עוגת גבינה אפויה במרקם מדהים

חווית טעמים עשירה ומענגת
בהשראת: עמליה שמואלוב
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
עוגת גבינה אפויה

המלכה הלבנה חוזרת בגדול בטוויסט חדש שידאג לשדרג לכם את היום בטעמי גבינה משגעים במיוחד!

קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה המקבלת מרקם גבינתי מדהים עם רכות מפתיעה, בנוסף לטעמי גבינה עשירים עם אפשרות לצפות בקרם מענג.

חווית טעמים עשירה במיוחד שתמיד תצליח להפתיע את כולם בכל ביס מחדש. איך שמכינים פעם ראשונה מתמכרים לשאר החיים!

מתכון באדיבות: עמליה שמואלוב

ספר המתכונים של עמליה שמואלוב

 

עוגת גבינה אפויה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה במרקם מדהים

חווית טעמים עשירה ומענגת
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: עמליה שמואלוב

ציוד

תבנית 24

המצרכים

  • 6 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 שמנת חמוצה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב.
  • בקערה נפרדת מערבבים במטרפה היטב את הגבינה עם החלמונים, הקורנפלור, הפודינג, והוניל עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  • מקפלים ב-3 פעמים את הקצף הלבן פנימה
  • משמנים היטב את התבנית עם החמאה ושופכים לתבנית.
  • מכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם ל-150 מעלות למשך שעה וחצי. שמים סיר עם מים בתחתית התנור. לאחר אפייה משאירים בתנור לעוד שעה כשהוא סגור.
  • אפשר להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ולהפוך את העוגה ולמרוח מעל. אפשר גם להוסיף דובדבנים מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת גבינה זו? אל תהססו לשאול!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת גבינה – עמליה שמואלוב

Similar Posts

6 Comments

  1. באיזה שלב שמים את השמנת החמוצה? בבלילה? אם מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, איזו כמות של אבקת סוכר צריך לשים?
    למה להפוך את העוגה?

    1. את השמנת מוסיפים ביחד עם הגבינה. לגבי אבקת הסוכר אז 1 כף או יותר תלוי במתיקות הרצויה. הופכים את העוגה כדי שהצד השחום יהיה למטה כמו בתמונה, אבל אפשר לוותר. בהצלחה!

  2. היי ….נראה מגרה

    .מעל 10 שנים מנסה להכין עוגות גבינה ולא מצליחה …מפחדת שגם הפעם… אני עושה הכל כמו שכתוב מפרידה ביצים …המוצרים בטמפרטורה של החדר מקפלת בזהירות משמנת ופעם כתבו לא לשמן לא משמנת שמה אדים למטה …וכל פעם אכזבה מחדש …אפילו ניסתי לערבב את החלבון עם שאר המצרכים באגרסביות כמו שראיתי במתכון מלפני שבוע והעוגה שוב נפלה… ממש …מעצבן

    1. היי אורטל, קודם כל לקחת בחשבון שלרוב בתנור העוגה מתנפחת וכשמוציאים היא קצת יורדת, היא לא אמורה לצנוח אלא 'להתיישר'. וזה תלוי בכמה גורמים:
      – מה גודל התבנית והשוליים לעומת כמות העיסה, אם היחס גבוה מדי, אז הוא יצנח יותר מדי.
      – אפשר גם לא להוציא מיד מהתנור, לתת לה להתקרר בתוכו (הכי קריטי בעוגות גבינה). את יכולה לפתוח סדק קטן בדלת התנור אם יש חשש שהחום יאפה את העוגה מדי.
      – צריך להקפיד שלא לערבב יותר מדי, ושקצף החלבונים לא ישבר בזמן שמאחדים אותו עם שאר הבלילה. יש לעשות זאת בעדינות: להוסיף לבלילה את הקצף בהדרגה ועם מרית לחבר לאט לאט. ובסופו של דבר כשהקצף והבלילה מתחברים יחד אנחנו אמורים לקבל בלילה ספוגית ולא מימית, זה מה שישמור על העוגה שלא תיפול ותישאר גבוהה ככל האפשר.
      מקווים שעזרנו, בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?