דבלה - שושני בצק טריפוליטאים
מבצק קריספי ודקיק בטעם מושלם
החג כבר כאן וזה הזמן לחשוב מחוץ לקופסא ולהפתיע את האהובים והמשפחה בקינוחים חדשים ומיוחדים!
קבלו מתכון לדבלה – שושני בצק משגעות ודקיקות המטוגנות לקריספיות מטריפה ומלופפות לקבלת צורה מהממת עם טעם שאי אפשר להפסיק לזלול.
מפנקים את המשפחה עם המעדן הכי שווה במטבח הטריפוליטאי, וצופים איך כולם לא מצליחים להפסיק לאכול עוד ועוד!
מתכון באדיבות: שרה בן ניסן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
מכונת פסטה
המצרכים
- 3 ביצים
- 3 ½ כוסות קמח
- 1 כף חומץ
- 11 כפות מים
- ¾ כף אבקת אפיה
לסירופ:
- 4 ½ כוסות מים
- 3 כוסות סוכר
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכ את הביצים עם המים, אבקת אפייה, כף חומץ, ונקציף עד למרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח וללוש עד לבצק אחיד. לאחר מכן ממשיכים לעבד את הבצק ביד על משטח מקומח, עד שהבצק מתגבש.
- שמים בשקית ניילון למנוחה של חצי שעה.
- פותחים את הבצק לעלה דק ומיישרים בעזרת גלגלת. מחלקים את הבצק לרצועות ברוחב של 4-5 ס"מ. כל רצועה חותכים ל-3 חלקים.
- עוברים לרדד במכונת פסטה, ומפזרים מעל מעט קמח.
- מטגנים בשמן עמוק לפי הסרטון.
- על הגז מרתיחים יחד את המים וסוכר לסירופ. לאחר מכן טובלים מכל הצדדים בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון דבלה זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: דבלה – שושני בצק – שרה בן ניסן
מוזמנים גם לבקר בקבוצה: לבשל עם שרה
מכשיר פסטה נמצא בחנויות אפיה במחיר שנע בין 100 ל200 ש"ח וזה כלי נצרך בבית טריפולטאי
כמו הקוסקוס גם הדבלה של טוניסאים
עצוב מאוד שמחברת המרשם מבקשת להשתמש בכלים שאינם נמצאים בכל פסטה- מכונת פסטה יש בהרבה בתים? לא נראה לי! מרשם אמור להיות לכולם ללא מכשירים מיוחדים!