מתכונים לשבת | סלטים | צמחוני | תוספות
סלט חצילים וטחינה בריא וקליל
מתכון קליל ופשוט של סלט חצילים וטחינה, שחובה על כל שולחן סלטים בשישי, בעל האש, או בכל ארוחה שרוצים תוספת טעימה ורכה בתוך הפיתה. קל, קליל, פשוט, טעים!
אין שולחן שבת שלא יתפאר בו, אין מנגל שלא ירצה בו, אין פיתה שלא תשמח בו…
אז… קבלו מתכון קליל ופשוט של סלט חצילים וטחינה, שחובה על כל שולחן הסלטים בשישי או שבת, בעל האש בשרני או בכל ארוחה שרוצים תוספת טעימה ורכה ליד או בתוך הפיתה.
סלט בריא, מלא טעמים עשירים של חציל בשרני, טחינה עזה בעומק טעמים, שום-לימון מנצחים, וטעם מהמם של מעדן קליל וקלאסי
למה באמת כדאי לכם: סלט חצילים בטחינה
- מתכון קליל ופשוט, מלא בריאות ומרקם רך שמתאים לגמרי גם לממרח
- שילוב מושלם של חציל בשרני, טחינה עשירה ותיבול שום-לימוני מנצח
שורה תחתונה: כל שולחן שבת יתפאר בו, כל מנגל ירצה בו, וכל פיתה תשמח שיהיה בתוכה…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? סלט חצילים וטחינה
סלט חצילים וטחינה בריא וקליל
מתכון קליל ופשוט של סלט חצילים וטחינה, שחובה על כל שולחן סלטים בשישי, בעל האש, או בכל ארוחה שרוצים תוספת טעימה ורכה בתוך הפיתה. קל, קליל, פשוט, טעים!
לדרג
המצרכים
- 1-2 חצילים שטופים ומיובשים
- ½ כוס טחינה גולמית (או אורגנית או כל טחינה שאתם אוהבים)
- 1 שן שום כתושה
- ⅓ כוס מים קרים לטחינה (לפעמים צריך קצת יותר )
- 5 כפות מיץ לימון סחוט
- 2 כפות פטרוזיליה שטופה וקצוצה הכי דק
אופן ההכנה
- את החצילים אפשר להכין רשת התנור או על הגז ללא שמן, רצוי לשים תבנית מתחת לרשת כי יוצאים מיצים של החציל. עם מזלג יש לחורר מסביב לחציל חורים בערך 35 דקות עד שהחציל רך.
- ממתינים שהחצילים יתקררו וכל הנוזלים יצאו, מקלפים בזהירות ומעבירים למעבד מזון או בלנדר, מועכים היטב
- בינתיים מערבבים טחינה עד קבלת תערובת אחידה וחלקה, מוסיפים מלח, לימון שום, מעט פטרוזיליה ומים, טוחנים עד למרקם אחיד. מוסיפים לחציל הטחון, מעבירים לקערה, מתקנים תיבול, מערבבים היטב ומקשטים בעוד קצת פטרוזיליה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מנות סלט קלילות ובריאות? עוד טעמים מושלמים ורעננים על השולחן בכלום זמן? קבלו…
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוד מתכוני סלטים? אל תפספסו!
מקור: צביה אורן
הימין הוא הביט הכי אהוב על ילדי. 1. החצילים צריך לבדוק אותם שיהיו קלים . אם שוקלים . סימן שרוב החציל מלא בגרעינים. . אני מנקה במידה ויש גושים מלא גרעינים. עדיף לקלות אותו בעל אש גלויה לא בתנור כי טעם השרוף מוסיף המון. החציל בלאדי הוא מלא בבשר שלו ופחות בגרעינים הפוגעים בסלט. להוסיף שום 2 קצוץ דק מאוד, לימון 1. טחינה יותר 1/2 כוס ל2 חצילים לערבב עם 1/4 כוס מים . לערבב טוב להוסיף לימון אחד סחוט פלוס מלח פלפל לבן לבסוף להוסיף כפית של מיונז הוא מעדן את הטעמים. טעם הסלט זה לבקש עוד. מאוד טעים.
היי!
תודה רבה על המתכון המעולה שלך, שמחים ששיתפת אותנו בו 🙂