פשטידת בצל
מי שאוהב פשטידות, וגם מי שפחות, לא יעז לוותר על המעדן המושלם הזה – פשטידת בצל וגבינות קלה ועשירה, שתשמח לקשט כל ארוחה חגיגית, ותשביע אתכם גם בסתם יום של חול.
היא מושלמת לשבועות, נהדרת למחטף צהריים משביע, ומעולה לארוחת ערב קלה ומזינה, והכי כיף שכל כך קל להכין אותה – מערבבים את כל המצרכים – וזהו, לתנור…
הגוון הזהוב שלה, המרקם הרך, והשילוב המושלם של גבינות מצוינות, פטריות נימוחות ובצל אפוי – יסעירו את הבלוטות בטעמים עשירים ונינוחות עמוקים ומעוררי תיאבון…
למה באמת כדאי לכם: פשטידת בצל וגבינות
- כי פשטידות בכלל, ופשטידת בצל בפרט, כל כך קלות להכנה וכל כך טעימות שאין סיכוי שתוותרו לעצמכם על המנה המשובחת הזו
- כי אין כמו שילוב חם וארומטי של גבינות טובות, פטריות אפויות ובצל שנותן בדיוק, אבל בדיוק, את הטאצ' הנכון
שורה תחתונה: מחפשים מאכל מיוחד באמת לארוחת שבועות? עם המתכון הזה – נגמרו החיפושים…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? פשטידת בצל וגבינות
פשטידת בצל
המצרכים
- 4 בצלים קצוצים
- ½1 כוס קמח תופח (לפי כוס מידה או כוס חד פעמית לשתייה חמה, 250 מ"ל)
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים
- 3 ביצים
- גבינה צהובה מגורדת (250 גרם)
- גבינת פיראוס מגורדת (100 גרם )
- 1 קופסת פטריות חתוכות (400 גרם)
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 4 קוביות קטנות של חמאה
אופן ההכנה
- לערבב היטב את כל החומרים בקערה ולהעביר לתבנית משומנת. לאפות ב-180 מעלות 45- 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. כרבע שעה לקראת סוף האפייה לפזר 3-4 קוביות קטנות של חמאה לקבלת צבע יפה
שאלות נפוצות: פשטידת בצל וגבינות
באיזה תבנית מתכת להשתמש? 24 או 26? לא משנה, איזה שתרצי. ב-26 הפשטידה תצא נמוכה יותר |
לא מטגנים קודם את הפיטריות עם הבצל? לא צריך לטגן, הכל נאפה בתנור, לא מרגישים טעם של בצל בפשטידה אחרי האפייה |
מה זה גבינת פיראוס מגורדת? פשוט לקנות גבינה צפתית או פיראוס ולגרד בבית |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב גם בדף שלה אילנה לוי מתכונים