| |

מתכון עוגת עלי גפן גורפת מחמאות

עוגה או עיקרית? מתכון עוגת עלי גפן שכולה הפתעה, גם של האורחים וגם שלכם כשתבינו כמה היא פשוטה להכנה!
בהשראת: אביבית חלילי
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
עוגת עלי גפן
מפתיעה וטעימה במיוחד, המתכון הזה ישדרג כל ארוחה משפחתית ויקצור מחמאות מכל מי שיטעם.
 
מתכון עוגת עלי גפן מנצח במראה מרהיב ובטעם יוצא דופן! מתכון צמחוני, עם אורז, ירק ועשבי תיבול, אפשר להוסיף מעל רוטב שאוהבים ועוד תוספות טעימות שבא לכם. תהיו בטוחים שלא תפסיקו לקבל פרגונים! 
 

ספר המתכונים של אביבית חלילי

עוגת עלי גפן
קרדיט: אביבית חלילי

למה באמת כדאי לכם: מתכון עוגת עלי גפן גורפת מחמאות (תופתעו כמה פשוט!)

  • הכי מיוחד שיש: אין מצב שמישהו לא נותן לכם מחמאות על המתכון הזה!
  • מתכון צמחוני: המתכון מבוסס על אורז ועלי ירק טריים!
  • מראה מנצח: תהיו בטוחים שאף אחד לא יצליח להבין איך הכנתם את זה!
שורה תחתונה: זוהי עוגת עלי גפן, שתשדרג כל ארוחה בטעם, בנראות ובהגשה! 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

 אז איך מכינים?

עוגת עלי גפן

מתכון עוגת עלי גפן גורפת מחמאות

עוגה או עיקרית? מתכון עוגת עלי גפן שכולה הפתעה, גם של האורחים וגם שלכם כשתבינו כמה היא פשוטה להכנה!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: אביבית חלילי

המצרכים

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • 1 צנצנת עלי גפן
  • 1/2 כוס עלי נענע (קצוצה דק )
  • 1 חבילת שמיר (קצוץ דק )
  • 1 חבילת פטרוזיליה (קצוצה דק )
  • 3 כוסות אורז פרסי קלאסי
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 וחצי לימון לסחוט מיץ (את החצי שנותר - לפרוס מעל העוגה כשתיכנס לתנור)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 5 כוסות מים חמים

אופן ההכנה

  • מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן והבצל הקצוץ, מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה נמוכה, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף
  • מוסיפים את הנענע, האורז והתבלינים ומערבבים היטב
  • מגבירים את הלהבה לגבוהה, מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מניחים מכסה ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים שוב ללהבה נמוכה, ומבשלים כ-10 דקות חצי בישול מבלי לפתוח את הסיר
  • מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור לעוד כ-10 דקות
  • מרפדים תבנית אלומיניום בינונית בעלי הגפן, שופכים את האורז החצי מבושל ומרפדים בעלי הגפן שיהיה מכוסה טוב, מעל להניח את את הלימונים הפרוסים, לעטוף את התבנית בנייר כסף
  • להכניס שעה לתנור לחום של 180, לאחר מכן להוריד את נייר הכסף ולהחזיר לתנור לעוד חצי שעה 180 מעלות
  • חשוב לחכות שיתקרר מעט,ואז להפוך את העוגה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת עלי גפן
קרדיט: אביבית חלילי
 


הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

"אפשר להכין לזה רוטב חלבי יוגורט גבינה שום ומים חמים שופכים על זה ויוצא ליגה"
סאלי דדון  
גולשת בפייסבוק

עוגת עלי גפן
קרדיט: אביבית חלילי
עוגת עלי גפן
קרדיט: אביבית חלילי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!


מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements