עוגת שמנת ב 5 דקות עבודה!

מתכון עוגת שמנת שכבשה את הרשת! 5 דקות הכנה ללא מיקסר, ללא הפרדת ביצים וגם ללא גבינה!
ככל שנכנסים לעומק הקיץ ונהיה חם יותר, קשה לי לעמוד שעות ארוכות במטבח ואנחנו תמיד מחפשים אוכל קל יותר ומרענן יותר לאכול. אחד מהמתכונים שאנחנו הכי אוהבים זה המתכון לעוגת שמנת מדליקה, שלוקחת ממש 5 דקות הכנה, וכך ההכנה גם לא מכבידה עליי והתוצאה מרשימה, טעימה ומרעננת שכל המשפחה רק מחכה.
העוגה נהדרת, פינוק אמיתי בכלום זמן עבודה שממש חבל לפספס – תתכוננו להתמכר!
ספר המתכונים של נטלי לוי רותי אזולאי

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת
-
- מתכון שלוקח 5 דקות הכנה ואפשר גם בפחות!
- פינוק מושלם למשפחה בכלום מאמץ!
- מרעננת וטעימה שכל מי שטועם מבקש תוספת!
- מרשימה למראה ונהדרת גם לאירוח לצד הקפה!
שורה תחתונה: למה לכם לעבוד כל כך קשה כשאפשר לעבוד דקות ספורות ולגרוף אין סוף מחמאות?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

עוגת שמנת ב 5 דקות עבודה!
ציוד
המצרכים
להכנת התחתית:
- 1 שרוול ביסקוויטים (250 גרם)
- 150 גרם חמאה מומסת
לתערובת השמנת:
- 4 שמנת חמוצה 15% (800 גרם סה"כ)
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר (כוס חד פעמי קר - 180 מ"ל)
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- גרידה מלימון אחד (אופציונלי)
אופן ההכנה
להכנת התחתית:
- לרסק את השרוול ביסקוויטים עם החמאה.
- לערבב היטב ולשטח בתבנית אפייה.
לתערובת השמנת:
- נערבב את כל המרכיבים יחדיו.
- נוסיף לתחתית הביסקוויטים.
- נאפה על חום 180 מעלות עד להתייצבות (ברוב התנורים זה 40-45 דקות).
- לשמור בקירור. בתיאבון!
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת שמנת
רציתי רק לדעת אם יש לעוגה טעם חמצמץ מהשמנת ? או שזה לא מורגש? שום חמצמץ! הסוכר והפודינג עושים את העבודה. |
שמנת של פעם או שמנת רגילה? איזה גודל? של פעם. |
אחרי שמתקררת להכניס למקרר? כן, לשמור בקירור. |
ללא מיקסר? לא!! זה הכיף. לערבב ככה עם כף או מערבל ידני כזה. לערבב טוב. |
הבמה כולה שלכם:

"גם אני עשיתי יצא מדהים!!!"
נטלי דוד


רק עוד דבר אחד אחרון!
מי שחג שבועות הוא רק תירוץ עבורו להכין מאכלי גבינה מטריפים ומפנקים,
לא באמת צריך להמתין לחג כדי ליהנות ולהתפנק!
עוד מתכוני שבועות קלים וטעימים מחכים לכם באתר,
כנסו ותתחילו להתפנק ולפנק את כל המשפחה ברמה היום־יומית!
אפיתי כבר כמה פעמים ויצא מעולההההה!!!!!
רק שבכל פעם אני תוהה באיזה אופציה לאפות? כשאפיתי בחימום עליון ותחתון זה נאפה יותר מ40 דק' ואז שפכתי דנונה והשארתי עוד 5 דק' אפיה יצא מושלם! ובאופציה של טורבו היא עלתה והתפוצצה באמצע…
אשמח לשמוע איך את אופה.
חייבת לציין שהילדים שלי פשוט נהנים ממנה ולא מפסיקים לבקש. והעיקר הכנה קלילה 6מהירה!
המשיכי להביא לנו כאלו עוגות מהירות ומעולות❤
עוגות גבינה ושמנת בד"כ יש להימנע מאפייה על טורבו. בהצלחה!
עוגה נפלאה וטעימה,הכנתי אותה כבר 5 פעמים
וכולם מאוד נהנים,תודה על המתכון!
פשוט כיף לשמוע שירה תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
לא חסר במתכון קורנפלור או קמח? העוגה בתנור כבר שעה ועדיין נוזלית
אם היא נראית כאילו נוזלית למרות שהקיסם שמכניסים באמצע יוצא יבש, אז היא מוכנה, ואז זה מתייצב במקרר.
איך את עושה את הפתיבר מסביב
היי ליאת, משטחים ביסקוויטים בתחתית ובצדדים של תבנית פאי, בהצלחה!
יש לי ביסקוויטים לוטוס, הולך?
היי נורית, אם אוהבים לוטוס אז בהחלט אפשר!
הי
האם אפשר להוסיף ל 4 שמנת גם גביע גבינה?
אולי במקום חלק מהגבינה כך שסה"כ כמות השמנת\גבינה לא תשתנה, בהצלחה!
להוציא ישר מהתנור או להשאיר ואם כן כמה זמן?
איך מרסקים את הפתיבר עם החמאה? יש דרך לעשות את זה בלי מיקסר?
בכדי לרסק בקלות ביסקוויטים לשים את כמות הביסקוויטים הדרושה בתוך שקית ניילון אטומה, לשטח מעט ולרדד עם מערוך על השקית, עד שכל הביסקוויטים הופכים לפירורים. בהצלחה!
לאחר האפייה העוגה צנחה .. למרות שהשארתי בתנור כבוי לקרור איטי
מה יכולה להיות הבעיה ?
העוגה אינה אמורה להיות גבוהה וזה טבעי שתרד מעט אחרי האפייה כמו רוב עוגות הגבינה והשמנת, אך היא עדיין טעימה ביותר, בתיאבון!
עשיתי בדיוק לפי ההוראות יצא מעולה, ממליצה מאוד, עוגה פשוטה להכנה וטעימה!
מה אפשר לשים במקןם פודינג?
אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום שמנת?
שאלה: האם שמנת חמוצה 9% זה בסדר?
היי אביבית,
אכן כן, בהצלחה 🙂
כמה זמן בערך בתנור? איך יודעים מתי זה ״מתייצב״?
כ 40 דק דקות עד שאת רואה שהיא יציבה והקיסם לא יוצא עם הבלילה. את תראי שבאמצע היא נראית כאילו נוזלית למרות שהקיסם יבש, ואז זה מתייצב במקרר, בהצלחה!
כבר עשיתי עת העוגה הזו מספר פעמים אבל זה לוקח כמעט שעה ויותר עד שנאפית , המרכז ממש דליל לאחר 40 דקות הקיסם יוצא ממש עם בלילה רכה.
האם הגיוני
לאפות עד שרואים שהעוגה יציבה והקיסם לא יוצא עם הבלילה. ייתכן שבאמצע היא נראית כאילו נוזלית למרות שהקיסם יבש, ואז זה מתייצב במקרר, בהצלחה!
כמה זמן אפייה בערך?
כ 40 דק דקות עד שאת רואה שהיא יציבה והקיסם לא יוצא עם הבלילה. את תראי שבאמצע היא נראית כאילו נוזלית למרות שהקיסם יבש, ואז זה מתייצב במקרר, בהצלחה!
הכנתי את העוגה בתבנית עגולה חד פעמית היא יצאה ממש נמוכה עלתה באפיה יפה. איפה טעיתי??? אבל היא טעימה מאוד.
היי אריאלה!
אם לא עשית זאת, נסי בפעם הבאה להשאיר אותה בתנור כשעה לפני שאת מוציאה.
בהצלחה 🙂
שלום
אני קצת חסרת ניסיון באפייה – כמה זמן צריך לאפות את העוגה?
תודה
היי לימור,
בין 40 ל-45 דקות, אבל כדאי לבדוק כי כל תנור שונה בעוצמה שלו.
בהצלחה 🙂
טוב זה טעים ברמה !! בהתחלה קצת לא היה נראה לי אבל אני טיפוס שאוהב לנסות. זאת פעם שלישית שאני מכינה אותה לשבת ❤
עוגת שמנת מס' שאלות 1. כמה אחוז השמנת החמוצה 2. האם לרפד גם את צידי התבנית בביסקויטים הטחונים.
3. כמה זמן בערך האפיה , ואיך יודעים שהעוגה מוכנה???
תודה מראש!
היי גבי,
נשמח לענות:
1. שמנת חמוצה 15%.
2. אין צורך לרפד את צידי התבנית. מה שראית בתמונה זה בעצם הבצק שנחת במרכז אך נשאר גבוה בשוליים.
3. אופים ב-180 מעלות עד להתייצבות (ברוב התנורים זה 45-40 דקות).
בהצלחה 🙂
האם אפשר לעשות עם שמנת חמוצה פחות שמנה ?
יש גם 15% וגם 9% ?
האם אפשר להכין את העוגה עם שמנת חמוצה 15%
תודה מראש על המענה
עשיתי את העוגה ופשוט יצא מושלמת וטעימה ברמות רק בפעם הבאה אני יפחית בסוכר במקום כוס סוכר אני ישתמש בחצי כוס כי גם האינסטנט פודינג וניל מתוק ..והאמת שאני גם הורדתי בסוכרים ואולי בגלל זה זה מתוק לי הכול עניין של טעם אישי 🙂
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
הכנתי עם שמנת 15% ויצא מעולה
אפשר בלי אינסטנט פודינג וניל? אפשר להחליף אותו עם משהו אחר?
למטרת ייצוב העוגה אפשר להחליף 1 אינסטנט פודינג בחצי כוס קורנפלור והעוגה תצא נהדר! בהצלחה!
יצא פצץ!! עפו על זה לגמרי. תודה רבה!!
היי שריתה,
ממש שמחים לדעת שנהניתם מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו כדי לקבל מתכונים נהדרים ישירות אלייך כל יום!
מה לגביי קמח ?
היי אביה,
המתכון הוא ללא קמח.
בהצלחה 🙂
כמה זמן היא צריכה להיות בתנור?
היי שרה,
בין 40 ל-45 דקות.
בהצלחה 🙂
אשמח אם תצייני כמה זמן אפייה, תודה
היי סימה,
זמן האפייה מופיע במתכון – בין 40 ל-45 דקות.
בהצלחה 🙂