עוגת שוקולד עסיסית פשוטה לשבת
עוגת שוקולד פשוטה של בית היא לא באמת קינוח שצריך להציג אותו באופן רשמי.
זו עוגה שכל בית בישראל אפה אותה לפחות כמה פעמים לשבתות, מסיבות גן, אירועים בבתי ספר, פיקניקים משפחתיים. יש לה אלף ואחד פרצופים שונים, אבל הגרסאות הרבות שלה דומות מאוד אחת לשניה.
הבסיס שלה אוורירי ולח, והגנאש שמכסה אותה מלמעלה הוא רך ועשיר מאוד. נימוח בפה בצורה מושלמת, כזו שגורמת לנו לעצום את העיניים ולומר – וואו, איזה טעים.
זוכרים שזו בסך הכל עוגה פשוטה של בית? תראו מה היא מסוגלת לעשות לנו.
הקישוט הקלאסי של עוגת שוקולד ביתית פשוטה הוא סוכריות צבעוניות שמפוזרות בנדיבות, אבל לא בהגזמה. זה מה שילדים הכי אוהבים. לנו המבוגרים יש אפשרויות קצת יותר, איך נאמר את זה, מתוחכמות 🙂
אתם יכולים להחליף את הסוכריות בשבבי אגוזים, שבבי קוקוס, קליפות הדרים מיובשות, שבבי מלח (כדי להגביר את המתיקות של העוגה עוד יותר) והרשימה ארוכה.
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד
- עוגת שוקולד תמיד טעימה. היא לא תאכזב אתכם.
- פשוטה להכנה, אין מצב שתסתבכו.
- כולם אוהבים עוגת שוקולד!
- אפשר לגוון אותה כך שלא ישעמם אף פעם.
שורה תחתונה: עוגת שוקולד שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד עסיסית פשוטה לשבת
ציוד
המצרכים
לעוגה
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שוקולית
- 2 כפות קקאו
- 1 כוס קמח תופח
- חצי מיכל של 250 מ"ל שמנת מתוקה או קצפת צמחית
לשוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר
- חצי מיכל של 250 מ"ל שמנת מתוקה או קצפת צמחית
מעל השוקולד
- חופן סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מקציפים את הביצים במיקסר או ידנית
- תוך כדי ההקצפה מוסיפים סוכר ושמן לאט לאט (חשוב מאוד)
- מפסיקים להקציף ומוסיפים את הקמח, השוקולית, הקקאו והקצפת. מקציפים כמה דקות עד שמקבלים בלילה אחידה
- משמנים תבנית או שמים נייר אפייה ואופים בערך כ-40 דקות (או עד שהקיסם יוצא נקי ויבש)
- נותנים לעוגה לנוח בינתיים וניגשים להכין את הגנאש: מחממים את השוקולד המריר ואת השמנת בטמפרטורה נמוכה יחסית כדי לא לשרוף אותו
- יוצקים את הגנאש על העוגה את ומפזרים את הסוכריות
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד עסיסית פשוטה
צריך להפריד את הביצים? לא. |
כמה זמן צריך להקציף את הביצים לפני שמוסיפים את השמן והסוכר? כמה דקות, עד שרואים שנוצרת קצפת בקערת המיקסר. |
אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה? כן, כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה. |
אפשר לשים פחות מכוס סוכר? כן, אבל אל תורידו יותר מחצי כוס, אחרת העוגה לא תהיה מתוקה מספיק. |
צריך להמיס את השוקולית? לא, להוסיף אותה כמו שהיא. |
הבמה כולה שלכם:
"מתכון מעולה."
שמחה דהן
"הכנתי את העוגה ויצאה מושלמת."
פרח גנאח
"מניסיון, עוגה מושלמת."
עדנה זכריה
"הכנתי היום את העוגה, יצא לי משהו משהו. טעימה ברמות, חבל על הזמן. תודה רבה על מתכון מדוייק."
מרים אוחיון
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שוקולד עסיסית פשוטה
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: רז שלום
אחלה מתכון. תוצאה מעולה באפס מאמץ .כל הכבוד רז. יאלה למתכון הקל הבא .
היי אירית!
שמחים לדעת שנהנית מהמתכון 🙂
את מוזמנת אלינו לקבוצת הפייסבוק, שם תוכלי להעלות תמונות ולשתף אותנו בחוויה שלך באופן אישי: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/