| | |

מרק קובה במיה ברוטב עגבניות

ארוחה מדהימה המקבלת חווית טעמים רחבה ומענגת במיוחד!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
במיה ברוטב עגבניות

מרק קובה מפנק וממלא לכל המשפחה! מתכון למרק עשיר, טעים וקל מאוד להכנה, שכל מי שאוהב קובה ובמיה חייב להכיר!

אם אתם אוהבים קובה ואם אתם אוהבים במיה ברוטב עגבניות, ודאי תאהבו את המרק הזה! מרק עשיר ומזין, במרקם משגע, שכל ביס ממנו הפתעה ופינוק!

מתכון פשוט ביותר שכולם יכולים להכין ותקבלו מרק משגע, שלא דומה לאף מרק שאתם מכירים. מנה טעימה שגם הילדים אוכלים בשמחה וכל ארוחה שהוא כלול בה היא פשוט חגיגה!

 

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

במיה ברוטב עגבניות
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: מרק קובה

  • מרק קובה עם במיה מזין מאוד וכולל את כל הערכים התזונתיים שצריך!
  • מתכון ברור שכל אחד יכול להכין בלי בעיה ותמיד ייצא טעים!
  • ארוחה מטריפה ומשביעה לכל המשפחה ולא צריך אפילו שקדי מרק!
  • ניתן להחליף את הבמיה בדלעת, פרוסות סלק ועלי מנגולד!

 

שורה תחתונה: כשמתחשק מרק ייחודי ומפנק יותר מהרגיל, באותו זמן עבודה, מרק קובה זה המרק שלכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

במיה ברוטב עגבניות

מרק קובה במיה ברוטב עגבניות

ארוחה מדהימה המקבלת חווית טעמים רחבה ומענגת במיוחד!
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
לדרג
כמות 25 יחידות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית
סיר רחב עמוק

המצרכים

למרק:

  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 בצל
  • 2 גבעולי סלרי
  • 4 עגבניות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית תבלין מלח לימון (או מיץ טרי סחוט ומלימון וחצי)
  • ½ חבילה במיה (סנפרוסט)
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½1 כפות פפריקה
  • ½1 ליטר מים

למעטפת קובה:

  • 2 כוסות סולת
  • ⅓1 כוסות מים
  • ½ כפית מלח

למלית:

  • בשר צלעות נתח מס' 2 (400 גרם - טרי טחון עם השומן שלו)
  • 1 חופן עלי סלרי (קצוצים דק)
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • מלח (קורט)
  • ½ כף בהרט (לא חובה)

אופן ההכנה

רוטב:

  • בסיר רחב עמוק על להבה בינונית, מחממים רבע כוס שמן עם כפית שטוחה כורכום ומזהיבים בצל פרוס לטבעות דקיקות ו-2 גבעולי סלרי פרוסים דק.
  • מוסיפים 4 עגבניות עסיסיות חתוכות לקוביות קטנות ומטגנים עד לריכוך
  • מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות , כף גדושה סוכר ,כפית תבלין מלח לימון / או מיץ טרי סחוט מלימון וחצי .
  • מוסיפים פנימה ומערבבים חצי חבילה במיה סנפרוסט ומתבלים בכף מלח, כפית פלפל שחור גרוס וכף וחצי פפריקה.
  • מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עוד 20 דקות.
  • מגבירים להבה, ומוסיפים פנימה את הקובה ומבשלים במרק הרותח 10 דקות להתייצבות.
  • מערבבים עם כף מתחתית הסיר כלפי מעלה כדי לוודא שקובה לא נצמדו לתחתית ואז מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עוד 20 דקות. ( לא להבה קטנה זה חשוב)

מעטפת/בצק הקובה:

  • ללוש 2 כוסות סולת עם כוס מים וחצי כפית מלח, ואז מוסיפים עוד שליש כוס מים והפעם לא ללוש ומניחים בצד למשך 10 דקות
  • מכינים קערית מים ועובדים כל הזמן עם כפות ידיים רטובות
  • לוקחים כדור בצק בגודל פינג פונג, יוצרים חור עמוק עם האגודל וממלאים במלית. סוגרים לכדור חלק

מלית:

  • ללוש יחד את הבשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו, עם חופן נדיב עלי סלרי קצוצים דק דק ובצל קצוץ דק, ומתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח. מי שאוהב בהרט אפשר להוסיף חצי כפית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מרק קובה במיה

האם אין צורך בבישול/ טיגון הבשר עם הבצל לפני המילוי?
אין צורך, זה מתבשל בסיר.
מה אפשר לשים במקום במיה?
קוביות דלעת ,פרוסות סלק אדום ,עלי מנגולד.
במיה ברוטב עגבניות
צילום: אריאלה גולדמן

 

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

One Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?