לחמניות מתוקות לבי"ס ללא התפחה
בצק חלומי עם טעם מושלם
אין איך להכין כריכים לבית ספר על הבוקר? תכירו את הלחמניות המושלמות שיפתיעו לכם את הילדים וידאגו לברך להם את יומם בטעמים נדירים!
קבלו מתכון ללחמניות מתוקות לבי"ס שמכינים ללא התפחה עם בצק חלומי המקבל רכות מושלמת עם טעם מענג ביותר.
לחמניות קלילות והכי קלות להכנה עם מרקם חלומי המרשים את כולם בכל ביס מחדש. אין סיכוי שלא מנסים!
מתכון באדיבות: פרח גבסו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 4 ½ כוסות קמח
- 3 כפות שטוחות של שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס מים פושרים
- מיץ תפוזים (לפי הצורך)
- שמן זית (למריחה לפני האפיה)
- 1 ביצה (טרופה עם מעט מלח ומעט סוכר)
- שומשום
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים ואז מוסיפים חצי מכמות השמן, סוכר, ומים ומתחילים להוסיף מיץ תפוזים. חשוב להוסיף בהדרגה עד שהקערה נקייה מקמח.
- ללוש למשך חמש דקות ואז מוסיפים את שארית השמן.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב (רבע כוס קמח) וללוש ביד טוב טוב עד לקבלת בצק רך ונעים.
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים. יוצרים צורת לחמניה ומניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.
- מחממים תנור על 200 מעלות טורבו. מברישים כל לחמניה בשמן זית וממתינים 5 דקות ואז מברישים בביצה טרופה.
- מפזרים שומשום ואופים למשך עשרים דקות או עד שהלחמניות חומות.
- אחרי האפיה מכסים במגבת נקיה.
- כמות הנוזלים במתכון לא מדוייקת ולכן חשוב להוסיף בהדרגה. אין ריח או טעם של שמרים אחרי האפיה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי לחמניות מתוקות אלה? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: לחמניות מתוקות – פרח גבסו
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח עם פרח
יש כוס חד פעמית בכמה מידות ? מדוע אין משקל ו/או כמה מ״ל בכוס? זה חשוב מאוד!
היי חיה,
את יכולה להשתמש בכוס מדידה אוניבסרלית או בכל כוס אחרת שתרצי כל עוד שתעשי בה שימוש לכל אורך המתכון בלי להחליף לכוס אחרת.
בהצלחה!
השתמשתי בקמח לחם, ושמתי שלושת רבעי כוס מים במקום מיץ תפוזים. יצא אוורירי וטעים! חסר טיפה מלח
היי מורן,
איזה כיף לדעת שנהנית מהמתכון! 🙂
האם חייבים לשים מיץ תפוזים או שזה רק בשביל המתיקות!!!!
מתכון מושלם!!!!
היי,
ממש לא חייבים, אפשר לשים מים במקום.
בהצלחה 🙂
הכנתי עם קמח כוסמין מלא, מאוד חששתי שיצא כבד, הלחמניות יצאו קלות כנוצה, הורדתי את כמות הסוכר לחצי מטעמי בריאות, פשוט מווושלם
היי תמר,
שמחים מאוד לדעת שנהנית מהלחמניות ותודה רבה ששיתפת אותנו בהכנה שלך 🙂
הלחמניות יצאו לי מהממות
בערך 3/4 כוס מיץ
טעימות ומאד אוריריות
רכות, יפות והכי חשוב קלות להכנה!!!
תודה!!!
היי!
שמחים מאוד לדעת שיצא לך מהמם 🙂
את מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו וליהנות ממתכונים מצוינים חדשים כל יום!
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
חסר מלח במתכון.
מפריע לי שאין כמות מומלצת של מיץ תפוזים. הכנתי עם שלושת רבעי כוס. אולי צריך עוד קצת
חוץ מזה מתכון נחמד ממש
הלחמניות בטח יוצאות דחוסות כיון שלא עוברות התפחה
הן יוצאות מעולות! ממליצים לך בחום.
ממש לא. סופר אוריריות