סלט חציל ועגבניות
סלט חציל ועגבניות אותנטי מבית אימא! סלט קל להכנה והכי טעים שיש!
״כשהייתי פצפונת, אימא שלי עם ידי הזהב שלה, כורדית במוצאה, הייתה מכינה לי כריך עם הסלט הזה לבית הספר. בכל הפסקת אוכל כל ילדי הכיתה היו מבקשים ממני להחליף איתם את הכריך המטריף שלי!
הסלט הזה כל כך טעים שלא צריך כלום ליד, רק איזו חלה טרייה או לחם הביתת ואתם מסודרים!
המתכון קל מאוד להכנה וכל אחד יכול להכין. אצלי סלט חציל ועגבניות נמצא קבוע בתפריט הסלטים של שישי, אבל הוא כל כך טעים ומזכיר לי רגעים מתוקים מהילדות, שאני לא עומדת בפיתוי ומכינה את הסלט הזה גם באמצע השבוע!
למה באמת כדאי לכם: סלט חציל ועגבניות
-
- מתכון אותנטי שמזכיר רגעים מחייכים מהילדות!
- לוקח כלום זמן הכנה שלא צריך להמתין ליום שישי כדי להכין!
- כל כך טעים שהלחם ליד הוא רק התירוץ!
- כל אחד יכול להכין ותמיד יוצא מושלם ברמות!
שורה תחתונה: כשהסלט הזה נמצא על השולחן לא באמת צריך הרבה ליד, כי הוא זה שגונב את ההצגה ובגדול!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סלט חציל ועגבניות
המצרכים
- 2 חצילים
- 5 כפות שמן חמניות
- 6 עגבניות
- שיני שום (לפי הטעם)
- 1 פלפל ירוק (חריף)
- 1 פלפל/גמבה אדום
- פפריקה (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
- מלח לימון/לימון סחוט (לפי הטעם)
- סוכר (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- להכניס את החצילים חתוכים לקוביות קטנות לתוך סיר נפרד שיש בו מים רותחים (לא להסיר את הקליפה של החצילים).
- כשצבע החציל הופך לאפור, ומתרכך אז הוא מוכן. להוציא למסננת ולסנן את המים.
- בסיר אחר נשים את השמן ונטגן 6 עגבניות חתוכות קוביות קטנטנות יחד עם קליפתן.
- להוסיף שיני שום שלמות, פלפל ירוק חריף חתוך טבעות, פלפל אדום- גמבה חתוך קוביות.
- לתבל בכף שטוחה פפריקה, מלח לפי הטעם, תבלין מלח לימון לפי הטעם.
- לטעום את הסלט, הוא צריך להיות חמצמץ - עם טיפונת סוכר לאיזון החמיצות.
- לבשל על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים (הם מתבשלים מהמיץ שהפרישו העגבניות ואין צורך להוסיף מים).
- כשנוצר רוטב יפהפה, מעט סמיך ואדמדם להוסיף אל הסיר את החציל שבישלנו קודם.
- לערבב ממש בעדינות כמה שניות לאיחוד ולהסיר מהאש. לצנן ולאחסן בקופסה אטומה במקרר.
הערות וטיפים
מומלץ תבלין מלח לימון כי טעם הסלט יוצא מופלא ובנוסף נשמר זמן ממושך בקירור.
רק עוד דבר אחד אחרון!
סלט חציל ועגבניות
אין כמו סלט אותנטי טעים ומרענן שגונב את ההצגה על השולחן בכל ארוחה!
שלום הסלט מדהים כמה זמן אפשר להשאיר במקרר ללא הקפאה ?
היי דליה,
יכול להחזיק במקרר 5-6 ימים.
בהצלחה!
כלום עבודה ויוצא גם יפה וגם טעים.
המתכון הזה מיד עולה לרשימת המועדפים שלי.
היי דניאלה,
איזה יופי!! נשמח לראות תמונות אם צילמת בקבוצת הפייסבוק 🙂
קל מהיר וטעים בטירוף. אה וגם יפה מאוד!
מומלץ בחום
היי דניאלה,
מעולה!! את מוזמנת להעלות תמונות לקבוצה 🙂
לא צריך להשרות את החצילים עם מלח קודם ההכנה?
היי שרה,
כאן החציל מבושל ולכן אין צורך. משתמשים בשיטה הזו לפני טיגון.
בהצלחה 🙂
לא כתוב שצריך לבשל את החציל, רק לשים במים רותחים?
היי,
נכון, רק לשים במים רותחים ולהוציא כשהצבע של החציל משתנה לאפור.
בהצלחה 🙂