דובשניות מעולות לראש השנה
דובשניות מעולות לראש השנה! כי אין יותר מפנק מעוגיות דבש ביתיות!
דובשניות הן העוגיות הכי מבוקשות בראש השנה אחרי עוגות הדבש. הן טעימות, מפנקות ומתאימות להגשה בכל רגע נתון מאחר שהן עוגיות פרווה. אי אפשר באמת להשוות דובשניות בהכנה ביתית לדובשניות שקונים בחנות ומתכון לדובשניות כאלה מושלמות לא תמצאו באף מאפייה.
מתכון פשוט ביותר להכנה לדובשניות שכל ביס מהן מפנק ברמות בלתי מוסברות. ההכנה מהירה והן כל כך עשירות שקשה להפסיק לאכול מהן. קינוח מושלם להגשה בערב החג על שולחן הקינוחים!
למה באמת כדאי לכם: דובשניות
- דובשניות מתכון בהכנה ביתית מהירה וקלה שאפשר להכין בכל זמן!
- טעימות, עשירות ומפנקות שכיף להגיש לאורחים ויותר כיף לאכול!
- עוגיות פרווה שאפשר להגיש בכל זמן נתון, גם לאחר ארוחה בשרית!
- מתכון ייחודי לעוגיות דבש שלא תמצאו כזה ברשת!
שורה תחתונה: בראש השנה מגישים דובשניות ואם כבר מגישים אז כמו שצריך – בהכנה ביתית ומפנקת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
דובשניות מעולות לראש השנה
ציוד
המצרכים
- 1 כוס דבש
- ½1 כוסות סוכר חום
- 1 כוס שמן
- 3 ביצים
- 6 כוסות קמח תופח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית ציפורן (לא חובה)
- ½ כפית אבקת ג'ינג'ר (לא חובה)
אופן ההכנה
- נחמם את הדבש על הגז על להבה נמוכה עד מצב נוזלי.
- נוסיף תוך כדי ערבוב את השמן, סודה לשתייה, סוכר, ותבלינים.
- כעת נטרוף בקערה את הביצים ומוסיפים בהדרגה ואז מערבבים במקביל.
- נוריד מהגז ונוסיף את הקמח ומערבבים.
- מצננים במקרר במשך 1/2 שעה.
- לאחר מכן נרצה ליצור עיגולים בגודל עגבניית שרי ומניחים בתבנית מרופדת עם מרווחים הן תופחות.
- מעל כל עיגול נמרח חלבון טרוף.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך בערך 13 דקות.
- אחרי שיוצא נפזר מעל אבקת סוכר.
שאלות נפוצות: דובשניות מעולות לראש השנה
לשטח אותם או רק לשים אותם בתנור עגולות? אני יצרתי עיגול עם מעיכה פצפונת וזהו. אם לא תמעכי הן פשוט יצאו יותר לגובה ולא לרוחב שגם זה מצוין. |
הביצים לא יתבשלו על האש? על אש נמוכה, להוסיף את הביצים בהדרגה ולאחר כל פעם שאת מוסיפה מבלילת הביצים לערבב היטב ומהר. |
רשמת למרוח חלבון (לבן) ולא חלמון (צהוב) מה שבד"כ מורחים? אכן מורחים את הלבן במתכון זה. |
אם שמים קמח רגיל כמה אבקת אפיה? קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה אחת. |
אפשר עם סוכר רגיל ולא חום? לא כי חום עושה גם את הטעם וגם את בצבע. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי – הילדים טורפים! תודה רבה!!!!"
יעל כהנא
"תודה רבה ענת. אפיתי אותן אמש.. הילדים אהבו…וגם אני…
הן לא מתוקות וכבדות כמו של הסופרים!"
מיכאלה ארביב
"אני הכנתי גם רק שלי יצאו ענקיות!"
אתי אביב
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין דרך מבורכת יותר מלפתוח שנה חדשה מלהכין מתכונים מיוחדים ועשירי טעמים!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- שטרודל תפוחים וקינמון
- סלמון בתנור הכי מרשים
- עוגת עקיצת הדבורה מפנקת
- עוגת תפוחים גבוהה ומרשימה
- מתכון עוגת דבש של פעם
- פאי תפוחים פריך וטעים
עוד מתכונים לראש השנה קלים ומפנקים מחכים באתר,
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים מפנקים שיעשו לכם את השנה מבורכת יותר!
מקור: ענת לגרמן כהן
מתכון מוצלח ונח לעבודה!
חלק מהדובשניות התיבשו לי משום מה אבל טעים ממש
הפחתתי כמות סוכר לכוס ויצא מושלם, לא מדי מתוק אבל בטעם דבש עדין
היי,
מעולה!! שמחים שאהבת 🙂
אפשר להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה
הכנתי בלי ציפוי חלבון ואבקת סוכר מעל.
יצאו בערך 60 יחידות. טעים!
הבצק נוח. לא הכנסתי למקרר, לפני הצורות.
מאמצת.
היי איילת,
שמחים מאוד שנהנית מהדובשניות, ותודה רבה ששיתפת אותנו בחוויה שלך עם המתכון 🙂