאין כוח או אין זמן!
- מנה עשירה מאוד בטעמים ובערכים התזונתיים המומלצים!
- קציצות ברוטב מושלם כל כך עסיסיות, אווריריות וטעימות שלא תרצו להפסיק לאכול!
שורה תחתונה: מתכון לארוחה מושלמת שמאפשרת מרווח נשימה. תרשו לעצמכם לנוח ולהתפנק!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קציצות בשר עסיסיות ברוטב משגע
ציוד
המצרכים
- ½ קילו בשר טחון
- 1 צרור פטרוזיליה/כוסברה (קצוצה )
- 1 תפוח אדמה (מגורד)
- 2 כפות פרורי לחם
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה חריפה
- ½ כוס שמן
- 4 תפוחי אדמה
- מלח (קורט)
- 2 בצלים (קצוצים)
- 2 שיני שום (פרוס)
- ½1 כפיות כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית חצי כפית מלח
- ½ כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כמון
אופן ההכנה
- נכניס לתוך קערה גדולה את כל החומרים לתערובת הבשר לפי הסדר הרשום למעלה.
- ללוש במשך 3 דקות, לאחר מכן מכניסים למקרר.
- בסיר רחב, להוסיף חצי כוס שמן עם 4 תפוחי אדמה שחתוכים למרובעים.
- לטגן משני הצדדים רק עד שיזהיבו. לפזר עליהם מלח ולהניח על נייר סופג.
- להוציא מהמקרר את תערובת הבשר, להכין כדורי קציצות.
- לשטח ולטגן באותו סיר דקה מכל אחד מהצדדים עד קבלת צבע ונניח בצד.
- באותו הסיר, לטגן שני בצלים קצוצים, להוסיף 2 שיני שום פרוס לטגן רק דקה שלא יישרף.
- לאחר מכן להוסיף פפריקה כורכום, פפריקה מתוקה, מלח, פפריקה חריפה, פלפל שחור, וכמון. מערבבים לפתיחת טעמים.
- מניחים את הקציצות ומעל את תפוחי האדמה בצורה יפה ומסודרת.
- להוסיף מים רותחים עד לגובה הקציצות. לבשל על אש נמוכה במשך כחצי שעה.
- לפזר פטרוזיליה קצוצה או כוסברה או סלרי.
- לבשל במשך עוד 10 דקות, לבדוק שתפוחי האדמה התרככו.
שאלות נפוצות: מתכון לקציצות בשר עסיסיות
איזה בשר? יש לי נתחי הודו טחון זה מתאים? לא, צריך בקר טחון. |
כשזה על אש קטנה לסגור את המכסה? או מכסה פתוח? קצת פתוח. . |
הבמה כולה שלכם:
"יצא טעים מאוד!!"
איריס טל
"תודה רבה יצא מושלםםםם!"
ליאת מזרחי
רק עוד דבר אחד אחרון!
הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: המתכונים של מלי מאירוב