| |

עוגת שוקולד משגעת עם טוויסט

מרקם חלומי עם רכות מטריפה
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.44 על ידי 30 דירוגים
עוגת שוקולד

הגיע הזמן לשדרג את משחק עוגות השוקולד שלכם עם עוגה מושלמת זו עם טוויסט סודי שיהפוך את חווית האכילה להרבה יותר טעימה!

קבלו מתכון לעוגת שוקולד משגעת המקבלת מרקם שוקולדי רטוב וחלומי עם רכות מטריפה, ומשודרגת בציפוי גנאש עשיר ביותר.

אין רגע שלא תתאים לו עוגה מדהימה זו. איך שלוקחים ביס ראשון ומתענגים על חווית הטעמים העשירה, מיד מתמכרים לשאר החיים!

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו@

 

עוגת שוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד משגעת עם טוויסט

מרקם חלומי עם רכות מטריפה
ציון 4.44 על ידי 30 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית עגולה קוטר 24 או תבנית חד פעמית מלבנית
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 5 ביצים L (שלמות)
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה)
  • ½ כוס קקאו
  • 1 כוס מים רותחים עם כף נס קפה
  • לגנאש:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • ½ כוס מים (רותחים)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-170 מעלות אפיה. נרפד רק את תחתית התבנית בנייר אפיה.
  • נקציף את הביצים שלמות עם מעט מלח ונוסיף בהדרגה סוכר.
  • במקביל נחמם במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד עם השמנת להקצפה עד למרקם חלק.
  • נוסיף לקרם השוקולד כוס מים רותחים עם כף נס קפה ונערבב היטב.
  • נחזור לקערת המיקסר (עם הביצים), אחרי שקיבלנו בלילה תפוחה וחזקה נוריד את מהירות המיקסר למינימום.
  • כשהקרם (שוקולד) קר נוסיף בזרם דק לבלילת הביצים.
  • נמשיך לערבל עם וו גיטרה (מאוד מומלץ להחליף את המקצף בלון) ונוסיף את הקמח והקקאו.
  • נכבה את המיקסר ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ונאפה למשך 45 דקות.
  • להכנת הגנאש - בזמן שהעוגה בתנור נחמם במיקרוגל את השוקולד והשמנת בפולסים קצרים למספר דקות.
  • נעביר חצי כוס מהגנאש לקערה קטנה ונוסיף חצי כוס מים רותחים. את שארית הגנאש נשאיר לאחר כך.
  • על מנת שנקבל עוגה רטובה ורכה הסוד הוא מיד אחרי האפיה (כשהעוגה חמה) לחורר את כל העוגה עם שיפוד, ואז יוצקים את הגנאש עם המים הרותחים על כל העוגה.
  • אחרי שמסיימים להרטיב את העוגה נעטוף מיד עם ניילון נצמד כמה פעמים. ונותנים לעוגה מנוחה של עשרים דקות.
  • אחרי שהעוגה ספגה את הנוזלים נסיר את הניילון ולצקת את שארית הגנאש באופן אחיד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שוקולד


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד

מה אפשר לשים במקום השמנת המתוקה?
השמנת המתוקה היא חלק חשוב בהכנת הקרם. במידה ואת מוותרת על קרם השוקולד, המירי את הקרם ב 3/4 כוס שמן ורבע כוס קקאו מנופה.
כיצד לשמור את העוגה? עטופה מחוץ למקרר?
אם הכנת את העוגה עם מים או חלב סויה אפשר לשמור מחוץ למקרר כשהיא עטופה. אם את רוצה לאחסן במקרר רצוי מאוד לעטוף אותה שלא תתייבש.
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת שוקולד – פרח גבסו
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח עם פרח

Similar Posts

2 Comments

  1. לצערי העוגה יצאה חסרת כל אופי
    המרקם מצויין אבל ללא טעם של עוגת שוקולד, אפילו מעט טעם מר ומאד כבדה. לא החסרתי שום מרכיב מהמתכון
    אז למה זה התפקשש?
    אודה אם תחזרו אלי

    1. היי שלמה,
      אפשר להבא להוסיף סוכר לבלילה או להוריד בכמות הקקאו, ובמקום שוקולד מריר בציפוי אפשר שוקולד חלב.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?