רוגלך ביתי
רוגלך ביתי של כרמית – אלפים אימצו ועכשיו תורכם! מתכון לרוגלך שוקולד מושלמים מהאגדות!
אי אפשר להיכנס למאפייה ולהתעלם מנוכחות הרוגלך ששוכבים להם בסדר מופתי על התבנית ומעלים ניחוחות שעושים חשק לטרוף אותם בו ברגע! אבל קשה יותר להתעלם מאותו המאפה בדיוק, שנאפה בבית עם הרבה יותר השקעה באיכות הרכיבים ותמיד, אבל תמיד עם הרבה יותר אהבה!
אז לכל מי שאוהב לפתוח את היום שלו עם חיוך ולכל מי שאוהב להתפנק – המתכון הזה יעשה עבורכם את העבודה ויחייך לכם את כל היום! מתכון קל ביותר בהכנה שלו והתוצאה נהדרת ושוקולדית!
למה באמת כדאי לכם: רוגלך
-
- הכי טעימים שיש: שמנמנים, רכים וגדושים בשוקולד איכותי!
- קלים כל כך להכנה שזה מצחיק!
- אין דרך מפנקת יותר לפתוח את היום!
- אפשר להקפיא ולהוציא בכל רגע שמתחשק!
שורה תחתונה: קלוּת ההכנה, הריח, המראה, הטעם – פשוט פינוק גדול המגיע בביסים קטנים ומלאים בשוקולד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
אז איך מכינים? צפו עכשיו בסרטונים
רוגלך ביתי
ציוד
המצרכים
בצק:
- ½ קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח (לא גדושה)
- ½ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 ביצה
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס מים פושרים (ואם לשים בידיים - כוס וחצי מים ומוסיפים קצת לפי הצורך)
מילוי:
- 3 כפות קקאו (גדושות)
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית נס קפה (גדושה )
- ⅓ כוס שמן
סירופ:
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות מים
- ½ לימון (סחוט)
אופן ההכנה
בצק:
- מערבבים את המצרכים לבצק היטב, אפשר במיקסר בערך 10 דקות - הבצק יוצא רך ונעים.
- אם הבצק קצת דביק תוסיפו קמח , אפילו כוס קמח, הכל בסדר.
- מכסים ומתפיחים בערך 40 דקות.
סירופ:
- בזמן שהבצק תופח מתחילים להכין את הסירופ לזיגוג.
- מבשלים בסיר קטן על אש קטנה את הסוכר והמים, להוסיף מיץ מחצי לימון.
- מבשלים עד להסמכה של הסירופ - שלא יהיה דליל מדי (הלימון מונע התגבשות של הסוכר אחרי ההברשה).
- את הסירופ יש למרוח על הרוגלעך באותה שניה שהם יוצאים מהתנור אחרי אפיה.
- חייב לזגג אותם כשהם חמים חמים. לעומת זאת הסירופ לא חייב להיות רותח.
- אם הסירופ מוכן לפני שהרוגלך אפויים אז לכבות את האש וכמה דקות לפני שהרוגלך יוצאים מהתנור לחמם שוב את הסיר עם הסירופ שיהיה נוח לזיגוג.
מילוי:
- מערבבים את המצרכים למילוי היטב.
- אם יש צורך מוסיפים עוד שמן עד שזה נהיה עיסה נוחה למריחה.
אופן ההכנה:
- עכשיו כשהכל מוכן אפשר לחזור לבצק, ולחתוך אותו ל - 2 חלקים שווים.
- ניתן לחלק ל - 3 חלקים, ואז מקבלים עוד 20 רוגלך יותר קטנים פשוט.
- לגלגל אותם לעיגולים חמודים ולרדד מעט, לעיגול בעובי של בערך סנטימטר וחצי, לא פחות!
- מורחים את 2 העיגולים במילוי הקקאו שהכנו מראש.
- המילוי יתחלק שווה בשווה אם נמזוג כף לעיגול הימני וכף לעיגול השמאלי עד שהמילוי יגמר בקערית.
- מורחים יפה יפה על כל העיגול, משאירים שוליים ריקים של חצי סנטימטר.
- מתחילים לאסוף את השוליים של הבצק, לכל עיגול בנפרד, פשוט אוספים את כל השוליים למרכז תוך כדי שמצמידים את כל הקצוות עד שנוצר לנו עיגול סגור שממולא בקקאו. לוודא שאין נזילות ולהפוך כשהתפר למטה, על משטח מקומח מעט.
- עושים את אותו דבר גם לעיגול השני, ומניחים להם לנוח לחצי שעה בערך.
- עכשיו בעדינות רבה לוקחים עיגול אחד על משטח גדול מקומח ומתחילים לרדד בעדינות עם מערוך, הכי דק שאפשר.
- גם אם נוזל קצת מהמילוי החוצה לא קורה כלום, העיקר לרדד את זה לדקיקות מרבית.
- לוקחים גלגלת פיצה וחותכים את העיגול לרבעים.
- אחר כך כל רבע חותכים ל - 5 או - 6 משולשים ארוכים וצרים.
- מתחילים לגלגל לרוגלך מהקצה החיצוני כלפי פנים.
- מניחים את הרוגלך המהמם על תבנית עם נייר אפיה כאשר השפיץ למטה שלא יברח באפיה.
- מניחים להתפחה חצי שעה בערך.
- מברישים בעדינות בביצה.
- אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות ומוציאים.
- מיד מיד מורחים את זיגוג הסירופ סוכר.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: רוגלך ביתי
מה אפשר לשים במקום המילוי? אפשר למרוח לוטוס ולשבור בפנים עוגיות לוטוס גם טעים. |
כשמורחים אחד סוגרים עליו עם עיגול אחר ומרדדים? פותחים לעיגול מורחים מהמלית צובטים את כל הקצוות והופכים. לא צריך לחבר בין שתי העיגולים. |
הכנתי לפי המתכון אבל אני מעדיפה שהמילוי יהיה יותר עשיר שוקולדי ומתוק… יש רעיון איך? את יכולה לבשל את המילוי קצת ופשוט תוסיפי איזה ממרח שוקולד שאתם אוהבים.. חמאה אגוזים … הכל הולך. |
היי כרמית צריך להכניס את הקרואסונים שהתנור כבר ב – 200 מעלות או צריך קודם להכניס ולתת לזה להגיע בהדרגה ל – 200? קודם לחמם את התנור ואז להכניס אותם. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא מושלם! תודה כרמית על המתכון!"
בוסמת מעיין דמתי
"תודה כרמית! יצאו מעולה! בעלי בגן עדן!!!"
אביטל קלוזנר
"גם אני הכנתי ויצא יפה וטעים!!!"
אווה קורקוס
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Carmit Ben Ayun Rozilyo | Liel Revivo
הרוגלה הכי טעים בעולם!!
הכנתי כבר מלא פעמים וזה מתחסל בשניות!!!
הרבה יותר טעים מהחנות!
היי אסתר,
תענוג גדול לדעת שנהנית מהם!
נשמח גם אם תפנקי אותנו בתמונות בפייסבוק 🙂
היי יוצא לי מושלםםם כל פעם !!
אפשר להכין מהבצק פסי שמרים ?
תודה
היי עדינה,
אכן כן, נשמע מעולה!!
יצא מהמם
היי אסתי,
שמחים שאהבת! מוזמנת להעלות תמונה לפייסבוק שלנו 🙂
יצא לי מהממם תודה רבה.
עשיתי מקמח כוסמין את אותו מתכון ויצא מושלם!!!!
היי נתן,
שמחים מאוד שיצא לך מהמם! תודה רבה שכתבת לנו 🙂
הי שלום האם אפשר למלות במלית קינמון? תודה רבה.
היי אילת,
בטח, נשמע מעולה!!
האם הבצק מתאים גם לקרואסונים? תודה!
היי הודיה,
זה לא בדיוק בצק של קרואסון קלאסי, אבל זה ייצא קרואסון שמרים.
בהצלחה 🙂
יצא מעולה
הבצק מאוד קל יצא מאוד טעים תודה רבה רבה