| |

מאפה שמרים פקאן חם ודביק

מאפה שמרים שושנים עם פקאנים טעימים במיוחד!
ידוע בכינויו "סטיקי באנז". כאשר יוצא מהתנור, מתפזר ריח שלא ניתן להתעלם ממנו! מתכון יפייפה, טעים וכל כך רך.
בהשראת: נירית קיקו
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
מאפה שמרים

קבלו מתכון מושלם למאפה שמרים חם ודביק ביותר שמתאים בכל מצב ובכל מקום!

 

כשיוצא מהתנור, כל הבית על הרגלים מחכים בסבלנות לטעום את המעדן האלוהי שנאפה. מתכון כל כך יפה ומרשים מבפנים ומבחוץ. כיף להכנה, קל ומהיר ובתוך כשעה יש לכם מאפה מושלם וטעים כל כך.

 

ספר המתכונים של נירית קיקו

מאפה שמרים
קרדיט:נירית קיקו

למה באמת כדאי לכם: מאפה שמרים

  • שושני מאפה שמרים הכי טעים שיש : מאפה כל כך מרשים שאין אחד שלא ירצה לטעום.
  • קינוח מושלם ומהיר להכנה: מלבד התפחה ואפייה, כמעט כלום עבודה!
  • מתאים לכל אירוח, לכל קינוח ולכל ארוחה, והכי כיף שאפשר להתאים לפי העדפה!
  • וכמובן שהקינוח מתאים להיות גם כקינוח פרווה מושלם שמתאים לכולם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

  דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

מאפה שמרים
קרדיט:נירית קיקו
מאפה שמרים
קרדיט: נירית קיקו
מאפה שמרים
קרדיט:נירית קיקו
מאפה שמרים
קרדיט:נירית קיקו
מאפה שמרים
קרדיט:נירית קיקו
 

 

מאפה שמרים

מאפה שמרים פקאן חם ודביק

מאפה שמרים שושנים עם פקאנים טעימים במיוחד!
ידוע בכינויו "סטיקי באנז". כאשר יוצא מהתנור, מתפזר ריח שלא ניתן להתעלם ממנו! מתכון יפייפה, טעים וכל כך רך.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 55 minutes
סוג: מאפים, קינוחים
באדיבות: נירית קיקו

המצרכים

החומרים לבצק:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית חומץ (כן יודעת שנשמע מוזר אבל חומץ הוא חומר מתסיס וגורם לבצק להיות אוורירי ורך)
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 2 חלמונים
  • כפית תמצית וניל
  • ½ גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
  • 3 כוסות קמח

חומרים למילוי :

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 2 כפות סילאן
  • כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • לשים את חומרי הבצק לבצק מעט דביק וגמיש לישה של 8 דקות במיקסר .
  • להניח להתפחה עד הכפלה.
  • הכנת המילוי:
  • במיקסר לערבב עם וו הגיטרה את החמאה ולהוסיף את הסוכרים ולערבב לתערובת אחידה וקרמית להוסיף את הסילאן ולערבב לאחידות .
  • לרדד את הבצק למלבן למרוח על הבצק את תערובת החמאה ומעל לפזר את הפקאנים הקצוצים, לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לשושנים ברוחב של כ - 3 ס״מ.
  • להניח בתבנית שקעים משומנת ולהניח להתפחה עד הכפלה .
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-40 דקות עד הזהבה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

 


שאלות נפוצות: מאפה שמרים

האם אפשר להפוך את המתכון לפרווה? כן בוודאי. אפשר להחליף את החמאה במחמאה או נטורינה, ואת השמנת החמוצה לשמנת צמחית.
האם אפשר להחליף את הפקאנים באגוזים? כן. אגוזים קצוצים.
כמה יחידות יוצא? בין 12-20. תלוי בגודל התבנית.

הבמה כולה שלכם:

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements