מתכון אורז צהוב עיראקי (קיצ'רי)
מנה מפתיעה ומקורית שלא חשבתם שתוכל להתאים לכם בול לארוחת צהריים קלה ונהדרת, ומגיעה אליכם היישר מהמטבח העיראקי המשובח.
אורז צהוב עיראקי, או בשמו המקורי קיצ'רי הוא אורז המתבשל בחמאה עשירה ועדשים כתומות, המתאים להגשה לצד שמנת חמוצה, לבן או גבינה לבנה, ויש הנוהגים לאכול אותו גם עם ביצת עין ליד.
השילוב המושלם בין דגן, קטניות ותיבול מצוין, היוצר מנת צהריים המספקת ערך תזונתי רב. היא קלילה, משביעה ובריאה, נהדרת גם לטבעונים, ומצטיינת בעושר טעמים וצבעוניות כובשת
למה באמת כדאי לכם: אורז צהוב
- ארוחה קלילה, משביעה ובריאה בטעם עשיר וצבעוניות עמוקה
- כי מדובר במנת אורז חלבית (!) מפתיעה בטעמים מיוחדים ומקוריים
שורה תחתונה: כי כל מנה שיוצאת מהמטבח העיראקי חייבת לצאת לא פחות ממושלמת
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים אורז צהוב + סרטון הכנה מושקע
\
מתכון אורז צהוב עיראקי (קיצ'רי)
המצרכים
- חמאה (100 גרם)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 6-8 שיני שום כתוש
- ¾ כף מלח
- 1 כוס עדשים כתומים
- 2 כוסות אורז
- 1 כף כמון
- ½4 כוסות מים
אופן ההכנה
- להמיס את החמאה, להוסיף את הרסק והשום ולבשל כ-5 דקות. להוסיף את הכמון, המלח והמים ולהביא לרתיחה
- לברור את האורז והעדשים, לשטוף טוב טוב, להכניס לסיר ולבשל על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז להעביר ללהבה נמוכה, לכסות את הסיר ולבשל על להבה בינונית כ-20 דקות
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לעקוב בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
היי, אחרי שהמים מגיעים לגובה האורז, על איזו להבה ממשיכים? נמוכה או בינונית, מה שכתוב מבלבל
תודה
היי גל,
ממשיכים על אש נמוכה, סליחה על הבלבול.
בהצלחה!
איזה רסק?
היי שלומית!
הכוונה לרסק עגבניות.
בהצלחה 🙂