|

אוזני המן פריכות במלית מיוחדת

אוזני המן מושלמות עם בצק רך ונעים למגע,נוח מאוד לרידוד ,מילוי ועיצוב. טעימות במיוחד ומגיעות הישר מהשף המוכר ואהוב אבי ביטון. המתכון המושלם לאוזני המן פריכות וטעימות.
ציון 4.35 על ידי 35 דירוגים
אוזני המן
קבלו את אוזני ההמן המושלמות ביותר!
 
אוזני המן אלו בגרסתן המקורית מגיעות הישר מהשף המוכר אבי ביטון, עם טוויסט ומלית מיוחדת ומסקרנת.
עם אוזני ההמן האלו, אין אחד שלא יבקש אחד נוסף, ואת המתכון הכל כך מצויין כדי להכין גם בבית.
 

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

אוזני המן

למה באמת כדאי לכם: אוזני המן

  • המנהג היפה של חג הפורים : עם התחפושות, הרעשנים ומשלוחי המנות, אוזני המן הן מצרך חובה ונחוץ בכל בית.
  • מתכון קל ומהיר להכנה, טעים ברמות ומפתיע.
  • בצק נוח, רק ונעים למגע ולרידוד מה שגורם להכנה להיות כיפית וקלה עוד יותר.
  • בקיצור, המתכון המושלם לאוזני המן. 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

אוזני המן

אוזני המן פריכות במלית מיוחדת

אוזני המן מושלמות עם בצק רך ונעים למגע,נוח מאוד לרידוד ,מילוי ועיצוב. טעימות במיוחד ומגיעות הישר מהשף המוכר ואהוב אבי ביטון. המתכון המושלם לאוזני המן פריכות וטעימות.
ציון 4.35 על ידי 35 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 1 hour 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 15 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 30 minutes
סוג: עוגיות

המצרכים

  • לבצק:
  • ½2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
  • 1/3 כוס סוכר
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • 2 חלמונים
  • 1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת

מלית פרג:

  • 1 כוס חלב
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 200 גרם פרג טחון
  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות פירורי עוגיות

אופן ההכנה

  • הכנת הבצק-
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, הסוכר, השמנת והחלמונים במשך דקה.
  • מוסיפים את הקמח וגרידת התפוז, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.
  • מקמחים ממש מעט משטח עבודה ,מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או טבעת מתכת. מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים.
  • מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות תוכנית אפייה רגילה עד שהבצק מזהיב ממש מעט.זה קורה מהר שימו לב!
  • מצננים ומעטרים באבקת סוכר
  • למלית
  • מערבבים יחד נוטלה עם ממרח תמרים וזה טעים טעים
  • למלית פרג
  • בסיר מרתיחים 1 כוס חלב עם ¾ כוס סוכר ו 2 כפות דבש
  • מוסיפים 200 גרם פרג טחון ומבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה עד שהפרג סופח מהנוזלים.
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה 25 גרם חמאה. מצננים ומוסיפים קליפה מגוררת מלימון אחד, ו2-3 כפות פירורי עוגיות (למשל פתי בר טחונים), או שקדים טחונים.
  • מצננים היטב וממלאים

הערות וטיפים

בא לכם עוד רעיון למלית?
ערבבו יחד נוטלה עם ממרח תמרים וזה טעים טעים ♡
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: אוזני המן

האם אפשר ללוש את הבצק ביד?
כן, אפשר ללוש ידנית.להתחיל עם הסוכר וקוביות החמאה הקרה ללוש היטב עד שהסוכר נמס ואז להמשיך עם יתר המרכיבים. אחרי שמוסיפים את הקמח ,חשוב ללוש ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.


 
הבמה כולה שלכם: רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

"בצק מעולה.. יצא נפלא!"
Marry Mizrahi
גולשת בפייסבוק

אוזני המן מרי מזרחי
את המלית אפשר גם לערבב ממרח תמרים ונוטלה וזה טעים בטירוף!

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 
מקור: Ariella Goldman

Similar Posts

6 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements