עוגת גבינה אפויה נקייה וגבוהה ללא תחתית
קבלו עוגת גבינה אפויה ללא תחתית שיוצאת גם גבוהה וגם אוורירית כמו ענן עם מרקם מנחם ונהדר!
אין על עוגות הגבינה הלבנות הקלאסיות המבטיחות לספק תענוג לפה.
והפעם קבלו עוגת גבינה אפויה ללא תחתית גבוהה ואוורירית עם מרקם מנחם ונהדר.
עוגה פשוטה שכל אחד יכול להכין במתכון מפורט עם טיפים – אז רוצו לנסות!
עוגת גבינה אפויה נקייה וגבוהה ללא תחתית
קבלו עוגת גבינה אפויה ללא תחתית שיוצאת גם גבוהה וגם אוורירית כמו ענן עם מרקם מנחם ונהדר!
לדרג
ציוד
סיר ג'חנון משומן או תבנית 24 / 26 או תבנית חד פעמית עמוקה עגולה
המצרכים
- 5 ביצים (גודל L)
- 1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% (750 גרם)
- 1 גביע גבינת סימפוניה טבעית (5%)
- 1 גביע שמנת חמוצה (9%)
- 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
- גרידת לימון (לא חובה אבל מוסיף המון!)
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 4 כפות קורנפלור
- 1 כוס סוכר (אפשר גם פחות)
אופן ההכנה
- מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים (עד שנתחיל לקבל קצף כמו קצף גילוח).
- מוסיפים לאט 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב אך להיזהר לא לשבור את הקצף (ההקצפה בערך 4-5 דקות) תלוי במכשיר ההקצפה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר ומוסיפים גבינות, אינסטנט, קורנפלור, גרידת לימון, סוכר וניל. ומערבבים עד לעיסה חלקה ללא גושים.
- מוסיפים לקערת הגבינות חלק מהקצף ומערבבים היטב (השוואת טמפרטורה).
- מוסיפים עוד חלק אבל הפעם מוסיפים בצורה עדינה יותר כמו ליטוף וכך עד שכל החלבונים המוקצפים מתאחדים עם קערת הגבינות.
- מחממים תנור על 200 מעלות.
- בתחתית התנור שמים תבנית תנור (את העמוקה יותר) ובתוכה מים רותחים, מעל שמים רשת תנור.
- כאשר הבלילה בתוך התבנית שבחרנו נותנים כמה מכות עדינות על השיש עם התבנית (שלא יהיו בועות אוויר).
- נאפה למשך 20 דקות על 200 מעלות ולאחר 20 דקות נפתח את התנור לכמה שניות בלבד שיצאו אדים.
- אחרי זאת נסגור את התנור ונוריד ל-150 מעלות לעוד שעה וחצי בערך (תלוי בתנור).
- אחרי עוד רבע שעה נפתח שוב את התנור לכמה שניות.
- אחרי שעה וחצי בערך מכבים את התנור ולא פותחים יותר עד הבוקר!
הערות וטיפים
טיפים להצלחה:
- מוציאים גבינות וביצים שעה לפני התחלת הכנת העוגה.
- מומלץ לאפות את העוגה בלילה אחרי שמסיימים לאפות בתנור!
- משאירים את העוגה כל הלילה בתנור (כאשר התנור כבוי) ובבוקר מכניסים למקרר.
- לא לשכוח לשמן את התבנית ולרפד את התחתית והדפנות, וגם לשמן בשמן ספריי גם את נייר האפייה (מבפנים ובחוץ).
- עוגת גבינה מאוד עולה במהלך האפייה אולם בסופו של דבר תהיה בגובה ההתחלתי (גובה הבלילה ששפכנו לכל קערה או תבנית שבחרנו).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Sagit Malki
ניראה טוב…
אני תמיד פוחדת מעוגת גבינה❗
הרגע הכנסתי לתנור, אך לא ברור לי אם לשים התבנית באמצע, למטה מעל המים, או למעלה?
היי דורית,
התבנית צריכה להיות באמצע כשהמים נמצאים מתחת.
נשמח לעדכון ממך איך יצאה העוגה 🙂
העוגה ניראת מושלמת. אף פעם לא פתחתי את התנוור בזמן האפיה. אפשר לוותר על זה?תןדה
היי ענת,
אכן כן, בהצלחה 🙂
החלפתי חלק מהגבינה ביוגורט יווני והוספתי דובדבנים חמוצים מקווה שיצליח
היי זיו 🙂
נשמע מעולה!
איך יצא?
ואם אני לא רוצה בסיר ג'חנון מטעמי בריאות?
היי אביטל!
אין חובה להשתמש בסיר ג'חנון, זו אפשרות בלבד.
בהצלחה 🙂
בוקר טוב: עוד לא עשיתי את העוגת גבינה..אעשה קרוב לחג..נראית לי טובה מאוד..
מחכה לשבוע לפני החג בשביל לקנות את הכ=גבינה לבנה..
תודה,, יום נעים לכולם וגם שבת שלום ומבורך
היי הני!
שמחים מאוד לדעת שאת מעוניינת להכין את העוגה המשגעת הזו.
מאחלים שייצא לך מושלם!
בהצלחה 🙂
מה לגבי תבנית ? באיזו תבנית ?
היי גבי!
סיר ג'חנון משומן, תבנית 24/26 או תבנית חד פעמית עמוקה עגולה 🙂
בהצלחה!
מתכון מעולה המון תודה!!!
במתכון עוגת גבינה ויתרנו על הסומפוניה ועדיין יצא מעולה
היי שדית
תודה על המתכון -עוגת גבינה
השאלה :ציינת במרכיבים שמנת חמוצה אך לא הסברת מה לעשות עם השמנת
היי דלית, את השמנת מוסיפים יחד עם שאר הגבינות כמצויין במתכון מעלה, בהצלחה!