לחמניות חלב וניל רכות

הלחמניות הכי הכי טעימות שבקרוב יהפכו לאהובות על כולם. לחמניות חלב נימוכות, רכות עם תחושה של ענן מתוק שנמס בפה בכל ביס.
בהשראת: נירית קיקו
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לחמניות חלב
ואו! מצאנו את המתכון הכי מיוחד ללחמניות חלב וניל רכות רכות שנמסות בפה.
 
איזה כיף שיש לחמניות כאלו. בכל ביס, תחושה של צמר גפן מתוק בצקי עם טעמים של וניל מתמוגג בפה. ומה הכי כיף? שאלו לחמניות, שאפשר לאכול אותם עם כל מה שרק רוצים. עם מתוק, מלוח, או אפילו לטרוף ישירות חם חם מהתבנית.
 

ספר המתכונים של נירית קיקו

לחמניות חלב
צילום: נירית קיקו

למה באמת כדאי לכם: לחמניות חלב

  • לחמניות מושלמות לשלוח לילדים לבית הספר שמזכירות את הבית.
  • אווריריות, רכות, ונימוחות בכל ביס וביס שהכי כיף להתענג עליהם.
  • תצטרכו להפרד ממאפיות שכונתיות כי הלחמניות האלה הולכות לתפוס את המקום הראשון!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

  דרגו את המתכון כאן

 אז איך מכינים?

לחמניות חלב

לחמניות חלב וניל רכות

הלחמניות הכי הכי טעימות שבקרוב יהפכו לאהובות על כולם. לחמניות חלב נימוכות, רכות עם תחושה של ענן מתוק שנמס בפה בכל ביס.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 50 minutes
סוג: לחמניות, מאפים
באדיבות: נירית קיקו

ציוד

כוס מדידה 240 מ"ל
תבנית פיירקס 32X25

המצרכים

  • 2 ביצים
  • 1 גביע יוגורט דנונה מעודנת או אשל (150 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • כוס חלב וניל (או חלב רגיל + כפית תמצית וניל)
  • 5 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • לחמם את החלב שיהיה פושר להוסיף 2 כפות סוכר ואת השמרים ולערבב להניח בצד ל-5 דקות.
  • להכניס לקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח ולערבב לתוכו את יתרת הסוכר
  • ליצור מעין גומה ולהכניס את החלב להוסיף את הביצים היוגורט הסוכר וניל והמלח לערבב יחד וללוש היטב
  • כשמתגבש הבצק להוסיף את החמאה הרכה ולהמשיך את הלישה עוד כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך
  • להניח להתפחה עד להכפלה .
  • לאחר ההתפחה הראשונה להוריד את האוויר מהבצק ללוש מעט לכסות ולהניח להתפחה שניה.
  • לאחר ההתפחה השניה להוריד למשטח מקומח וליצור 12 כדורים להניח בתבנית מלבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה במרחק של כס"מ אחד מהשני כדי שיהיה להם מקום לתפוח ולהניח לתפוח להכפלה.
  • למרוח בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש 190 מעלות למשך כחצי שעה עד שמזהיב.

הערות וטיפים

טיפ קטן - חלק מהכדורים אפשר למלא בריבת חלב כמו שאני עשיתי או שוקולד או ריבה שאוהבים ויצאו לכם סופגניות ענן אפויות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
לחמניות חלב
צילום: נירית קיקו
לחמניות חלב
צילום:נירית קיקו
 


שאלות נפוצות: לחמניות חלב

כמה זמן התפחה בערך? 

תלוי בעונות השנה מבחינת חום וקור, אך בערך כשעה.

אם רוצים למלא במילוי, האם לפני האפייה?

כן. אפשר למלא עם שקית זילוף לפני האפייה.

האם אפשר להמיר את החלב לחלב סויה?

כן. אפשר להמיר את החלב לחלב סויה או כל חלב אחר.



רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: נורית קיקו | מוזמנים לעקוב מכירות שישי | עוגות מוס | קינוחים | מארזים מתוקים ועוד ? מוזמנים לעקוב בדף שלה: קרמשניt. | באינסטגרם: @nirit_kiko
 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements