חיתוכיות שוקולד ובצק פריך
חיתוכיות שוקולד שמוכיחות שדברים טובים אכן מגיעים באריזות קטנות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית: תבנית תנור
המצרכים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 8 כפות מים
- ½ חבילת מחמאה/מרגרינה (100 גרם)
- ¾ כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 2 כפות סוכר
לשוקולד:
- 6 ביצים (מופרדות)
- 8 כפות קמח
- 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
- 1 כוס מים
- ½ 1 כוסות סוכר
- 4 כפות קקאו
- 9 כפות נס קפה
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק ומחלקים ל-2 כדורים.
- מרדדים עם 2 ניירות אפייה לעלה בגודל התבנית.
- את העלה העליון יש להגדיל מכיוון שהוא מכווץ באפייה.
- את החלבונים נקציף עם כוס סוכר לקצף יציב.
- בסיר נבשל את השוקולד, מים, סוכר, קקאו, נס קפה.
- לאחר שהתקרר מעט נקפל לקערת החלבונים ולהוסיף את הקמח בתנועת קיפול.
- את 6 החלמונים מערבבים עם סיר השוקולד אחרי שמומס ואחכ מצרפים את קצף החלבונים והקמח בסוף.
- שמים הכל ביחד שכבות ושמים לתנור על 180 כ - 35 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חיתוכיות שוקולד
יש בעוגה בצק מתחת העוגה ומעל. העוגה השאלה שלי אם שמים בצק גם מעל העוגה? כן.יש שכבת בצק מעליה שכבת השוקולד ומעל עוד שכבת בצק כך אופים הכל יחד. |
יש אפשרות למלא בפרג ? לא ניסיתי. |
האם האפיה בטורבו או רגיל? תודה רגיל. |
מה עם החלמונים לא מוסיפים אותם? מוסיפים לבלילת השוקולד ואח"כ מאחדים עם קצף החלבונים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
חיתוכיות שוקולד
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מלי זילביגר
עשיתי את העוגה פעם אחת ויצאה לי מושלמממתתתת מרוב שהיא היתה טעימה
רק היתה לי בעיה שהבצק למעלה יצא לא פריך, התקשה קצת באפיה.
אני רוצה להכין אותה עכשיו שוב
יש אפשרות לתת לי הוראות איך אני יאפה שלא יתייב השכבה העליונה. תודה
היי הדסה,
בהחלט, את יכולה לאפות ב-170 מעלות במקום 180 (ייתכן שהתנור שלך עוצמתי יותר משל בעלת המתכון), או לחילופין לאפות 5 דקות פחות.
שמחים שנהנית מהחיתוכיות!
בהצלחה 🙂
תודה על התגובה.
הכנתי את העוגה שוב והיא יצאה במרקם אחר לגמרי- קריספית ונמסת בפה.
ואחרי שעברתי על המתכון ראיתי שפעם שעברה שכחתילשים בבצק שמן בגלל זה היא יצא לי קשה ויבש הבצק.
עכשיו אני מכינה אותה שוב, עוגה מוצלחת וטעימה ברמות!!
היי הדסה,
וואו, עשית לנו חשק להכין אותן גם ממש עכשיו!
שמחים מאוד שהצלחת לעלות על הטעות ולתקנה 🙂
2 חפיסות שוקולד של 200 גרם, כלומר 400 גרם? או בסך הכך 200 גרם שוקולד?
היי יונה,
בחפיסה אחת רגילה יש 100 גרם, אז שתי חפיסות הן 200 גרם סה"כ.
בהצלחה 🙂
הכנתי את העוגה לפי המתכון וההוראות. שכבת הבצק העליונה מונעת מהמלית להיאפות. אני מוסיפה זמן אפיה עוד ועוד ובאמצע השוקולד עדיין נוזלי!
היי ציפי,
ממש מתנצלים שיצא ככה.
מהיכרות עם המתכון, ייתכן ששכבות הבצק היו עבות מדי.
דבר נוסף, יש לקחת בחשבון שזמני האפייה שמופיעים במתכון הם משוערים בלבד, וזאת מפני שלכל תנור יש עוצמה שונה.
אם צריך לאפות עוד 10 או אפילו 20 דקות, זה בסדר גמור, העיקר ששכבת השוקולד תיאפה.
בהצלחה בפעם הבאה!
אני חושבת שיש לך טעות. 9 כפות נסקפה? קצת מוגזם לטעמי
היי רונית!
את בהחלט יכולה להוריד בכמות אם זה יותר מדי מבחינתך.
בהצלחה 🙂