סלט בורגול מעלף
סלט בורגול קל ומעלף מרוב שהוא טעים! סלט עשיר בירק, בחמוציות ובבוטנים והכי אידיאלי לקיץ!
סלטים הם המנות המועדפות עליי בימי הקיץ גם בזכות קלות ההכנה שלהם, גם בשל העובדה שהם עשירים בוויטמינים והם פשוט הכי מרעננים שיש!
הסלט שמככב אצלי הוא סלט בורגול. במתכון הזה אני מוסיפה חמוציות ובוטנים, אבל אפשר להוסיף כל תוספת שמתחשק באותו הרגע ולשדרג את הסלט שוב ושוב ושוב!
המתכון הכי פשוט שיש, לא דורש בישול ובכמה פעולות יש לכם מנה מושלמת להגשה ולאכילה! בין אם אתם צמחוניים, טבעוניים, שומרים על דיאטה או לא – הסלט הזה כל כך טעים שהוא בדיוק בשבילכם!
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
למה באמת כדאי לכם: סלט בורגול
-
- מתכון כל כך קל, ללא בישול ובכמה פעולות יש לכם מנה מנצחת!
- סלט מרענן ואוורירי לימי הקיץ החמים, שאפשר לאכול בכל רגע!
- אפשר לשדרג את הסלט עם כל תוספת שמתחשקת והוא תמיד ייצא טעים!
- אחד הסלטים המזינים והבריאים שיש, עשירים בירק ובכל טוב!
שורה תחתונה: סלט בורגול קל להכנה וכל כך טעים ומרענן שלא צריך להיות רעבים בשביל לאכול אותו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סלט בורגול מעלף
המצרכים
- ½ 1 כוסות בורגול (עבה)
- 4 גבעולי סלרי (חתוך לקוביות)
- ½ כוס סלרי עלים (קצוץ)
- 3 כפות חמוציות
- חבילת בצל ירוק (קצוץ)
- 3 מלפפונים (קצוצים לקוביות קטנות)
- 1 גמבה (קצוצה לקוביות קטנות)
- חופן פטרוזיליה וכוסברה (קצוצים)
- 2 גזרים (מגורדים)
- בוטנים מלוחים (לפיזור על הסלט)
להכנת הרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- כפית מלח (או לפי הטעם)
- כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)
- 1 מלימון (סחוט)
- 2 כפות סילאן
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים חמים כחצי שעה, ולאחר מכן מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- שוטפים טוב טוב, וקוצצים את כל הירקות שברשימת המצרכים ומוסיפים לקערת הבורגול.
- מוסיפים את הרוטב שהכנו, ומערבבים היטב.
- במידת הצורך, מתקנים טעמים.
- מכניסים למקרר כשעה לפני הארוחה.
- לפני ההגשה מפזרים בוטנים מלוחים, כמה שרוצים, ומערבבים את הכל ביחד.
רק עוד דבר אחד אחרון!
סלט בורגול
אין כמו סלט טעים ומרענן שיוסיף שלמות מענגת נוספת לכל שולחן ארוחה.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סוניה סאני בן הרוש