קיש גבינות מהיר עם ירקות לשבועות
את המתכון הזה אנחנו בטוחים שתאמצו עוד הרבה אחרי שבועות, כי איך אפשר לוותר על קיש גבינות מהיר עם ירקות מעולים, מרקם מפנק ומלית גבינות עשירה ומטריפת חושים?
לאחר הכנה קלה, יעלה ויבוא על שולחן החג שלכם בפאר והדר מרשימים קיש גבינות אפוי ומרהיב ביופיו, שיעלה בבית ניחוחות משכרים וממכרים ויפתח את התיאבון גם למי שזה הרגע סיים לאכול…
עם כל ירק שאוהבים, עם כל גבינות שמערבבים וקיבלתם שילוב מהמם בין בצק פריך מפנק ורך למלית עשירה ומהבילה, שיהיה מושלם לארוחת שבועות מרשימה, לכל ארוחה חלבית מפנקת, ולכל אירוח שתרצו להרשים עם מנה סופר יפה וטעימה
ספר המתכונים של סילביה פינוקים מהמטבח שלי
למה באמת כדאי לכם: קיש גבינות
- ניתן להכין כמה ימים קודם, להקפיא, להפשיר – ויש לכם מנה מנצחת וטרייה במיוחד!
- שילוב מהמם בין בצק פריך אפוי ומפנק למלית גבינות ממכרת, עשירה ומטריפה
- אין חגיגי ממנו, אין יפה ממנו – קיש גבינות מרשים וטעים לכל אירוח חלבי חגיגי
שורה תחתונה: תסתכלו עליו, לא צריך יותר מזה כלום חוץ מאשר לרוץ להכין…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קיש גבינות
קיש גבינות מהיר עם ירקות לשבועות
המצרכים
לבצק:
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (אפשר מחמאה לפרווה)
- 1 ביצה
- 2 כפות מים קרים
- 1 ביצה טרופה
- ירקות שאוהבים: ברוקולי, גזר, כרובית, תפוח אדמה, בטטה, בצל, פטריות, תרד, קישוא
למילוי:
- ½1 מיכלים שמנת לבישול (375 מ"ל)
- 2 ביצים
- ½ כף קמח תופח
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל לבן (אפשר גם שחור)
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית אבקת פטריות (לא חייב, אבל מוסיף)
- 1 כפית אבקת מרק בצל (לא חייב, אבל מוסיף)
- 200 גרם גבינה מלוחה מגורדת, או כל סוג גבינה שאוהבים. ניתן גם לערבב
אופן ההכנה
- לקערת מיקסר עם וו גיטרה מוסיפים 2 כוסות קמח מנופה וכפית מלח ולעבד מספר שניות. להוסיף את קוביות החמאה ולעבד מספר שניות עד קבלת תערובת פירורית.
- להוסיף ביצה ו-2 כפות מים קרים בהדרגה לפי הצורך, כל פעם כף אחת (ייתכן ולא יהיה צורך בשתי הכפות), ולעבד עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה. להוציא למשטח מקומח ולעבד מעט עד לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק.
- לשמן תבנית פאי קוטר 26 או 24, להקפיד לשמן טוב טוב גם בצדדים, בבסיס להניח נייר אפייה ולשמן על משטח מעט מקומח, לרדד את הבצק לעובי 1/2 ס״מ, להעביר לתבנית הפאי, להדק היטב לבסיס ולצדדים ולהוריד את הבצק המיותר. להכניס למקפיא לשעה - ואם אפשר יותר – מומלץ, אפילו להקפאה של לילה שלם.
- להוציא מההקפאה, למרוח מעל הבצק ביצה טרופה לחורר את הבצק עם מזלג ולהכניס ל-5 דקות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (פעולה זו תשמור על הבצק שלא יירטב מהמילוי וישאיר את הפריכות שלו)
- להוציא מהתנור, להניח מעל הבצק נייר אפייה ועליו להניח משקולת כמו חומוס יבש או שעועית יבשה ולאפות עוד כ-5 דקות. להוציא, להניח בצד ולהתחיל בהכנה המילוי.
- למילוי הקיש אפשר לבחור כל ירק שאוהבים: ברוקולי, גזר, כרובית, תפוח אדמה או בטטה - לבשל לפני; בצל, פטריות, תרד או קישוא – לטגן לפני.
- להניח את הירקות בצד ולהתחיל בהכנת המילוי: להוסיף לקערה גדולה את כל חומרי המילוי חוץ מהגבינות, לערבב הכל יחד ולטעום. להוסיף גבינה מלוחה מגורדת או כל סוג גבינה שאוהבים, לסדר על בצק הקיש את הירקות שבחרתם ולצקת מעל את התערובת. להוריד חום תנור ל-180 מעלות טורבו ולאפות כחצי שעה עד שמשחים מלמעלה
- ניתן להקפיא את הפאי כמה ימים לפני ערב החג, ואח"כ להפשיר ולחמם בערך 5 דקות בתנור לפני ההגשה
הערות וטיפים
- רוצים להתחיל להקדים בהכנות לחג ולארוחה? אין בעיה ניתן להקפיא את הפאי כמה ימים לפני ואח"כ להפשיר ולחמם בערך 5 דקות בתנור לפני ההגשה
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
מה כמות הירקות הנדרשת?
היי הניה!
לא יותר מכוס. בהצלחה 🙂