מתכון אורז צהוב עירקי (קיצ'רי)

להגיש עם שמנת ליד ולהתפנק: מתכון אורז צהוב עיראקי מפתיע וקליל! (קיצ'רי)

היישר מהמטבח העיראקי המשובח נוחתת אצלכם על הצלחת מנת אורז צהוב עיראקי (קיצ'רי), המצטיינת בעושר טעמים, הכנה קצרה וקלה, ושילוב מנצח של דגן וקטניות רכים בתיבול מצויין היוצר מנת צהריים מפתיעה, מקורית ובריאה בצבעוניות כובשת

מתכון אורז צהוב עיראקי (קיצ'רי)

מחפשים ארוחת צהריים מפתיעה, בריאה וקלה להכנה? אורז צהוב עירקי (קיצ'רי) הוא הפתרון הטעים ביותר בשבילכם המשלב בשלמות דגן וקטניות רכים, טעם עמוק וצבעוניות ססגונית
בהשראת: נועם זיגדון
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
מתכון אורז צהוב עירקי (קיצ'רי)
מנה מפתיעה ומקורית שלא חשבתם שתוכל להתאים לכם בול לארוחת צהריים קלה ונהדרת, ומגיעה אליכם היישר מהמטבח העיראקי המשובח. אורז צהוב עיראקי, או בשמו המקורי קיצ'רי הוא אורז המתבשל בחמאה עשירה ועדשים כתומות, המתאים להגשה לצד שמנת חמוצה, לבן או גבינה לבנה, ויש הנוהגים לאכול אותו גם עם ביצת עין ליד. השילוב המושלם בין דגן, קטניות ותיבול מצוין, היוצר מנת צהריים המספקת ערך תזונתי רב. היא קלילה, משביעה ובריאה, נהדרת גם לטבעונים, ומצטיינת בעושר טעמים וצבעוניות כובשת  

[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/נועם-זיגדון icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של נועם זיגדון[/button]

 
מתכון אורז צהוב עירקי (קיצ'רי)
צילום: נועם זיגדון

[adinserter block="2"]


למה באמת כדאי לכם: אורז צהוב

 
  • ארוחה קלילה, משביעה ובריאה בטעם עשיר וצבעוניות עמוקה
  • כי מדובר במנת אורז חלבית (!) מפתיעה בטעמים מיוחדים ומקוריים
שורה תחתונה: כי כל מנה שיוצאת מהמטבח העיראקי חייבת לצאת לא פחות ממושלמת

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!  דרגו את המתכון כאן

איך מכינים אורז צהוב + סרטון הכנה מושקע 

\

 
מתכון אורז צהוב עירקי (קיצ'רי)

מתכון אורז צהוב עיראקי (קיצ'רי)

מחפשים ארוחת צהריים מפתיעה, בריאה וקלה להכנה? אורז צהוב עירקי (קיצ'רי) הוא הפתרון הטעים ביותר בשבילכם המשלב בשלמות דגן וקטניות רכים, טעם עמוק וצבעוניות ססגונית
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: נועם זיגדון
[adinserter block="8"]

המצרכים

  • חמאה (100 גרם)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 6-8 שיני שום כתוש
  • ¾ כף מלח
  • 1 כוס עדשים כתומים
  • 2 כוסות אורז
  • 1 כף כמון
  • ½4 כוסות מים
[adinserter block="6"] [adinserter block="12"]

אופן ההכנה

  • להמיס את החמאה, להוסיף את הרסק והשום ולבשל כ-5 דקות. להוסיף את הכמון, המלח והמים ולהביא לרתיחה
  • לברור את האורז והעדשים, לשטוף טוב טוב, להכניס לסיר ולבשל על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז להעביר ללהבה נמוכה, לכסות את הסיר ולבשל על להבה בינונית כ-20 דקות
[adinserter block="10"]

הערות וטיפים

את הקיצ'רי מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה, לבן או גבינה לבנה, ויש הנוהגים לאכול אותו גם עם ביצת עין ליד
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

[adinserter block="4"]

מתכון אורז צהוב עירקי (קיצ'רי)
צילום: נועם זיגדון

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לעקוב בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון

4 Comments

  1. היי, אחרי שהמים מגיעים לגובה האורז, על איזו להבה ממשיכים? נמוכה או בינונית, מה שכתוב מבלבל
    תודה

4.50 from 8 votes (8 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?