אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים
מתכון להיט שחובה להכין! מניפות תפוחי אדמה על מצע בשר טחון עסיסי וטעים עם חצילים משגעים - יצירת אומנות אצלכם במטבח.
לדרג
המצרכים
- ½ קילו בשר טחון (רצוי שיהיה עם שומן כבש)
- 1 בצל (לקצוץ)
- 2 כפות שמן לטיגון הבצל
- צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 10 עגבניות שרי קלויות במחבת
- 1 חציל מטוגן לריבועים קטנים (או אפויים עם ספריי שמן)
- ½ כוס מים
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
- 5 תפו"א חתוכים למניפה (חורצים פסים לתפו"א לא עד הסוף וחותכים למניפה)
תבלינים לתפו"א :
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף סילאן
- 1 כף טריאקי
- 1 כף צ'ילי גרוס
- קורט מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הבשר הטחון:
- לטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את הכורכום ואת הפפריקה ונפתח תבלינים בשמן.
- להוסיף את הבשר טחון ולפתוח עם מזלג.
- להוסיף את הפטרוזליה, כוסברה ואת התבלינים, את העגבניות שרי שקלינו נקלף, נחתוך לקוביות, נוסיף על הבשר ולערבב עם מזלג.
- נוסיף את הקוביות חצילים (מטוגנות או אפויות) ואת המים ומיד נערבב.
- מנמיכים את הלהבה ונכסה עם מכסה ונבשל לחמש דקות.
תפוחי האדמה:
- אחרי שחרצנו את הפסים, נכניס את התפוחי אדמה בשקית קוקי למיקרוגל לכעשר דקות.
- (לחילופין אפשר גם להרתיח עשר דקות במים לריכוך קל ולא מלא), לצנן טוב טוב.
- מרינדה (רוטב לתפו"א)
- בקערית קטנה: שמן זית ,תבלין צ'ילי גרוס, סילאן וטראיקי למעט המלח גס והפלפל שחור גרוס.
- לערבב היטב ולהבריש את התפו"א ברוטב.
- לוקחים כלי המתאים לתנור, מניחים את הבשר טחון המבושל עם החצילים ועם העגבניות.
- מעל לבשר נניח את מניפות תפוח האדמה מסודרות אחת ליד השנייה.
- את מה שנשאר מהמרינדה שבקערית, נשפוך על התפוחי אדמה ונפזר עליהם מלח גס ופלפל שחור גרוס באופן אחיד!
- את פרוסות התפוחי אדמה מכניסים לקערת הרוטב ואז מסדרים אותם בשורות על הבשר טחון ..
שלב הכנה סופי:
- מחממים תנור מראש ל 200 מעלות .
- מכניסים לתנור מכוסה ל 30 דקות על מנת ליצור נוזלים מהאדים, נסיר כיסוי ואת החום ננמיך ל - 160 מעלות.
- נמתין עד לריכוך והזהבה של התפוחי אדמה.
- בזמן האפייה, מדי פעם ניקח כף ו"להשקות" מהרוטב של הבשר את התפוחי אדמה.
הערות וטיפים
מכיוון שזמני התנור וסוגי התפוח אדמה משתנים, הבדיקה הכי נכונה לדעת אם זה מוכן היא לנעוץ סכין אחרי חצי שעה ,אם הסכין ננעץ ללא התנגדות בתפוחי אדמה אז זה סימן שזה מוכן.
למי שהחליט לפרוס את התפוחי אדמה:
עדיין להרתיח או לבשל במיקרו מכיוון שזה מזרז את תהליך האפייה ומונע את התייבשות הבשר.
לא אוהבים חצילים? אפשר לחתוך גמבה אדומה לקוביות ולטגן אותה יחד עם הבצל במקום החצילים.
למי שהחליט לפרוס את התפוחי אדמה:
עדיין להרתיח או לבשל במיקרו מכיוון שזה מזרז את תהליך האפייה ומונע את התייבשות הבשר.
לא אוהבים חצילים? אפשר לחתוך גמבה אדומה לקוביות ולטגן אותה יחד עם הבצל במקום החצילים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אילנית בניזרי