|

תבשיל דגים לשבת בטעם נדיר

הכנה פשוטה עם חווית אכילה מדהימה
בהשראת: תהילה ימין
ציון 4.58 על ידי 21 דירוגים
תבשיל דגים לשבת

אין מתאים יותר לארוחת שבת בלתי נשכחת מתבשיל דגים זה שישאיר את כולם המומים עם פה מלא ובטן עוד יותר!

קבלו מתכון לתבשיל דגים לשבת המקבל שילוב טעמים נדיר של המיון ירק צבעוני ומרענן, לצד נתחי פילה עסיסיים המבושלים ברוטב המקפיץ את הטעם ברמות.

מגישים ארוחה משגעת זו עם חלה וסלט של חצילים מיוחד בצד, ונהנים מארוחה של מלכים שתשאיר את כולם מכורים!

מתכון באדיבות: תהילה ימין

ספר המתכונים של תהילה ימין

 

תבשיל דגים לשבת

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

תבשיל דגים לשבת

תבשיל דגים לשבת בטעם נדיר

הכנה פשוטה עם חווית אכילה מדהימה
ציון 4.58 על ידי 21 דירוגים
לדרג
באדיבות: תהילה ימין

המצרכים

  • 4 פילה אמנון (מושרים בקערה עם לימון שעה)
  • 1 גמבה אדומה (חתוכות לרצועות)
  • 1 גמבה כתומה (חתוכות לרצועות)
  • 2 עגבניות (רכות אדומות)
  • 1 ראש שום (מקולף)
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 גזר (לפרוסות)
  • 1 צרור כוסברה (קצוץ בלי הגבעולים)

תבלינים:

  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • נשים על הגז סיר סוטאז׳ עם שתי כוסות חד פעמי קר שמן חמניות, ונשים את כל הירקות בלי הכוסברה (אפשר להפחית מכמות השמן עד לחצי כוס, רק לשים לב להוסיף מים למתכון שלא יחסר נוזלים)
  • נטגן היטב היטב, ואז נשים 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור, ונערבב היטב היטב. לאחר מכן נשים 2 כוסות מים
  • נערבב עד שהמים והשמן יתמזגו ואז נשים כפית מלח.
  • נחכה שיבעבע ואז נסדר את הפילה אמנון עם העור כלפי הירקות, וננער בעדינות את הסיר לצדדים כדי שהרוטב יגע ויכסה את הדגים. נבשל רק 10 דקות.
  • הסוד הוא לשים שעה על הפלאטה לפני הגשה. מגישים עם חלה וסלטים בצד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון דגים לשבת זה? אל תהססו לשאול!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: דגים לשבת – תהילה ימין

Similar Posts

18 Comments

    1. היי אסנת!
      מופיע ברשימת המצרכים צרור כוסברה 🙂
      בהצלחה בהכנת המתכון!

    1. היי מיטרה!
      את צודקת, לא מופיע ואנחנו מתנצלים על אי הנוחות. אפשר להוסיף מעל לפני שמתחילים את הבישול וסוגרים ל-10 דקות, או ממש בסוף אחרי שהדג מוכן.
      מקווים שענינו על השאלה 🙂

  1. 5 stars
    לאתר מתוקים ותהילה ימין תודה רבה על המתכון לדגים.
    בדיוק חיפשתי מתכון לפילה אמנון
    ואתם שלחתם לי לוואטאפ את המתכון לשבת
    יישר כוח ותמשיכו אם המתכונים המעולים
    והטעימים

  2. את הדג הזה אני מכינה בכל יום שישי לשבת, מהמם, היום הכנתי עם דכ טונה חריף משהו משהו, אני מוסיפה לעיתים קוביות תפו"א לרוטב או קופסת גרגרי חומוס. דג שהוא חוויה

    1. היי יהודית!
      יש כמה דרכים, לבחירתך:
      את העגבניות חותכים לקוביות או פרוסות.
      את הפלפל החריף משאירים שלם או חותכים לרצועות (כדאי להוציא את הזרעים כדי שלא יהיה חריף מדי).
      את שיני השום פורסים או משאירים אותן שלמות.
      בהצלחה 🙂

    1. אפשר להפחית מכמות השמן עד לחצי כוס, רק לשים לב להוסיף כוס מים למתכון שלא יחסר נוזלים. בהצלחה!

    1. אפשר להפחית מכמות השמן עד לחצי כוס, רק לשים לב להוסיף כוס מים למתכון שלא יחסר נוזלים. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements