עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית
עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
עוגת שקדים בחושה – סוף השבוע באופק ואם בא לכם משהו מתוק וטעים בקלי קלות, אז הגעתם למקום הנכון.
עוגה בחושה עסיסית ומפנקת עם שקדים טחונים, מתכון קלי קלות שאין צורך לשבור את הראש מולו.
עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית
עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
לדרג
ציוד
תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24
המצרכים
- 1 כוס קמח תופח
- 4 כפות אינסטנט וניל
- ½ כוס שקדים טחונים (אפשר קוקוס במקום)
- ¼ כוס שמן
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית נס קפה
- 1 כפית גרידת לימון
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס מי סודה
אופן ההכנה
- נשים בקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית.
- בקערה נפרדת נערבב ידנית גם את השמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ומי סודה ונוסיף לקערה הראשונה.
- נחמם תנור ל 170-180 מעלות למשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.
הערות וטיפים
חשוב מאוד! להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שקדים בחושה
מה זה מי סודה? חייבים? הכוונה לסודה, מים עם גז. הבועות עוזרות לאוורר את הבצק. לא חייבים אבל מי סודה עושים את העוגה יותר אוורירית ורכה. |
חייב פודינג? אפשר להחליף במצרך אחר? החלפת קורנפלור (מעורבב עם קצת אבקת סוכר וסוכר וניל בשביל הטעם) מתאים כל עוד יש חימום, ובמקרה של עוגה בחושה יש חימום. החימום נדרש כי קורנפלור הוא לא אינסטנט אלא צריך לעבור עיבוד בחום. בקיצור בהחלט מתאים במקום פודינג. מה שטוב בפודינג או קורנפלור (ובמקרה ממש חירום אפשר גם עמילן תפוח אדמה) הוא הרכות שהעמילן נותן לעוגה. |
הרטבת את העוגה אחרי שנאפתה? לא, אין צורך בכך. |
הלימון מוסיף או גורע את טעמו של הנס קפה? מוסיף מאוד. |
נראה טעים. ננסה
היי בלה,
נשמח לדעת איך יצאה העוגה 🙂
דחוף, באיזה גודל כוס משתמשים פה לכל המתכונים????
היי מירי,
בדרך כלל כוס מדידה אוניברסלית, אלא אם כן מצוין אחרת.
בהצלחה!