מתכון להמבורגר על האש ולחמניות רכות
עם מתכון להמבורגר על האש המושלם הזה, בליווי לחמניות ביתיות רכות ואווריריות – אין ספק שהוא יהיה ה-כוכב של כל חגיגת בשרים ביתית, לעל האש יום עצמאות מיוחד, ובכל פעם שמתחשק קציצה עסיסית מופלאה שתסעיר לכם כל בלוטה בחוש הטעם.
כשהוא מונח על לחמנייה רכה שהרגע יצאה מהתנור – יש לנו גם מתכון בשבילן, לא לדאוג -הספוגה בכל הטוב שיש להמבורגר להציע – הביס שתקבלו הוא עונג צרוף של בשר משובח, נוטף שומן ומתובל היטב, עטוף בלחמנייה גאונית שרק מעצימה את השלמות הזו.
עם הכנה כל כך קלה, וטעמים כל כך נהדרים, אנחנו בטוחים שאתם כבר בדרך לקצב, כי לא באמת צריך לשכנע אתכם לטרוף המבורגר עסיסי, נכון?
למה באמת כדאי לכם: מתכון להמבורגר על האש
-
- כי אין כמו להכין בבית בקלות ולהרגיש שאתם בכלל במסעדת המבורגרים איכותית
- שילוב מושלם של בשר משובח, תיבול מהמם ולחמנייה גאונית שרק מעצימה את השלמות
- ה-כוכב של כל חגיגת בשרים ביתית, ליום העצמאות, לארוחות עם חברים וכל פעם שמתחשק ביס בשר עסיסי
שורה תחתונה: כי לא באמת צריך לשכנע אתכם לטרוף המבורגר עסיסי, נכון?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? מתכון להמבורגר ולחמניות
מתכון להמבורגר על האש ולחמניות רכות
המצרכים
להמבורגר (3 קציצות)
- ½ ק"ג בשר טחון בטחינה גסה (טרי ואיכותי - 250 גרם שפונדרה + 250 גרם שייטל (לבקש מהקצב להוסיף מעט שומן))
- ½ כפית סודה לשתייה או ¼ כוס מי סודה תוססים מבקבוק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
ללחמניות (18 יחידות)
- 1 ק"ג קמח לחם או לבן רגיל
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים L
- 2 כוסות מים פושרים ועוד ¼ כוס מים (את ¼ כוס המים מוסיפים בטפטוף רק אם יש צורך והבצק מרגיש מעט יבש)
- 5 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 100 גרם מזולה או נטורינה
אופן ההכנה
להמבורגר
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור גרוס. מוסיפים סודה לשתייה ולשים עם הידיים
- יוצרים קציצות במשקל 220-250 גרם כל אחת, רצוי בעזרת רינג או כלי בקוטר המתאים ומניחים במקרר לשעתיים כדי שהבשר יתאחד ולא יתפרק בצלייה
- על מחבת פסים מטגנים את ההמבורגרים עם מעט שמן כ-3 דקות מכל צד עבור דרגת עשייה מדיום
- מגישים בלחמנייה עם מיונז, חרדל, רוטב ברביקיו איכותי וירקות שאוהבים
ללחמניות:
- שמים את כל חומרי הבצק חוץ מהמלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים ללוש. את ¼ כוס המים הנוספת נניח כרגע בצד
- כשמתחיל להתהוות בצק נוסיף מלח. אחרי הוספת המלח בודקים את הבצק: אם הוא נעים למגע, גמיש ונוח לעבודה - אין צורך להוסיף מים, במידה והוא קצת יבש מוסיפים בטפטוף את ¼ הכוס הנוספת
- ממשיכים ללוש את הבצק במשך 15 דקות על מהירות איטית (זמן הלישה חשוב), אחר כך אוספים את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה, משמנים אותה קלות, מחזירים את הבצק פנימה ומלטפים אותו במעט שמן
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח. מעצבים לחמניות על משטח עבודה מקומח, מברישים בביצה עם כפית מזולה או נטורינה מומסת, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה עם רווח בין לחמניה ללחמניה
- מתפיחים שוב - חצי שעה בקיץ, 45 דקות בחורף. מברישים שוב בעדינות עם ביצה ומעטרים בשומשום.
- אופים בתנור חם 180 מעלות בתוכנית טורבו או רגילה עד הזהבה יפה (בזמן האפייה הלחמניות נצמדות זו לזו מה שתורם לרכות מופלאה)
- מצננים היטב, מאחסנים בשקית אטומה ומקפיאים. בעת הצורך מפשירים בטמפרטורת החדר והלחמניות נשמרות רכות כמו ביום האפייה
הערות וטיפים
- ל-3 קציצות משביעות של המבורגר הצטיידו בסה"כ בחצי קילו בשר טחון, המורכב מ-250 גרם שייטל + 250 גרם שפונדרה. אל תשכחו לבקש מהקצב בשר עם מעט שומן
- מומלץ מאוד לחתוך סלט רענן בצד מכל ירק שאוהבים
- ללחמניות רכות וטעימות במיוחד - חשוב להקפיד על זמן הלישה המצויין במתכון
רק עוד דבר אחד אחרון! מתכון להמבורגר על האש
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכונים על האש – בשרים מטריפים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- כנפיים בתנור כמו בעל האש
סטייק פרגית על האש כמו בסטיקיות
עראיס מתכון על האש
שניצל שיפודים קריספי
מתכון להמבורגר ביתי עסיסי
מקור: אריאלה גולדמן