|

לחמניות מתוקות לבי"ס ללא התפחה

בצק חלומי עם טעם מושלם
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.45 על ידי 20 דירוגים
לחמניות מתוקות

אין איך להכין כריכים לבית ספר על הבוקר? תכירו את הלחמניות המושלמות שיפתיעו לכם את הילדים וידאגו לברך להם את יומם בטעמים נדירים!

קבלו מתכון ללחמניות מתוקות לבי"ס שמכינים ללא התפחה עם בצק חלומי המקבל רכות מושלמת עם טעם מענג ביותר.

לחמניות קלילות והכי קלות להכנה עם מרקם חלומי המרשים את כולם בכל ביס מחדש. אין סיכוי שלא מנסים!

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

 

לחמניות מתוקות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות לבי"ס ללא התפחה

בצק חלומי עם טעם מושלם
ציון 4.45 על ידי 20 דירוגים
לדרג
כמות 10 לחמניות
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 4 ½ כוסות קמח
  • 3 כפות שטוחות של שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס מים פושרים
  • מיץ תפוזים (לפי הצורך)
  • שמן זית (למריחה לפני האפיה)
  • 1 ביצה (טרופה עם מעט מלח ומעט סוכר)
  • שומשום

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים ואז מוסיפים חצי מכמות השמן, סוכר, ומים ומתחילים להוסיף מיץ תפוזים. חשוב להוסיף בהדרגה עד שהקערה נקייה מקמח.
  • ללוש למשך חמש דקות ואז מוסיפים את שארית השמן.
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב (רבע כוס קמח) וללוש ביד טוב טוב עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • מחלקים את הבצק לכדורים שווים. יוצרים צורת לחמניה ומניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.
  • מחממים תנור על 200 מעלות טורבו. מברישים כל לחמניה בשמן זית וממתינים 5 דקות ואז מברישים בביצה טרופה.
  • מפזרים שומשום ואופים למשך עשרים דקות או עד שהלחמניות חומות.
  • אחרי האפיה מכסים במגבת נקיה.
  • כמות הנוזלים במתכון לא מדוייקת ולכן חשוב להוסיף בהדרגה. אין ריח או טעם של שמרים אחרי האפיה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחמניות מתוקות

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי לחמניות מתוקות אלה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: לחמניות מתוקות – פרח גבסו
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח עם פרח

Similar Posts

14 Comments

    1. היי חיה,
      את יכולה להשתמש בכוס מדידה אוניבסרלית או בכל כוס אחרת שתרצי כל עוד שתעשי בה שימוש לכל אורך המתכון בלי להחליף לכוס אחרת.
      בהצלחה!

  1. 5 stars
    השתמשתי בקמח לחם, ושמתי שלושת רבעי כוס מים במקום מיץ תפוזים. יצא אוורירי וטעים! חסר טיפה מלח

  2. הכנתי עם קמח כוסמין מלא, מאוד חששתי שיצא כבד, הלחמניות יצאו קלות כנוצה, הורדתי את כמות הסוכר לחצי מטעמי בריאות, פשוט מווושלם

    1. היי תמר,
      שמחים מאוד לדעת שנהנית מהלחמניות ותודה רבה ששיתפת אותנו בהכנה שלך 🙂

  3. 5 stars
    הלחמניות יצאו לי מהממות
    בערך 3/4 כוס מיץ
    טעימות ומאד אוריריות
    רכות, יפות והכי חשוב קלות להכנה!!!
    תודה!!!

  4. 3 stars
    חסר מלח במתכון.
    מפריע לי שאין כמות מומלצת של מיץ תפוזים. הכנתי עם שלושת רבעי כוס. אולי צריך עוד קצת
    חוץ מזה מתכון נחמד ממש

4.45 from 20 votes (15 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements