Advertisements
| |

עם כל ההתקררויות…מרק מרוקאי, סולת ומלא שום, נקרא מרק אנטיביוטי
רק בריאות ?

דליה בן חמו

בשלנית & ובעלת מתכון מקורי

מדהים וטעים! כל כך טעים שחיסלתי
סיר שלם כמעט ביום אחד. תודה על המתכון הנהדר!

שולי

מרק סולת ושום מרוקאי
Advertisements

אין מתאים יותר לשבת חורפית וקרירה ממרק ס‎ולת מנחם המחמם לכם את הלב ומרפא עם טעמים מושלמים!

קבלו מתכון למרק סולת מושלם עם נגיעות שום שהכי כיף לאכול בחורף, בשילוב טעמים מענג עם מרקם סמיך בעדינות שאי אפשר להפסיק לאכול.

מרק אנטיביוטי ובריא כזה שאוכלים כשחולים או כשצריך לחזק את המערכת החיסונית, מבלי להתפשר על הטעמים המענגים באמת!

למה באמת כדאי לכם: מרק סולת – לחשו

  • הכי בריא שיש: אין מצב מישהו נשאר חולה אחרי צלחת לחשו!
  • מרק מהיר להכנה: לא יותר מרבע שעה! (כולל שטיפת כלים).
  • הכי טעים: אחד המרקים הכי טעימים ליום גשום וסגרירי!
  • מרק נוסטלגי: יחזיר אותכם ישר לילדות ולבישולים של סבתא. יחסרה על הימים ההם!

שורה תחתונה:
זה המרק המרוקאי הכי טעים, בריא והכי מנחם לחורף הזה!

Advertisements

מה תצטרכו כדי להכין מרק לחשו

מרק סולת ושום מרוקאי

הוראות הכנה שלב אחר שלב

נטגן שיני שום עם חצי כף של שמן זית.

מרק סולת ושום מרוקאי

נוסיף מים רותחים לתוך הסיר (או מים מהברז ונביא לרתיחה).

שלב 1- נוסיף מים רותחים

נוסיף לתוך המים מלח, פלפל שחור, ומעט כורכום.

מרק לחוש -שלב2-נוסיף תבלינים

נשפוך בתנועה סיבובית את הסולת לתוך המים.

מרק סולת ושום מרוקאי

נערבב היטב כאשר מוסיפים את הסולת על מנת שלא יווצר שום גוש.

מרק סולת ושום מרוקאי

נוסיף למרק כוסברה ונבשל כרבע שעה.

מרק סולת ושום מרוקאי

נמשיך לבשל עד שמתקבל המרקם הזה של מרק הלחשו.

מרק סולת ושום מרוקאי
Advertisements

שאלות נפוצות:

כמה זמן בישול?

רבע שעה עד 20 דקות .. תדע שהמרק מוכן כשהוא מסמיך.


האם ניתן להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה למשל , או ירק כלשהו אחר?

אפשר, יצא וטעים אבל פחות אותנטי. אם בכל זאת, אז לנסות פטרוזיליה קצוצה (דק דק) ובזיליקום ביחד עם הגבעולים.


יש שמוסיפים גרגרי חילבה שלמים, האם זה מתאים למרק סולת?

בטוח ניתן להוסיף אם אוהבים. לא יכול לגרוע, זה בריא מאוד..

מתוקים אוריג'נלס

מא' עד ת': צפו עכשיו בסרטון ההכנה המלא

חדשים במטבח? מפחדים לפשל? הקליקו לראות איך מכינים:

מרק סולת ושום

מרק סולת ושום אנטיביוטי

חווית טעמים מענגת ביותר
ציון 4.53 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: דליה בן חמו
Advertisements

המצרכים

  • 2-3 שיני שום
  • ½ כף שמן זית
  • 7-8 ספלים מים רותחים
  • 1-2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • 1 ½ כוסות סולת
  • ½ חבילה כוסברה
Advertisements

אופן ההכנה

  • מטגנים את שיני השום הכתושים עם חצי כף שמן זית, ואז מוסיפים מים רתוחים (או מים מהברז ומביאים לרתיחה).
  • מוסיפים למים ½ כפית מלח עם מעט פלפל שחור ומעט כורכום, ולתוך מים שופכים בתנועה סיבובית את הסולת. חשוב לערבב היטב כאשר מוסיפים את הסולת אחרת יווצר גוש. אם נהיה סמיך ניתן לדלל במים חמים.
  • מוסיפים למרק חצי חבילה כוסברה ומבשלים על הגז כרבע שעה עד ל-20 דקות.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוד גרסאות למתכון:

הצעות מיוחדות ורעיונות מהנים היישר מהמעריצות והמעריצים שלנו

  • מרק עשיר בחלבונים: ניתן לשדרג את המרק הזה עם ביצים, להקציף 2 ביצים עם כף מים קרים לשפוך לתוך המרק תוך כדי ערבוב לבשל כ-5 דקות , ויש מרק עשיר יותר בחלבונים.
  • אותו מרק רק בגרסה מיוחדת: לגרד 5 שיני שום שמנות ולפעמים יותר, בעונה זה שום טרי. להוסיף קמצוץ פלפל סצ'ואן גרוס וגם פלפל שחור גרוס טרי שגורסים עם מטחנת תבלינים קטנה והטעם אחר לגמרי, להוסיף גם כורכום כמובן. הטיפ של רונאל זה לשים את הסולת כשהמים עדיין פושרים ולבחוש במקביל ע"מ ליצור מעין מערבולת במים ככה הסולת לא מספיקה להתגבש ואין את ההתכווצות של הסולת ברגע שהיא פוגשת את המים, בנוסף את הכוסברה לשים לקראת הסוף כדי לחוש את הטעם שלה במרק, אני שמה עלים שלמים וזה טעים בטירוף סיר שנגמר באותו יום/ ערב!.
  • מרק חריף: אפשר גם בגירסה החריפה זה פותח את כל הסינוסים ביום קריר. לעשות את המרק עם פפריקה חריפה וסודניה שיהיה חריף, יוצא הכי טעים שיש, מעדן!.

הבמה כולה שלכם:

גם לכם יש הזדמנות לככב! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלך ברשתות החברתיות!

מרק מעולה שאני אוכלת מגיל שנה ומכינה אותו מגיל 13 וכל פעם יוצא טעים יותר. אני שמה עלים שלמים וזה טעים בטירוף סיר שנגמר באותו יום/ ערב!

רונאל

גולשת באתר

המרק שאימי האהובה ז"ל הייתה מכינה כשהיינו חולים, או סתם בימי החורף הקרים ….
היום מכינה אני לבנותיי והקטנה שלי דורשת כל שבוע .. טעים טעים מאוד ?

לי לוי

גולשת באתר

אין כמו המרק הזה מבשר את בוא החורף, ניתן להכין באותו התיבול עם גריסים שבורים במקום סולת גם יוצא טעים מאוד!!

רויטל סמה

עוקבת בפייסבוק

אפשר להשרות חילבה כל הלילה לשטוף אותה טוב ולהכניס למרק. עוד יותר בריא ועוד יותר טעים!

חני קנפו

עוקבת בפייסבוק

מרק חשו של המרוקאים אתמול עשיתי לבעלי היה לו חום צמרמורות כאבים. כמה שלוקים מהמרק הזה היום הוא קם כמו חדש כאילו כלום. אין ספק בכלל שזה מרק של הטבע!

Michal Ezra

גולשת באתר

אמת ויציב, זהו מרק "לחשו" מרוקאי אורגינלי

אבי

גולש באתר


דבר אחד אחרון…

מרק סולת זה הוא חלק מאוסף מתכוני מרקים מומלצים. אל תפספסו!

מקור: מרק סולת לחשו – דליה בן חמו

Advertisements

Similar Posts

16 Comments

  1. אכן מרק מנחם מבריא גוף ונפש! ואני מכינה מרק עוף אמיתי, מסננת ומוסיפה אותו צלול צלול במקום מיים רגילים! גם הרבה יותר טעים ובאמת מבריא! ומחליף כל תרופה!!!

  2. 5 stars
    כשהיינו קטנים קראנו למרק הזה דייסה של מרוקו חחחח…..
    זה המרק שידעתי שמחכה לי בבית ביום גשום וקר וכל הדרך הביתה פינטזתי על הרגע שבו אני נכנסת לבית מחומם עם ריחות של "דיסה של מרוקו" שאופפים את הבית.
    חשו זה שם המרק ובשבילי זה בית ❣
    גם היום לא תתפסו אותי בלי חשו בימים גשומים.

  3. 5 stars
    המרק שאימי האהובה ז"ל הייתה מכינה כשהיינו חולים, או סתם בימי החורף הקרים ….
    היום מכינה אני לבנותיי והקטנה שלי דורשת כל שבוע .. טעים טעים מאוד ?

  4. ניתן לשדרג את המרק הזה ביצים , לקציף 2 ביצים עם כף מים קרים לשפוך לתוך המרק תוך כדי ערבוב לבשל כ-5 דקות , ויש מרק עשיר יותר בחלבונים.

  5. 5 stars
    מרק מעולה שאני אוכלת מגיל שנה ומכינה אותו מגיל 13 וכל פעם יוצא טעים יותר אני מגרדת 5 שיני שום שמנות ולפעמים יותר בעונה זה שום טרי מוסיפה קמצוץ פלפל סצ'ואן גרוס וגם פלפל שחור גרוס טרי שאני גורסת עם מטחנת תבלינים קטנה והטעם אחר לגמרי, מוסיפה גם כורכום כמובן, הטיפ שלי זה לשים את הסולת כשהמים עדיין פושרים ולבחוש במקביל ע"מ ליצור מעין מערבולת במים ככה הסולת לא מספיקה להתגבש ואין את ההתכווצות של הסולת ברגע שהיא פוגשת את המים, בנוסף את הכוסברה לשים לקראת הסוף כדי לחוש את הטעם שלה במרק, אני שמה עלים שלמים וזה טעים בטירוף סיר שנגמר באותו יום/ ערב!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements