|

איך מכינים ספינג’ ללא גלוטן

מתכון לספינג' מרוקאי מושלם, שמכינים ללא גלוטן ויוצא טעים כמו המקור!
בהשראת: מרי בן הרוש
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
מתכון לספינג'

ספינג' מרוקאי מושלם, ללא גלוטן! מתכון לספינג' הכי טעים שיש וגם בריא בהרבה מכל סופגנייה שתאכלו!

רבים מאיתנו סובלים מצריכת גלוטן ולא צריכים להיות אלרגיים לגלוטן כדי לסבול ממנו. בתור מי שמשתדלת להימנע מגלוטן, מצאתי מתכון לספינג מטריף שמכינים מקמחים ללא גלוטן והוא יוצא אגדי!

המתכון פשוט וברור להכנה וכולם יכולים להכין בבית בכיף ותקבלו טעים, שטעמו לא נופל ממתכונים שמכינים מקמח רגיל! ממש אותה הגברת בשינוי אדרת! מומלץ ביותר!

 

ספר המתכונים של מרי בן הרוש

ספינג' מרוקאי
צילום: מרי בן הרוש

למה באמת כדאי לכם: ספינג' מרוקאי

  • בריא בהרבה מכל ממתכון שמכינים מקמח רגיל!
  • מתכון קל להכנה שכולם יכולים להכין בלי בעיה בבית!
  • כל כך טעים שתמצאו עצמכם מכינים אותו כך בכל הזדמנות!
  • מושלם להכנה ולהגשה בחנוכה, במימונה ובאירועים בכלל!

שורה תחתונה: חנוכה עשיר מכל טוב, אבל מי אמר שהספינג' חייב לכלול גלוטן ואת התופעות הנלוות לו?

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים ספינג' ?

מתכון לספינג'

איך מכינים ספינג’ ללא גלוטן

מתכון לספינג' מרוקאי מושלם, שמכינים ללא גלוטן ויוצא טעים כמו המקור!
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי בן הרוש

ציוד

סיר טיגון / צ'יפסר

המצרכים

  • תגמיש משופר - תמי סגול (250 גרם )
  • קמח תמי כתום (50 גרם )
  • שמרים יבשים (10 גרם )
  • שמן חמניות / סויה (20 גרם )
  • סילאן (18 גרם )
  • 1 ביצה ( L)
  • ברנדי (8 גרם )
  • מלח (קורט )
  • מים פושרים מהברז (200-220 גרם )

אופן ההכנה

  • שמים וו גיטרה במיקסר ובקערה שמים חצי מכמות הקמח ומעליו את כל החומרים חוץ ממים.
  • מפעילים את המיקסר ותוך כדי הערבול של החומרים מוסיפים מים וקמח לסירוגין. אפשר לעצור את פעולת המיקסר ואז לגרד את הבצק מהדפנות.
  • מערבלים בערך 4 דקות לישה במיקסר עד לקבלת מרקם בצק טיפה דביקי.
  • לאחר מכן מעבירים את הבצק למשטח סיליקון. שמים כפפות על הידיים ומשמנים טיפה ואז מכדררים את הבצק לכדור חלק.
  • מעבירים לקערה ומתפיחים כ-40 דקות (אני שמתי בקערה וכיסיתי בשקית ניילון גדולה ומעל שמתי שמיכת צמר).
  • אפשר גם להכין את הבצק ואז לשמור במקרר ורק לדאוג לחלץ אוויר כשהבצק ממש תופח.
  • לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח סיליקון ומחלצים אוויר. חשוב מאוד.
  • מחלקים לכדורים במשקל 62 גרם כל כדור. מניחים על תבנית עם נייר אפייה טיפה טיפה משומן.
  • מחממים צ'יפסר בחום של 160 מעלות, וכשהשמן חם מרימים כדור בצק (יש לעבוד עם ידיים עם כפפות טיפה טיפה משומנות בשמן) ומכדררים את הכדור שוב בין אצבעות הידיים.
  • פותחים חור באמצע הבצק ומניחים בשמן. יש להקפיד לסגור את הצ'יפסר במכסה.
  • מטגנים עד לקבלת צד אחד זהוב ויפה וכשהופכים את הספינג' נמשיך לטגן ללא מכסה. עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: מתכון ספינג' 

מאיפה משיגים קמח כזה?
אפשר לקנות מכל רשתות הסופרים, אפשר גם להזמין מהאתר שלהם.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון לספינג'
צילום: כינרת לוי

"אלופה!! גם אני הכנתי ויצא מושלם.!"
כינרת לוי

איך מכינים ספינג'
צילום: מרי בן הרוש

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?