ספינג' חלבי בטעם מיוחד
טעם עשיר במרקם מטריף
הקינוח הכי נפוץ שנכנס לכל מטבח ובמיוחד בחנוכה, חוזר בטוויסט חדש המשדרג את הטעם עם תוצאה ששווה כל שנייה של הכנה!
קבלו מתכון לספינג' חלבי בטעם מיוחד עם בצק רך אוורירי בטירוף בנוסף לטעם עשיר ומשגע עם טבילת סוכר מתקתקת.
אין אף אחד שיכול לעמוד בפני מגש ספינג' זה, במיוחד כאשר כל ביס מספק חווית טעמים רחבה ועשירה המשאירה את כולם בשוק!
מתכון באדיבות: אתי ממן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 800 גרם קמח
- 2 כפות שמרים
- ¾ כוס סוכר
- 2 ביצים L
- 100 גרם חמאה (רכה)
- 2 כוסות חלב (פושר)
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר ואז מוסיפים את הביצים, חמאה, חלב, ומערבלים עד שמקבלים בצק רך וגמיש. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
- שמים להתפחה של חצי שעה.
- מחלקים את הבצק ל-17 חלקים שווים, ויוצרים כדור מכל חלק של הבצק.
- מניחים על נייר אפייה ומכסים עם מגבת ושמים להתפחה נוספת של 10 דקות.
- מגלגלים כל כדור לצורת נקניק ארוך ואז מגלגלים לחישוק ומתפיחים שוב למשך 15 דקות.
- מטגנים בשמן עמוק ומגלגלים בסוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון ספינג' זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: ספינג' חלבי – אתי ממן
שלום בכל המתכונים נותנים את הכמויות משקל הקמח בגרמים אולי אפשר במספר הכוסות
לדוגמא כמה כוסות זה 800 גרם קמח ? זה ברור ופשוט יותר
היי דינה,
140 גרם זה כוס אחת, אז בערך 5.75 כוסות.
בהצלחה!
בצק אליפות
האם צריך לטגן כהשמן רותח???
השמן צריך לבעבע בעדינות סביב הבצק (בודקים בעזרת פיסת בצק קטנה לניסיון, ניתן להכניס כף עץ או חתיכת גזר קטנה ואם השמן יבעבע סביבה, סימן שהוא חם דיו.
גם אני אשח לדעת איך יצרת את הפרח
בבקשה מתכון דומה עם סרטון הכנה שמסביר את הצורה. בבקישור כאן.
היי
איך יצרת את הצורה?