פשטידת תרד פטריות וגבינות
חווית טעמים עשירה ומענגת

את הפשטידה הזו בטח ממש תרצו שתחכה לכם בבית כשאתם חוזרים מיום ארוך בחוץ, עם טעמים שישאירו שישדרגו לכם את המצב רוח בצ'יק.
קבלו מתכון לפשטידת תרד נדירה המקבלת מרקם רך ונמס בפה ומשלבת טעמים של תרד עם פטריות עסיסיות והמון גבינות עשירות.
כל כך קלה להכנה ותמיד נזללת ראשונה בכלום זמן על ידי כל המשפחה. אין סיכוי שלא מכינים פשטידה מדהימה זו כל שבת!
מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית פיירקס 20X30 משומנת
המצרכים
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 3 בצלים (גדולים קצוצים)
- מעט דבש
- 1 חבילה פטריות שמפניון (לנגב או לקלף, לא לשטוף עם מים)
- 1 חבילה עלי תרד סנפרוסט (800 גרם - מופשרת לילה וסחוטה טוב טוב וקצוצה)
- מלח
- פלפל שחור
- 1 גביע גבינה לבנה 9% (250 גרם)
- 150 גרם צהובה מגורדת
- 100 גרם בולגרית מפוררת
- 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 4 ביצים
- 2 כפות קמח
- 4 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית תנור רגילה.
- במחבת גדולה נמיס את החמאה עם השמן זית, ואז נוסיף את הבצל, ונזלף מעט דבש ונטגן עד הזהבה.
- נוסיף פטריות חתוכות ותרד חתוך וסחוט. נתבל במלח ופלפל ונטגן עד אידוי הנוזלים. מצננים.
- בינתיים בקערה מערבבים את הגבינות עם השמנת מתוקה, קמח פירורי לחם וביצים.
- נוסיף את התרד והפטריות, ונערבב ונתקן תיבול.
- נעביר לתבנית ומשטחים.
- נכניס לאפייה עד להזהבה יפה מלמעלה, בערך 45 דקות. לאחר מכן נניח להתייצבות לחצי שעה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פשטידת תרד
אפשר תרד טרי בשקית? אפשר אבל היא תצא מושית. כי בקפוא לאחר שסוחטים אותו הוא מוציא פחות נוזלים מהטרי. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
מעולה הפשטידה תודה
היי אורלי,
תענוג, שמחים שאהבת!