עוגת קרמבו מטריפה לשבת
חווית טעמים מענגת במיוחד
אין עוגה אהובה יותר לסוף השבוע מעוגת הקרמבו הכי מדהימה שתדאג לקשט לכם את היום במתיקות מטריפה!
קבלו מתכון לעוגת קרמבו משגעת לשבת בטעמים נדירים, המורכבת מתחתית שוקולדית עסיסית המשודכת לקרם וניל עשיר ואוורירי, ומסתיימת בזיגוג גנאש שוקולד מושחת ביותר.
עוגה מושלמת ומרשימה שתמיד תדהים את כולם במראה מהמם בנוסף לחווית טעמים מענגת במיוחד. אין סיכוי שמפספסים!
מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית חד פעמית בינונית 20×30 משומנת
כוס מדידה חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 2 ביצים
- כוס סוכר
- שקית סוכר וניל
- חצי כוס שמן
- 1 כוס קמח
- ½ כוס קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה
- מעט סודה לשתייה
- ¾ כוס מים (רגילים)
- 1 כפית תמצית רום
- ½ כוס מים (רותחים)
לקרם:
- 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- ¼ כוס חלב
לגנאש שוקולד:
- 1 שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית תנור רגילה.
- עם מטרפה ידנית בקערה מערבבים את ה-2 ביצים, כוס סוכר, שקית סוכר וניל, חצי כוס שמן, וטורפים היטב.
- לאחר מכן מוסיפים כוס קמח, ½ כוס קקאו, שקית אבקת אפייה, מעט סודה לשתייה, ¾ כוס מים רגילים, וכפית תמצית רום, ומערבבים היטב.
- לבסוף מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים, ואז מעבירים לתבנית.
- אופים עד שקיסם יוצא יבש, בערך חצי שעה. לאחר מכן מצננים.
- מכינים את הקרם - במיקסר עם המקצף מקציפים 2 שמנת מתוקה עם שקית אינסטנט ורבע כוס חלב, ואז מורחים מעל לבסיס העוגה.
- מכינים גנאש - על הגז מרתיחים 1 שמנת מתוקה עם 150 גרם שוקולד מריר, ומערבבים עד שמסמיך ונוצר קרם חום בהיר.
- שופכים בעדינות מעל לקרם הוניל. מכניסים לקירור לכמה שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת קרמבו
אפשר להמיר לפרווה? אם את רוצה פרווה את החלב תחליפי למים, ואת השמנת מתוקה לקצפת צמחית. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!