פסטרמה הודו בריא וטעים
בריא ומושלם בלי התפשרות

אין ארוחה חגיגית ומושקעת יותר לשבת מחזה הודו נדיר שתמיד ידאג לפנק את כולם בחווית טעמים של סוף העולם!
קבלו מתכון לפסטרמה הודו הכי טעים שיש שגם בריא הרבה יותר מהמעדניות, המקבל עסיסיות מטריפה עם מרקם מושלם עם טעם עוד יותר טוב מהקנוי.
מגישים לצד לחמנייה רכה וסלט מרענן ונהנים מחווית אכילה מטריפה שתשאיר אתכם על קצה המושב! אין סיכוי שלא מכינים.
מתכון באדיבות: צביה אורן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 1 קילוגרם חזה הודו נקבה (קונים מהקצב עטוף ברשת שלא יתפרק)
כבישת הנתח:
- 1 ליטר מים חמימים
- 3 כפות דבש
- 1 כף סוכר חום
- 3 כפות מלח
- אבקת שום או שיני שום כתוש
- עלי דפנה
- פלפל שחור
- פפריקה קצת
- טימין
לתיבול:
- 1 ½ כף שמן זית
- 2 כפות דבש
- 1 ½ כף חרדל
- 1 כף מלח (שטוח)
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה (שטוחה)
אופן ההכנה
- נערבב את כל חומרי כבישת הנתח עד שהסוכר, הדבש והמלח מתמוססים. ואז נשרה את הנתח בתמיסה הזו לפחות 5-6 שעות.
- לאחר מכן נוציא ונכין את התיבול לציפוי, ונצפה את הנתח בשמן זית ונעסה היטב עם 2 כפות דבש, ועם חרדל, עיסוי עם הידיים.
- נוסיף תבלינים, מלח, פלפל פפריקה.
- נחמם את התנור ל-250 מעלות ואז נניח את הנתח על הרשת של התנור ומתחת את התבנית, שכל הנוזלים ירדו לשם. צולים למשך בערך ל-15 דקות.
- לאחר מכן נוציא את הנתח ונעטוף בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר אלומיניום.
- ננמיך את הטמפרטורה בתנור ל-160 מעלות ונכניס את הנתח לעוד 50 דקות. תלוי בתנור של כל אחד.
- הכי כדאי לבדוק עם קיסם שהנתח מוכן ( נוזל שקוף)
- מקררים ואז פורסים כמו נקניק פסטרמה אמיתי. ניתן להוסיף לכל תוספת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פסטרמה הודו
מתי מורידים את הרשת מהנתח? שמתחיל להיות יותר יציב. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: פסטרמה הודו – צביה אורן
לא כתבתם במרכיבים מה החומרים והכמויות לציפוי המתח לאחר שהייתו במשרה.
לתיבול:
▢1 ½ כף שמן זית
▢2 כפות דבש
▢1 ½ כף חרדל
▢1 כף מלח (שטוח)
▢1 כפית פלפל שחור
▢1 כף פפריקה מתוקה (שטוחה)