ירקות מוחמצים הכי טעימים
תוספת מעולה לכל שולחן בהכנה מהירה בשיא הקלות, והטעם? פשוט אין למה להשוות!
מפסיקים עם הקניות המיותרות ונהנים בקלות עם הירקות המוחמצים הכי טעימים בגרסה ביתית ומוצלחת עוד יותר.
קבלו מתכון לירקות מוחמצים בטעם שיא השלמות המשלב מלפפונים, כרובית, פלפלים ולפת עם פינוק בכל נגיסה.
מכינים ירקות אלה בקלי קלות ובכלום עבודה, ומשדרגים כל ארוחה בטוויסט חמצמץ שבטח ישאיר אתכם מכורים לעוד ועוד!
ירקות מוחמצים הכי טעימים
תוספת מעולה לכל שולחן בהכנה מהירה בשיא הקלות, והטעם? פשוט אין למה להשוות!
לדרג
המצרכים
- 1 ראש כרובית (קטן מפורק לפרחים - מושרה במי מלח)
- 3 גזרים (חתוכים לפרוסות אלכסוניות או למקלות)
- 4 מלפפונים ירוקים פרוסים באלכסון
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים בקטעים של 3 ס"מ (פחות או יותר)
- פלפלים אדום כתום צהוב (לנקות מזרעים ולפרוס לרצועות מעט עבות)
- לפת (חתוכה למקלות עבים - קודם פרוסות ואחר כך לחתוך לאורך)
- 5 שיני שום (שלמות)
- פלפלון חריף פרוס דק (לא חובה)
- ראש כרוב קטן (לא חובה - פרוס לפלחים עבים, ללא הקלח)
- 1 חבילה שמיר (רענן שטוף היטב)
- מלח
- ½ כוס חומץ
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הירקות, ואז מכינים צנצנות מעוקרות.
- ממלאים את הצנצנות בירקות ומדי שכבה שמים מעט שמיר ושום, ממש דוחסים שיהיה צפוף אך לא למעוך את הירקות.
- מרתיחים את הנוזלים - להרתיח מי מלח בכמות שתכסה את הירקות, ואז מוסיפים ½ כוס חומץ עם כף סוכר, ומערבבים. לטעום ולתקן טעמים לפי הצורך.
- לצקת מיד את הנוזל הרותח לצנצנות ולסגור אותן היטב.
- משאירים על השיש יממה, (בחורף אין בעיה), ולמחרת שומרים במקרר לתקופה ארוכה
- מוציאים מהצנצנת רק עם מלקחיים, לא עם הידיים, אחרת מתעפש מהר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: ירקות מוחמצים
מה זה אומר מי מלח כמה מלח לכוס מים ? בערך 1 כפית גדושה מלח לכל כוס מים. אלה ירקות מוחמצים שהאיזון צריך להיות נכון להם, ולא מאוד מלוח, אם יחסר מלח לטעמך מוטב להוסיף עוד כפית, להוציא מלח כאשר מלוח מדי, זה לא אכיל, לא טעים, וכבר בלתי אפשרי. בכלל תמיד אפשר להוסיף. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספותמושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: ירקות מוחמצים – אתי שחר
מוסיפים את המים לאחר הרתיחה בטמפרטורת החדר?
לא הבנתי לגבי החומץ. חצי כוס חומץ על כמה כוסות מים. תודה
מספיק מים לכסות את הירקות
מבקשים לטעום ולתקן טעמים של הנוזל הרותח?
לא הגיוני.
היי שאול, טועמים ומתקנים ברגע שמוסיפים את המים ואת שאר המרכיבים ומתחילים את תהליך הרתיחה, לא כשזה כבר רותח. בהצלחה!