מרקים | ארוחות צהריים | בשר | מתכונים חורפיים
מרק חומוס של אמא
חווית טעמים נדירה במיוחד
אין מרק חגיגי יותר לאירוע משמח ממרק החומוס הכי נוסטלגי ומנחם שיש שיעשה לכם את היום בטעמים נדירים של אהבה!
קבלו מתכון למרק חומוס מושלם של אמא, המקבל חווית טעמים עשירה במיוחד עם המון ירק מרענן, ומבושל עם בשר עסיסי ועצמות מח הנותנים ארומה עשירה וטעם נדיר.
מרק מדהים שתמיד מתאים להפתעת המשפחה לארוחת צהריים חלומית במיוחד. איך שמנסים פעם ראשונה תמצאו את עצמכם מכינים כל שבת!
מתכון באדיבות: לינדה לנגנר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 500 גרם גרגירי חומוס סנפרוסט (משקית של 800 גרם)
- ½ ק"ג בשר מספר 8 (שריר - שטוף)
- 2 עצמות מח/עגל (שטופות)
- 1 בצל (גדול קצוץ גס)
- 3 מקלות סלרי (פרוסים)
- 2 גזר (פרוס)
- ½ ק"ג דלעת (קלופה וחתוכה לקוביות)
- 3 תפוחי אדמה (קלופים וחתוכים לקוביות)
- מלח ופלפל (לפי הטעם)
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- חופן גדול פטרוזיליה וכוסברה (קצוצים דק - או אחד מהם לפי טעמכם)
אופן ההכנה
- את החומוס של סנפרוסט שמים בקערה עם מים, משפשפים בין הידיים וכל הקליפות שצפות למעלה לזרוק ואז לסנן את החומוס.
- את הירקות חותכים חתיכות גדולות כי טוחנים את המרק.
- בסיר רחב וגדול נטגן את הבצל להזהבה, נוסיף את הבשר ונטגן עד שהבשר קיבל צבע מכל כיוון.
- נוסיף את העצמות, חומוס, סלרי, גזר, דלעת ותפוחי האדמה, נוסיף ליטר וחצי מים ותבלינים, ונערבב. נכסה ונבשל על אש בינונית עד שהירקות והבשר רכים, לוקח בערך שעתיים.
- כשהירקות והבשר רכים, נוציא את הבשר והעצמות מהסיר, ואת הירקות שבסיר נטחן היטב בבלנד או מוט בלנדר וזה גם הזמן לבדוק אם חסר מלח.
- את הבשר נחתוך לקוביות בינוניות, ואז נחזיר את הבשר לסיר.
- נוסיף כוסברה ופטרוזיליה ונבשל עוד רבע שעה מכוסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון מרק חומוס זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מרק חומוס – לינדה לנגנר
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: Linda's Home Made